Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 730d výměna oleje v automatu

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
KALDA

#1 Příspěvek od KALDA »

Zdravím
Už mě pálí oči ze čtení příspěvkú,proto dotaz.
Je někde návod na výměnu oleje v převodovce na e65 730d? Opravdu jsem hledal dloho,ale nenašel. Díky
lubomt1

#2 Příspěvek od lubomt1 »

radsej si to daj urobit, kde sa na to specializuju. Az tolko neusetris. Trva to hodinu, s vymenou vane s filtrom... a s adaptaciou
KALDA

#3 Příspěvek od KALDA »

no,já jsem automechanik,ale v BMW jsem to nedělal.... Proto se ptám na návod,ať něco nepotentuji :)
vlastnemec

#4 Příspěvek od vlastnemec »

Sundáš plastovej kryt pod převodovkou, povolíš výpušťák na vaně a necháš vytéct olej, potom shodíš vanu, necháš vykapat co vykape, nahodíš novou vanu (filtr je v ní) podotahuješ šrouby. Z boku bloku převodovky je nápušťák, přes něj budeš tlačit novej olej dokud nepoteče ven, potom nastartuješ a tlačíš olej dál dokud zase nezačne vytíkat ven, zaděláš a prořadíš r,n,d a zpět a můžeš projet. Jenjsi nejsem jist jestli u dieselu není kovová vana a nemění se jen filtr + kupuješ těsnění, postup stejný.
KALDA

#5 Příspěvek od KALDA »

super,díky,takže žádná novinka... Díky moc!
jaroslav

#6 Příspěvek od jaroslav »

lubomt1 píše:radsej si to daj urobit, kde sa na to specializuju. Az tolko neusetris. Trva to hodinu, s vymenou vane s filtrom... a s adaptaciou

U mna sa na E66 adaptacie neresetovali a nic sa nestalo, jazdi to rovnako ako predtym. Ale nerobila sa vymena oleja preplachom, takze to nieje taka velka zmena. Osobne by som sa vymeny preplachom + resetu adaptacii u vyjazdenych prevodoviek bal. Proste clovek hned zisti na com je - bud to prevodovka prezije alebo sa poserie (skoncila by aj tak akurat mozno trochu neskor) :)
KALDA

#7 Příspěvek od KALDA »

tak já to budu dělat i s průplachem,majitel si to přeje. Má 197tkm,první výměna byla u 118tkm. Je to první majitel,tak snad nebude problém...
Odpovědět