Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Moje nova 760li
Nj,koupit jetou,ale v jihlave to maji jiz rozebrane,takze tato moznost bych rekl pada.
Na druhou stranu za jetou dam 25,pak prace,olej,apod a stejne budu na cene cca 40 tis.mozna o neco vice, a porad mam jetou prevodovku do ktere nevidim a za mesic se treba zesere,nebo take ne,treba by fachala,nebo muze mit jine chyby,cukani a apod.nebo co ja vim.tady mam jistotu a zaruku a rozdil oproti vymene jete je cca 30tis. Jelikoz 76 bez dph za repas,nebo 40 za starou neni tak sileny.
P.
Na druhou stranu za jetou dam 25,pak prace,olej,apod a stejne budu na cene cca 40 tis.mozna o neco vice, a porad mam jetou prevodovku do ktere nevidim a za mesic se treba zesere,nebo take ne,treba by fachala,nebo muze mit jine chyby,cukani a apod.nebo co ja vim.tady mam jistotu a zaruku a rozdil oproti vymene jete je cca 30tis. Jelikoz 76 bez dph za repas,nebo 40 za starou neni tak sileny.
P.
no ja neívm, to tvoje auto je evidentně past, ted uděláš převodovku za kilo a pak budeš dělat motor za 300 litru?
to že byl spaleny olej v převodovce už je znamka toho že se nejedna o auto v dobrem stavu, stejně se divim že sis nikoho nevzal sebou, ta převodovka ma na mechatroniku čidlo kvality olej a spaleny olej na diagu vidět jde.
to že byl spaleny olej v převodovce už je znamka toho že se nejedna o auto v dobrem stavu, stejně se divim že sis nikoho nevzal sebou, ta převodovka ma na mechatroniku čidlo kvality olej a spaleny olej na diagu vidět jde.
a proč by to dělali? Výrobce aut už jejich výrobky pro překročení 100tis. nezajímají. Ani na to nedávají záruku (pokud to není shitozní značka jako hjunde atd). Pokud se Ti posere převodovka v záruce, vymění ji. Stějně drtivá většina prvních majitelů dává auto pryč po cca 100tis. Nehledě na to, že automobilky považují náplň v převodovce jako doživotní, resp. doživotní náplň = 100tis. Přesně to co garantuje výrobce. Automobilka sama nedoporučuje měnit olej co vím. To že se u vás provozují střepy 300tis a víše je věc jiná.Filozof píše:se.re mě přístup automobilek. Kdyby to oleje měnili vždy i u prvních majitelů tak dneska auta jezdí bez problému ikdyby měli 200-300tis km.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Hurvajs jsi trochu mimo s těma 100tis km. Jsou lidi co to otočí za rok někdo za dva. A prodávají většinou auta po 3-5letech. I němci co na to mají asi tak.
A většinou za 3roky těch 150-180tis auta mají a po 5letech klidně 250tis km.
Záleží kdo to vlastnil.
Mercedes dává 6let anebo 160tis km záleží co nastane dříve. Tak tady nemluv i 100tis km. To dneska pro BMW 7 nebo Audi A8 nic není.
Představ si že jsou auta na světě které mají najeto 300 nebo 400tis a jezdí jako zánovní v ČR, stočí na 150tis a vyčistí, nablejská karoserie a lidi koukají jaké že to mají zánovní auto (pár let staré) a jezdí v tom dalších 5-10let (pokud vyberou špatně tak do toho ještě pár desítek tisíc nasypou)

A většinou za 3roky těch 150-180tis auta mají a po 5letech klidně 250tis km.
Záleží kdo to vlastnil.
Mercedes dává 6let anebo 160tis km záleží co nastane dříve. Tak tady nemluv i 100tis km. To dneska pro BMW 7 nebo Audi A8 nic není.
Představ si že jsou auta na světě které mají najeto 300 nebo 400tis a jezdí jako zánovní v ČR, stočí na 150tis a vyčistí, nablejská karoserie a lidi koukají jaké že to mají zánovní auto (pár let staré) a jezdí v tom dalších 5-10let (pokud vyberou špatně tak do toho ještě pár desítek tisíc nasypou)

když jsem v autorizovanym servisu Audi požadoval při výměně rozvodů i výměnu oleje v tiptronicu tak mě odmítli. Prej je to doživotní náplň. Super skvělá doživotní záruka, sice bez té výměny skape převodovka 4x dřív, ale je to do-životní, fakt super. Takže jsem ho nechal vyměnit jinde..
zzeli: porucha převodovky má dokazovat co? Že jsou automaty na nic jo??

zzeli: porucha převodovky má dokazovat co? Že jsou automaty na nic jo??

@Kurevtor: Nevychvaluju ani manualy ani automaty, jen jsem podotknul, ze konkretne toto vlakno ukazuje, ze repas automatu neni pohodicka za 60 nebo kolik se tu na foru pise, ale ze to muze bejt poradna palka, na ktery se da slusne vykrvacet. Jen navazuju na obcasne diskuze ohledne toho, jestli je financne pro servis horsi manual nebo automat....IMHO je to automat. Ale nechci tu vyvolavat flame, natoz diskuze jake jsou vyhody te ci one prevodovky.
ano, to uznává. Dokonce jsem slyšel, že můžeš mít i 300tis. Ale musíš prokázat, že auto jezdí jen do autorizáku. A tam Ti olej nevymění.JaraX píše:bmw nahodou uznava na kulanci i auta který maj najeto i 150-180 tkm apod.
no nevím, co jsem tak četl na netu a Snejk mi to snad i potvrzoval, tak repas automatu u E65 je opravdu kolem 60tis, možná za 70tis, ale více rozhodně ne. Nová převodovka podle ETK stojí tuším 220tis.zzeli píše:@Kurevtor: Nevychvaluju ani manualy ani automaty, jen jsem podotknul, ze konkretne toto vlakno ukazuje, ze repas automatu neni pohodicka za 60 nebo kolik se tu na foru pise, ale ze to muze bejt poradna palka, na ktery se da slusne vykrvacet. Jen navazuju na obcasne diskuze ohledne toho, jestli je financne pro servis horsi manual nebo automat....IMHO je to automat. Ale nechci tu vyvolavat flame, natoz diskuze jake jsou vyhody te ci one prevodovky.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Okolo 100tis su myslim ceny za komplet repas u ZF / BMW s 2 rocnou zarukou. Aku zaruku dava ZF pakra? Pokial to chce fakt komplet repas, mozno by stalo za to to rovno odviezt do ZF v nemecku.
Za 60-70tis to mozno niekto spravi, ale 2 rocnu zaruku ti neda - ked tak mozno 6 mesiacov. Na SK fore sa o tom popisalo. X pripadov drahych repasov kedy prevodovka do roka znovu odisla a nasledovali sudy. Su tam tiez pripady kedy to bola nejaka blbost za par tisic. Ja by som si to zo ZF pakra odviezol a nechal ocenit inde.
Ze by to vyzadovalo komplet repas mi pride divne, to pri skusobnej jazde by uz muselo byt poznat vadny hydromenic a mechatronik. Ono keby si sa pozrej na predovodky E65 co maju nalietane 300tis na jeden olej tak asi vecsina z nich by bola na ciastocny repas, ale kludne moznu jazdit este vela kilometrov pokial sa k tomu clovek sprava slusne. Ale ze by prvy den bola ok a druhy na komplet repas tak to mi nesedi.
Nova komplet stoji 213tis vratane DPH. Ak by mal niekto moznost kupit so zlavou a bez DPH tak to nemusi byt tak zle, hoci ta predovodka by potom zbytok auta asi prezila.
Za 60-70tis to mozno niekto spravi, ale 2 rocnu zaruku ti neda - ked tak mozno 6 mesiacov. Na SK fore sa o tom popisalo. X pripadov drahych repasov kedy prevodovka do roka znovu odisla a nasledovali sudy. Su tam tiez pripady kedy to bola nejaka blbost za par tisic. Ja by som si to zo ZF pakra odviezol a nechal ocenit inde.
Ze by to vyzadovalo komplet repas mi pride divne, to pri skusobnej jazde by uz muselo byt poznat vadny hydromenic a mechatronik. Ono keby si sa pozrej na predovodky E65 co maju nalietane 300tis na jeden olej tak asi vecsina z nich by bola na ciastocny repas, ale kludne moznu jazdit este vela kilometrov pokial sa k tomu clovek sprava slusne. Ale ze by prvy den bola ok a druhy na komplet repas tak to mi nesedi.
Nova komplet stoji 213tis vratane DPH. Ak by mal niekto moznost kupit so zlavou a bez DPH tak to nemusi byt tak zle, hoci ta predovodka by potom zbytok auta asi prezila.
hurvajs77 píše:repas automatu u E65 je opravdu kolem 60tis, možná za 70tis
Me po tom nastesti nic neni, jen tu pocituju nekonsistenci udaju uzivatelu prispevatelu a pak tento realny pripad. Proto je mi to divny. Je mozny, ze ZF pakra to s cenou repasu prehnala...jak bylo uvedeno uzivatelem Pilsner, ma byt vetsi nez 100tis, coz ma vyjit vyhodneji nez nova prevodovka za 100. Ale treba si to v soku nejak popletl. Treba nam to tu jeste vyjasni. Bylo by fajn vedet, ze i tato konkretni prevodovka, ktera se v dobe koupe jevila v poradku pujde nakonec skutecne zrepasovat za obvyklou sumu, se kterou clovek sice stezi, ale pocita. Nebo by aspon mel, byť byla porizovaci cena vozu 400tis.
to jsem jen slyšel nazávysle od více lidí. Také jsem to neřešil. Ale je pravda, že by mě zajímalo, co se jí stalo, když tak odešla tak z nenadání.

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
je to divné známej dělal repas na e60ce 530d je tam 6ti kvalt ZF a tušim kolem 35tisic kč. Takže to chce asi zjistit kde a co konkrétně odešlo.
Jinak tuto firmu doporučuji. jsou to odborníci a dělají už řadu let jen automaty a své práci rozumí. Není problém a pustí vás do dílny a rádi vše ukážou kde co jak a vysvětlí. Mají dokonce mašinu na výměnu oleje v převodovce což je hodně málo firem v čr.
Troufnu si tvrdit že ti co vás nepustí do dílny ji určitě mít nebudou. Případně něco skrývají. Takovejch firem je hodně v čr.
http://www.zp-automatic.cz/oprava-a-repas-prevodovky/
Jinak tuto firmu doporučuji. jsou to odborníci a dělají už řadu let jen automaty a své práci rozumí. Není problém a pustí vás do dílny a rádi vše ukážou kde co jak a vysvětlí. Mají dokonce mašinu na výměnu oleje v převodovce což je hodně málo firem v čr.
Troufnu si tvrdit že ti co vás nepustí do dílny ji určitě mít nebudou. Případně něco skrývají. Takovejch firem je hodně v čr.
http://www.zp-automatic.cz/oprava-a-repas-prevodovky/
Jsem pro zajimavost koukal...
http://www.zf-pakra.cz/opravy-prevodovek-a-servorizeni-osobni.html
Vymena prevodovky vymenou za starou skutecne 100tis bez DPH, coz je na "novou" prevodovku zase pekna cena. Ale i tak je asi lepsi se zamerit na repas s nizsi cenou.
Treba popis vymeny oleje zni u nich taky rozumne, takze urcite umi.
http://www.zf-pakra.cz/opravy-prevodovek-a-servorizeni-osobni.html
Vymena prevodovky vymenou za starou skutecne 100tis bez DPH, coz je na "novou" prevodovku zase pekna cena. Ale i tak je asi lepsi se zamerit na repas s nizsi cenou.
Treba popis vymeny oleje zni u nich taky rozumne, takze urcite umi.
bylo by hodně divné, pokud by výrobce neuměl opravit svou vlastní převodovku. ZF není nejlevnější, ale známý mi říkal, že tam dal opravit svou. Byl spokojený. Když koupil později jiné auto, tak musel opět řešit převodovku a dali mu tam velkou slevu.zzeli píše:Treba popis vymeny oleje zni u nich taky rozumne, takze urcite umi.
Jinak, pokud bych musel někdy dělat repas a vycházelo by to kolem 70tis. tak bych rozhodně zauvažoval jestli nevzít rovnou opravu výměnou za 100tis.

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Pánové,asi nečtete co jsem již desetkrát psal. Ještě jednou:
Auto mi přestalo jet vpodstatě ze dne na den, tzn. podval a do ZF Pakra. Tam převodovku rozebrali a oprava stávající převyšovala cenu repasované převodovky. Jelikož měli převodovku do šroubku rozebranou,tak asi jim těžko řeknu že to vezu ještě někam jinam ať mi to také ocení.
Nehledě na to abych s autem jezdil na podvalu po ČR a hledal kde budou o deset tis.levnější , tak to dám stejně za odtah cesty apod....
Tady mě vyjde repas na 76000,-/bez DPH(jsem plátce), mistr Mach mi i něco dá, takže jsem na nějakejch cca 50000,-, což si myslim že vůbec nemá cenu řešit a špekulovat co muze a nemůže byt špatně, prostě v tuto chvíly se vyplatí repas a mám na několik km pokoj, nehledě na to že mi daj záruku a opravdu je vidět že tam tomu ti kluci rozumejí.
Převodovka by měla být příští týden na dílně, pak už snad budu pojízdnej
.
Starou převodovku si nechávají, ta se prý posílá pryč,asi do Dojčlandu.
P.
Auto mi přestalo jet vpodstatě ze dne na den, tzn. podval a do ZF Pakra. Tam převodovku rozebrali a oprava stávající převyšovala cenu repasované převodovky. Jelikož měli převodovku do šroubku rozebranou,tak asi jim těžko řeknu že to vezu ještě někam jinam ať mi to také ocení.
Nehledě na to abych s autem jezdil na podvalu po ČR a hledal kde budou o deset tis.levnější , tak to dám stejně za odtah cesty apod....
Tady mě vyjde repas na 76000,-/bez DPH(jsem plátce), mistr Mach mi i něco dá, takže jsem na nějakejch cca 50000,-, což si myslim že vůbec nemá cenu řešit a špekulovat co muze a nemůže byt špatně, prostě v tuto chvíly se vyplatí repas a mám na několik km pokoj, nehledě na to že mi daj záruku a opravdu je vidět že tam tomu ti kluci rozumejí.
Převodovka by měla být příští týden na dílně, pak už snad budu pojízdnej

Starou převodovku si nechávají, ta se prý posílá pryč,asi do Dojčlandu.
P.