Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 745i - jaký doporučíte motorový olej ?
Peterovi se asi před pul rokem dělal velkej servis, ale že se nedělal olej si už nepamatuju, ještě že to mam napsany
LPG montáž
LPG tankování
rameno přední LMI
membrána sání
pružina BMW
spodní doraz pružiny
horní doraz pružiny
výměna membrán
výměna pružin
výměna ramen
výměna svíček
autobaterie bosch s6
stěrače
demontáž nápravnice
montáž nápravnice
těsnení alternatoru
výměna těsnění alternatoru
nápravnice + pošta
chemie a čistící prostředky
Pentosin CHF11 S
chladící kapalina koncentrát
cívka bosch
vzduch vedeni 7547185
vzduch vedeni 7547186
olej hydrokufr
výměna oleje hydrokufr
podtlaková hadička
výměna hadiček
mytí motoru
držák dynamic drive hadice
geometrie
registrace baterky
LPG montáž
LPG tankování
rameno přední LMI
membrána sání
pružina BMW
spodní doraz pružiny
horní doraz pružiny
výměna membrán
výměna pružin
výměna ramen
výměna svíček
autobaterie bosch s6
stěrače
demontáž nápravnice
montáž nápravnice
těsnení alternatoru
výměna těsnění alternatoru
nápravnice + pošta
chemie a čistící prostředky
Pentosin CHF11 S
chladící kapalina koncentrát
cívka bosch
vzduch vedeni 7547185
vzduch vedeni 7547186
olej hydrokufr
výměna oleje hydrokufr
podtlaková hadička
výměna hadiček
mytí motoru
držák dynamic drive hadice
geometrie
registrace baterky
Jarax: jj, tendle seznam mám taky, takže v tom máme jasno
Ještě se chci zeptat, trápí mě únik oleje, myslel jsem si, že je to řízení, ale hydraulický olej neubývá, jen motorový, takže řízení to asi nebude. Nenapadá tě, odkud by to mohlo prosakovat někde v oblasti řízení? Co zkontrolovat?
Ale spíš se budu muset asi zastavit, ještě i ohledně nějakých jiných drobností...

Ještě se chci zeptat, trápí mě únik oleje, myslel jsem si, že je to řízení, ale hydraulický olej neubývá, jen motorový, takže řízení to asi nebude. Nenapadá tě, odkud by to mohlo prosakovat někde v oblasti řízení? Co zkontrolovat?
Ale spíš se budu muset asi zastavit, ještě i ohledně nějakých jiných drobností...
Já myslel, že na té 760 nemáš moc km?
Co jsem vyčetl tady na foru - doporučuje se 5W-40, 10W-40 u starších motorů, pokud už je zvýšená spotřeba oleje.
Když už tam máš ale jednou 10W-40, tak by jsi v tom měl pokračovat. Kdyby jsi zase nalil plnou syntetiku, tak by mohlo dojít k uvolnění usazenin - pokud řikám něco špatně, tak mě opravte

Co jsem vyčetl tady na foru - doporučuje se 5W-40, 10W-40 u starších motorů, pokud už je zvýšená spotřeba oleje.
Když už tam máš ale jednou 10W-40, tak by jsi v tom měl pokračovat. Kdyby jsi zase nalil plnou syntetiku, tak by mohlo dojít k uvolnění usazenin - pokud řikám něco špatně, tak mě opravte

Ok,dam tam 5w40 treba ten omw,jak poznam padelek,popr. Kde koupit,abych mel jistotu ze to neni pancovany?
Co se tyce km,to ze prevodovka odesla ve skoro stotriceti,bez vymeny oleje, to mi neprijde zas tak zvlastni,a jestli s tim nekdo jezdil jak kreten tak se ani nedivim.
Motor slape bez problemu,jak hodinky(3xjsem zaklepal)
. A doufam ze dal bude.
P.
Co se tyce km,to ze prevodovka odesla ve skoro stotriceti,bez vymeny oleje, to mi neprijde zas tak zvlastni,a jestli s tim nekdo jezdil jak kreten tak se ani nedivim.
Motor slape bez problemu,jak hodinky(3xjsem zaklepal)

P.