Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 750Li - znáte tuhle z Auto ESA ?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Filozof

#21 Příspěvek od Filozof »

Ale přeci to musí bejt někde zapsané a zjistitelné ne ? Pokud někdo už stáčí km musí bejt někde něco jinak v klíčích nebo jednotkách přeci musí bejt vidět nějaká oprava už to musí přeci zjistit.

Jaké jsou metody k zjištění km v autech ? Kde se to všude zapisuje třeba starší e39 e38 nebo novější e65 atd.

Mám pocit klíče STK, pak havárky a nehody se někde zapisují. V servisech to musí bejt zapsané...atd. Takže pokud někdo jezdil pravidelně do BMW mělo by bejt někde dohledatelné v databázi BMW kolik to mělo stavy km v těch letech co tam jezdilo. Nějaká centrála BMW kde se to eviduje co bylo s autem a v kolika KM existuje ?
Stew1988
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Stew1988 »

to je možné stou centrálou ale v ČR to nikdo nezapisuje je jim to u prdele to tam zapsat :)
Don

#23 Příspěvek od Don »

Auto by musel byt online i s kilometrama. Jak je tam nejaky interval - jsi v haji s kontrolou. Pred kazdou navstevou trochu stocis a hura ;)
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
kurevtor

#24 Příspěvek od kurevtor »

opravdu někdo, kdo si kupuje E65 by uvažoval o tomto kusu? :-D

krz666: jako vtip dobrý, ale sedmička prostě musí být vybavená, o takovýhle sedmičce vůbec neuvažuj, opravdu. Zaprvé budeš strašně zklamanej až se svezeš v normální vybavený sedmičce a pak sedneš zpět do svý nevybavený a zadruhý se jí pak budeš zbavovat tisíc let a nikdo to nebude chtít ani za pár šupů.

Hezky to vypsal pGb, chybí všechny důležitý prvky výbavy a mnohé další. Například si všimni chybějícího tlačítka na sklápění zrcátek. Tohle je u sedmy nutnost! Již mi na ulici nějaký auto strhlo zrcátko a to vždy parkuji max. milimetry od obrubníku, sedma je široká a sklápění je potřeba.
Taky chybí softclose což k sedmě jednoznačně patří!

Tohle je zkrátka naprostá holota, už jen chybí šedivý interiér a hnusnější dekor a dílo je dokonáno. Tuhle (která je navíc jasná levota) nebrat ani kdyby stála 99.000,- Kč.

A jak tady někde psal JaraX - pokud bys uvažoval o sedmičce bez EDC+DD resp. bez Adaptive Drive..... kup si raději superba :-)
kurevtor

#25 Příspěvek od kurevtor »

stew1988: nemyslím si, pokud auto jezdilo do autorizovaného servisu BMW tak lze dohledat nájezdy při jednotlivých prohlídkách. Vlastní zkušenost......
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Filozof píše:Ale přeci to musí bejt někde zapsané a zjistitelné ne ? Pokud někdo už stáčí km musí bejt někde něco jinak v klíčích nebo jednotkách přeci musí bejt vidět nějaká oprava už to musí přeci zjistit.

Jaké jsou metody k zjištění km v autech ? Kde se to všude zapisuje třeba starší e39 e38 nebo novější e65 atd.

Mám pocit klíče STK, pak havárky a nehody se někde zapisují. V servisech to musí bejt zapsané...atd. Takže pokud někdo jezdil pravidelně do BMW mělo by bejt někde dohledatelné v databázi BMW kolik to mělo stavy km v těch letech co tam jezdilo. Nějaká centrála BMW kde se to eviduje co bylo s autem a v kolika KM existuje ?

Pokud je to elektronický, tak to jde zapsat, přepsat, pokud to přepsat nejde, jde vyměnit celá paměť za novou čistou a upravená data do ní nalít. U některých věcí to jde vidět fyzicky, ale to bys musel vyndavat budíky a EWS, případně CAS a ani to není jistota, třeba pokud někdo po stočení objedná funglnágl jednotku a nakóduje ji, tak co.
tesil

#27 Příspěvek od tesil »

kurevtor píše:stew1988: nemyslím si, pokud auto jezdilo do autorizovaného servisu BMW tak lze dohledat nájezdy při jednotlivých prohlídkách. Vlastní zkušenost......

A je problem pred kazdou prohlidkou auto nechat stocit? Navic udaj napisou jakej jim nadiktujes pri prejimce.
Mam znamyho, kterej dela dopravu s Multivanem u jedne firmy cz - sk. Auto servis po 30t nebo 2 letech. Jeho rocni najezd je 100.000km ve 200t to stocil na 30 a nikdo nic nepoznal. Za dalsi 2 roky stoceno na 60t. Mezitim menil olej a beznej servis v neautorizaku.
Po peti letech melo auto najetych 450t. A prodavalo se s 130t a jasnou historii.
Sundala se folie, potahy a za par dni byla pryc. Tehdy prodavali z firmy jeste jednu tu samou v te same motorizaci a vybave. Ta mela 400t poctivě a nikdo to nechtel i kdyz byla ve stejnym stavu a asi o 100t levnejsi. Pak se to lehce poupravilo cenove nahoru, km dolu a jen se po ni zaprasilo.
Stew1988
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Stew1988 »

kurevtor píše:stew1988: nemyslím si, pokud auto jezdilo do autorizovaného servisu BMW tak lze dohledat nájezdy při jednotlivých prohlídkách. Vlastní zkušenost......

no nevim ale také už jsem mel čest vidět pár faktur aj od BMW a aj od ostatních značek co se vše dělalo atd.. aj zapsané v servisce a ve skutečnosti hovno bylo to udělané jen pro firmu skrz DPH a když aj sama autorizovaná prodejna stočí km a prodává auto s novou serviskou na ty km atd... mluví za všechno
kzr666

#29 Příspěvek od kzr666 »

Pánové, díky Vám za názory, přesně toto jsem od mýho dotazu očekával. Pěkně jste to všechno zdrbali, teď už vím co mám vlastně hledat :roll:

Dětičky vyrostli, kočárky jsou prodaný, tak se po letech už nutně musím vrátit k BMW. Vůbec nechápu jak jsem mohl existovat :wink: navíc nemůžu dětičkám dělat vostudu a vozit je pořád v Sharanu :lol:

Zas tak jsem o týhle neuvažoval, jen jsem si prošel pár světskejch a u týhle mě zaujali ty najetý km. Trošku jsem si zagooglil a našel ji v inzerátu z února 2014. Najeto o 361km méně než teď
http://www.carmoto.cz/cz/Detail/2158762 ... 7-48-long/
...co k tomu říct.

No nic, tuhle sociální verzi už nemusíme rozebírat.
Ještě jednou díky za názory.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Ono je klidně možný, že to auto od tý doby stojí v bazaru a najelo jen zkušební jízdy... U áček je docela častý, že vykousnou za směšný peníze to, co se jinde neprodalo. Nicméně i tak ty kilometry jsou spíš nesmysl.
Odpovědět