Pánové, minulý týden jsem na krytu motoru objevil bazén oleje. Zkontrolovali jsme a zjistili, že protíkal přes čidlo tlaku oleje - vyměněo, vše OK, ale všiml jsem si, že je motor mokrý i v oblasti alternátoru. Netušíte odkud by to tam mohlo "prosakovat"? Případně co a kde vyměnit?
Díky za tipy
Je to těsnění u alternatoru a je to na vydáni motoru přístup úplně na nic můžeš rovno napsat Snejkovi. Viděl jsem na fóru v USA jak to někdo měnil na autě a psal ze to trvalo asi 8 hod...
Zdarec,můžeš upřesnit kde je čidlo tlaku?Já jen,že mě to asi čeká též,ale zatim jen asi sákne,jelikož kaluž zatím nemám,ale třeba na stabilizátoru je vidět občas kapka Díky za odpověď.
JaraXi - Pokud jsem to správně pochopil tak je to těsnění na držáku alternátoru - do alternátoru proudí olej? Nebo proč to tam je?
Čidlo tlaku je v úrovni pod otvorem pro nalévání oleje. Je potřeba sundat AirBox, nádržku na chladící kapalinu, odpojit konektor a pak 24ku očko (a po milimetru )Výměna docela jednoduchá....
v tom drzaku je vystup na chladic oleje, 750 a 760 ho mají, ostatní ho mají "slepy" ale ten vystup tlakového oleje tam z bloku porad je, a je třeba to tesnit, ale to nevydrzi naveky, většinou to tesneni uplne zbetonovati...
Vymena na aute samozrejme není problém ale porad zastavam to, ze je lepsi udelat vse najednou nez jednou trubku zvrchu, altik zespodu, gufera na aute, vanicku zadni se sundanou převodovkou.... bla bla milion věci dohromady asi za milion penez... kdo to mysli s autem vazne a na delší dobu to udela a ma napořád klid... a za tyden je to hotovo... to se da prezit.
Čau, mi taky tekl olej přes čislo oleje. Teklo to fakt hodně, nejspíše to kapalo na řemen a ten to roznesl i na altík a snad úplně všude. Už jsem se chystal na přetěsnění hlav a kdo ví čeho, po výměně čidla za pár stovek je klid Bylo to na 545, ale bude to asi podobné.
Ahoj borci, jak se dá dostat na to čidlo tlaku oleje, taky mě to přes to chčije. Je vidět jen zespodu na zvedáku. Koupil jsem 745tku a původnímu majitelovi to už chcalo nejspíš delší dobu, protože jak to kapalo na silenblok u ramene, tak ztvrdl a úplně se utrhl. Chtěl bych si vyměnit sám.