Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - rozdíly - vana automatu
Zdravím pánové,měl bych jeden dotaz ohledně vany automatické převodovky.Dotaz bude zřejmě hlavně na odborníky,ale i tak.Zajímalo by mě,jaký je rozdíl ve vaně pod koncovým označením 26z a 19z.Krom pár věcí,jako jednoho výlisu,či umístění výpustného šroubu se zdají být úplně stejné a tedy ještě krom ceny
A také se chci optat na zkušenosti s vanou značky Meyle.Předem všem díky za odpovědi.

- vlastnemec
Zdarec,jelikož v nabídce na 745i je jak 26z-tou je i vůz osazen,tak i 19z-což mi nešlo do hlavy a jak jsem psal je tvarově úplně stejná,jen zmíněný výlisek a výpustný šroub je jinak,tak jsem pátral a dopátral se toho,že 19z je osazena v motorizacích 730i!! Tudíž borci v katalogách udělali chybu,že nabízí na 745i typ 19z.Záhada vyřešena
Teď už jen vybrat výrobce,kolega psal,že meyle nebrat a jedině ZF a přitom když jsem mluvil s několika lidmi,co se zabývají výměnou,každý řekne,že bere něco (mann,vaico,meyle,atd) a nikdy žádný problém,tak nevím,nejde mi až zas tak o to ušetřit,ale nechápu,jaký propastný rozdíl je v cenách.Na oleji určitě šetřit nechci a nebudu,ale vana mi přijde tak nějak trochu .... nevím,možná se pletu a nerad bych se s někým dohadoval,ale pokud je to značka a néé no name od větví,tak co může být špatně?? Kolega psla,že třeba jeho zkušenost meyle nebrat,že je křivá,ale vždyť je na gumovém těsnění a ještě navíc dotažená po cca 5cm za sebou šrouby nebo se pletu?? Rád bych slyšel názor od vícero lidí,ale jak je vidět,nikdo mooc velké zkušenosti nemá nebo se nechce podělit.Ikdyž na jednu stranu chápu mechaniky,proč zde říkat co a kde beru,když to potom zákazníkům účtuji 

Chlapi díky za názory
Vyřešeno,objednáno
Bude ZF s origo olejem za asi doost dobrý peníze,nebudu říkat kolik,abych tady některým nenadělal nepříjemnosti,ale jen tak do větru,od Meile vana + 7l oleje cca 5600kč a od ZF vana + 8l oleje za obdobné peníze
Tak snad bude vše fungovat jak má.Ještě jedne dotaz.Lijete někdo nějaké aditiva do oleje?? Mám nabídku udělat očistu s výplachem + aditivum za myslím slušných cca 500kč navíc.Co vy a Váš názor,coooo 

A hlavne keď ti budú meniť olej, tak sa pozeraj na to, že koľko ti ho tam dali. Ja som teraz po štyroch rokoch a 40000 km zistil, že som mal v prevodovke o 2,5 litra oleja menej...... aj to len preto, že sa kamoš sťažoval, že mu v tom istom servise dali do jeho prevodovky o 0,75 litra oleja menej. Tak som sa na to len zo zvedavosti pozrel.