Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - jak dodělat USB vstup - DENSION ?
Ja jsem DSP radio vyresil pripojenim AUX kabelu za par korun a hudbu hraju pres iphone, pripadne jakykoli telefon s jack vystupem na sluchatka.
Kvalitni CD rip v loseless formatu hraje jak vino, neni treba to palit na CD pro dosazeni skveleho zvuku.
Btw u iphone pozor, neumi FLAC a je treba muziku prevest do ALAC (*.m4a).
Kvalitni CD rip v loseless formatu hraje jak vino, neni treba to palit na CD pro dosazeni skveleho zvuku.
Btw u iphone pozor, neumi FLAC a je treba muziku prevest do ALAC (*.m4a).
- vlastnemec
Mám na e65 aux vyložená hrůza to není, ale daleko horší než CD vytvořené z mp3 a cd z flacu je bomba téměř srovnatelné s origo. Pomalu sháním veškeré své autosongy ve flacu. A hlavně nemůžeš srovnávat L7 v e65 s aparaturou v e39 ikdyž tuněnou,... prostě a jednoduše pustíš sebelepší mp3 v "kvalitní aparatuře" a dobrý pak to stejné pustíš na logicu a slyšíš že tam něco chybí. Potřebuješ kvalitní jak zdroj tak produkci, sebelepší kvalita na Tesla Vráble bude hrát nahovno a naopak.
- vlastnemec
AUX je úplně na hovno, to jsem tu už psal. Dodělával jsem s origo kabelem a ikdyž se tam cpal kvaliní signál, tak to byl hnus. Naprosto vyhozený čas i prachy.
Kdysi jsem uvažoval právě o Densionu, ale... Nakonec jsem rozhodl pro iPod adaptér. Originální řešení a funguje to parádně.
Jinak MP3 je samozřejmě ztrátová komprese, ale hodně záleží jak se enkóduje. To je prostě kámen úrazu. A na rovinu si přiznejme, že MP3 jsou podle mne do auta dostačující. Ikdyž je L7, tak v autě je hluk a podle tam nikdy nemůže být akustika jako doma ve speciální poslechové místnosti.
Podle Vašich příspěvků koukám, že je tu samý sluchový génius, který ve 50-ti členném orchestu pozná, že mu housle hrajou o 1/2 oktávy výše... ;-)
Kdysi jsem uvažoval právě o Densionu, ale... Nakonec jsem rozhodl pro iPod adaptér. Originální řešení a funguje to parádně.
Jinak MP3 je samozřejmě ztrátová komprese, ale hodně záleží jak se enkóduje. To je prostě kámen úrazu. A na rovinu si přiznejme, že MP3 jsou podle mne do auta dostačující. Ikdyž je L7, tak v autě je hluk a podle tam nikdy nemůže být akustika jako doma ve speciální poslechové místnosti.
Podle Vašich příspěvků koukám, že je tu samý sluchový génius, který ve 50-ti členném orchestu pozná, že mu housle hrajou o 1/2 oktávy výše... ;-)
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
dension gateway mam a je to parada, prehrava perfektne z usb i iphone. plna integrace do idrive... u predfl to ale neda nazvy pisnicek... u pofl je to normalne popsane všechno. do predfl original ipod adapter nefunguje.
a u dension gateway pro e65 nejde ten bluetooth takze staci jen ta obycejna verze. ale jak riakm, funguje to perfektne.
a u dension gateway pro e65 nejde ten bluetooth takze staci jen ta obycejna verze. ale jak riakm, funguje to perfektne.
ne, nekoupíš. E65 je starý pelech, který není připraven na multimédia, každý si myslí, že koupí kabel a bude mít z E65 počítač. Jde o iPod adapter, který zapojíš do MOSTu místo CD changeru. Cena je cca 14tis. Jdou přehrávat jen MP3. Ovládání je přímo menu, prostě se to chová jako changer. Osobně mi stačí toto, Dension by mi nedal nic navíc a jen by mě sral. A má to ještě limit v tom, že musí jít o FL. Pro před FL iPod nejde, resp. musel by jsi vyměnit MMI + pár dalších věcí. A BT je teké problém, přesně jak píše Snejk.bmwszene píše:Hurvajs prosím popiš mi to podrobněji s tim iPodem.
Koupim teda kabel a iPod a napojim to kam? Chová se to pak stejně, jako flashka nebo Dension?
Díky
Pokud chceš připojovat flash tak kup Dension. Mě na těhle řešeních vadí, že to má své vlastní menu a nejde to ovládat přímo z iDrive. Není to originál řešení, takže mě to nezajímá - to do aut nedávám.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
tak sla cena dolu. Já ho kupoval přes eBay, protože byl levnější než tadypGb píše:7500 dle ceníku carteku, ipod retrofit kit. možná bude potřeba ještě nějaká lišta možná i kablík ..... více viz realoem

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
- vlastnemec
je víc verzí, ta nejdražsí umí vše - video / mp3 / USB / AUX / BT.vlastnemec píše:Dension gateway - tak teď jsem na to koukal a defakto to je vlasně drahý aux, nebo to snad umí něco extra, videa atd?

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
- vlastnemec