Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E65 745i - převodovka padá do P
Zdravim, mam problem u své 745i, když se snažím zařadit rychlost spadne zpět do P. Na obrazovce vyskočí hláška "When engine is off, gear position P is engaged automatically. Have the problem checked by BMW Service as soon as while.". Auto předtím hlásilo nízký stav oleje v převodovce, druhy den už se nic takového neukázalo, a začalo dělat tohle. Řešil jste někdo už podobný problém? Díky. 

- vlastnemec
Tak dnes u mě byl někdo jiný s diag od Bosche,tomu se už paměť závad vyčíst podařila a zaslal mi protokol a napsal:
"Dobrý den,
zasílám v příloze výpis z paměti závad který jsem vyčetl. Prvních 5 závad jsem vyčetl hned po napojení jak tam to vozidlo stálo. Dále jsem závady vymazal, nastartoval a zkusil zařadit, nešlo to a zapsala se už jen závada 507C. Tato závada ukazuje na snímač polohy bloku převodů. Podle informací z Bosche jednotka zaznamenala chybu v proudovém obvodu tohoto snímače polohy převodů.
Nic více bohužel řci nemohu, nejem odborník na automatické převodovky."
Nevíte tedy čím to může být?
"Dobrý den,
zasílám v příloze výpis z paměti závad který jsem vyčetl. Prvních 5 závad jsem vyčetl hned po napojení jak tam to vozidlo stálo. Dále jsem závady vymazal, nastartoval a zkusil zařadit, nešlo to a zapsala se už jen závada 507C. Tato závada ukazuje na snímač polohy bloku převodů. Podle informací z Bosche jednotka zaznamenala chybu v proudovém obvodu tohoto snímače polohy převodů.
Nic více bohužel řci nemohu, nejem odborník na automatické převodovky."
Nevíte tedy čím to může být?