Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E66 rada
Arnie_one píše:Takze udelam takovy obsah co riakte vischni ze 7er musi mit, jako "zaklad" to co neustale slysim, dela 7er tim nej vozítkem.
1. Benzín > 745 (0)
2. EDC(DDC) (1)
3. Komforty (0)
4. LOGIC7 (0)
5. Hydrokufr (0)
Tak pokud je to takto, tak bych se podepsal pouze pod hydrokufr a radost si nenacham zkazit jeste jsem si mohl koupit Fabii RS, to bych byl vic nasranej.
Za sebe bych ještě doplnil nutnost: Dynamic Drive a SoftClose. Jenže když na to přijde tak prostě těch must have věcí je mnohem víc. Nekoupil jsem sedmičku, která měla vše krom šíbru. Stejně tak bych asi nekoupil sedmičku, které chybí dvojitá skla. Také si pamatuju na sedmu, na kterou sem se rozhodl nejet podívat, protože neměla držáky nápojů. A ani bych nekoupil sedmu bez chlazený opěrky. Tyhle věci prostě dělají sedmu, dohromady.

Lukas7 píše:Ja osobne na podvozok serem, netrapi ma vobec nechodim na hrane a aj ten seriovy je v pohode dost oproti beznym autam.
Ja si skor potrpim na vybavu, ventilovane sedacky, logic, comforty, soft close, tv aj v zadu, navi a stresne okno. V podstate to hlavne logic, comforty a soft mi chyba, ale aspon ten zvysok mam takze som rad. Tie comforty ma seru najviac, inak neda sa len hlavova opierka prehodit na tie normalne? Chyba mi tam ten polstarek pod krk.
a výbava na podvozku není výbava?

JaraX píše:...časem budou novy fabie líp vybavený než socky sedmy, ale ani nejlepší superb nemá ty věci co mají tady ty top E65ky.
záleží na úhlu pohledu, jel jsem teď "nejlepším" superbem, tj. Laurin-Klement výbava a to auto je prostě skvělý. Není na zábavu, ale výbavu má fakt dobrou. A adaptivní tempomat funguje skvěle, narozdíl od E65

Co ti ten superb zas udělal, JaraXi?

kurevtor píše:záleží na úhlu pohledu, jel jsem teď "nejlepším" superbem, tj. Laurin-Klement výbava a to auto je prostě skvělý. Není na zábavu, ale výbavu má fakt dobrou. A adaptivní tempomat funguje skvěle, narozdíl od E65![]()
Měl jsem ho půjčený na celý den, Laurin a Klement, to nej nej co se dá objednat. A zcela upřímně jsem z toho byl zklamanej a rád jsem sedl zpět do 750i. Určitě Škodovka udělala velký pokrok ale ani po tolika letech se ty auta nedají srovnávat... A to už je E65 docela stará vrána.
Frogger píše:kurevtor píše:záleží na úhlu pohledu, jel jsem teď "nejlepším" superbem, tj. Laurin-Klement výbava a to auto je prostě skvělý. Není na zábavu, ale výbavu má fakt dobrou. A adaptivní tempomat funguje skvěle, narozdíl od E65![]()
Měl jsem ho půjčený na celý den, Laurin a Klement, to nej nej co se dá objednat. A zcela upřímně jsem z toho byl zklamanej a rád jsem sedl zpět do 750i. Určitě Škodovka udělala velký pokrok ale ani po tolika letech se ty auta nedají srovnávat... A to už je E65 docela stará vrána.
opět, záleží na úhlu pohledu a na tvém očekávání. Mně naopak Superb mile překvapil, rozhodně víc než třeba poslední éčka od mergla, které jsou cenou navíc jinde.
Laetry píše:Tak ono srovnávat auta z úplně jiného segmentu, ač je dělí léta vývoje, který ale zase rozhodně nejde vždy tím "správným" směrem, mi přijde trochu zcestný...
ano, není to trochu zcestný, je to hodně zcestný, ale to je tady na fóru normální.

- Don
Ono je to spis naopak. Hodne majitelu prave koupenych Oktavii apod. kteri presedli z nejake Feldy apod. maji pocit, ze sedi v "komfortnim" voze a nikdy nic lepsiho nebylo viz. napr. aktualni diskuze u nas na foru... cituji
no vidisto a 4 vstrikovaci trysky na stary TDI stojej 3000kc dohromady
senzor ABS treba stoji 150kc to je taky srandovni castka
proste naklady na udrzbu jako u felicie ale jizdni komfort jako u "modernejsiho auta"
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
Jenze tim neni mysleno jako u BMW
Modernejsi nez skodovka je temer cokoliv
Moderni je to zejmena v tom trendu, "umri za 100k km"... nase firemni auta maji ted prave kolem tech 100 000 a kdyz jedu v Aygu s najezdem 120k, citim se vyrazne jisteji, nez u tech Oktavek... S zadnym z mych BMW se to srovnat neda a to mam ted 3 uplne odlisne typy (E53, E61 a E36 Cabrio). Vsechno vyrazne starsi modely...
Co je smutne, prevazel jsem kolegovi auto ze servisu, kdyz byl na dovolene, Renault Megan na ODO neco pres 120k (proto byl v servise) a bohuzel jsem z toho mel lepsi pocit, nez z tech oktavek... A to nemam Rendliky fakt rad

Moderni je to zejmena v tom trendu, "umri za 100k km"... nase firemni auta maji ted prave kolem tech 100 000 a kdyz jedu v Aygu s najezdem 120k, citim se vyrazne jisteji, nez u tech Oktavek... S zadnym z mych BMW se to srovnat neda a to mam ted 3 uplne odlisne typy (E53, E61 a E36 Cabrio). Vsechno vyrazne starsi modely...
Co je smutne, prevazel jsem kolegovi auto ze servisu, kdyz byl na dovolene, Renault Megan na ODO neco pres 120k (proto byl v servise) a bohuzel jsem z toho mel lepsi pocit, nez z tech oktavek... A to nemam Rendliky fakt rad

- Don
Ja vim, ze ne konkretne, ale oni porad ty auta cpou nekam, kam proste nepatri. Kolega si v praci koupil Oktu II na nejakych 17" kolech a prisel mi vypravet jak je komfortni a pohodlna. Pak si koupil Supa II a rekl, ze uz nic lepsiho a pohodlnejsiho nemuze byt a je blbost kupovat stare premiovky. Kdyz budu konkretni tak tehdy on koupil Supa v kombajnu za 350k a ja E66 za 230k. Hned jsem poslouchal proc jsem si nekoupil skodovku, kdyz je uplne stejne dobra. At si kazdy jezdi v cem chce, ale at srovnava s auty, ktere nekdy ridil a ne s internetovymi dojmy svych Okta kamaradu.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
Ale tak ono nejde o to co je ve skutecnosti lepsi. Ono je to taky o pocitu a osobni preferenci. Je kaviar opravdu tak super, nebo to je proste sperma z ryby ? proc lanyze stoji co stoji, pritom to je bordel na urovni bramboru v zemi ?
Jsou lidi, kteri jsou maximalni spokojeni ve svych starych zigulech a nic jineho ani nepotrebuji. Pro ne mohou ty meritka byt holt jinde.
Ja teda nevim, jestli je BMW opravdu tak dokonale auto, me by spis potesilo, kdyby ta premiova auta taky mela premiovou vydrz
Zase kdybychom si sedli do Phantoma, tak asi taky mluvime o komfortu jinak
Pro nekoho, kdo se chce dostat z bodu A do bodu B muze byt superb vrchol. Kdo nechce jenom stravit cas rizenim neceho bez duse, ten holt bude hledat trochu jinde

Jsou lidi, kteri jsou maximalni spokojeni ve svych starych zigulech a nic jineho ani nepotrebuji. Pro ne mohou ty meritka byt holt jinde.
Ja teda nevim, jestli je BMW opravdu tak dokonale auto, me by spis potesilo, kdyby ta premiova auta taky mela premiovou vydrz

Zase kdybychom si sedli do Phantoma, tak asi taky mluvime o komfortu jinak

Pro nekoho, kdo se chce dostat z bodu A do bodu B muze byt superb vrchol. Kdo nechce jenom stravit cas rizenim neceho bez duse, ten holt bude hledat trochu jinde

- Don
Ja myslim, ze jde o to co je lepsi. Kdyz si nekdo domu vybira mobil, lednicku, pracku, mycku a tisic dalsich veci, tak je nalozeny nekolik dni v recenzich, testech, forech a ruznych zkusenostech dalsich, aby vybral spravne. Jak ale nekdo vybira auto, najednou se logika vytraci. Vudy preci chci za svoje urcene penize to nejlepsi.
ale to nejlepší je přeci škodovka, to ti řekne každej správnej čech, pouze škodovka, co naplat že to má betonovy sedačky a podvozek tvrdej jak u BMW ale pomalej jak u komfortních francouzů.
a když se něco servisuje tak to stojí za to, na tu super českou škodovku je třeba speciální nářadí. BMW spraví člověk golou z Lídlu za 2ku a pokud to nebude nafta tak mu na cely auto nebude chybět vubec nic, pokud to bude nafta tak mu bude chybět jeden oříšek na turbo, ale na OII si člověk bez speciální nářadí neudělá ani zadní brzdy.
včera si tady kamarád (co si na svojí E39 dělá vše sám) dělal na oktávce ženy zadní šroubovaný ložisko s nábojem, žádný lisování, 7 hodin práce, k tomu speciální přípravky atd.
ale hlavně že to je česky.
no a když má čecháček hodně peněz tak si přece nekoupí slepicu, to má kde kdo, nějakou oktááávu na hlínách v metle, to je nuda, čecháček co se má dobře si přece koupí pasáááta, to je totiž pecka a když je na tom hodně dobře tak to je ááááááudi, protože to furt vypadá jak slepica, jen je to drahy a má to drahej servis, tak je to super.
a lidi co trochu přemýšlí a kupujou nový auta si jdou koupit japonce kde mají spolehlivy, levny a pohodlny auta(sice hnusný) ale svoje km to odjezdí dobře, a nebo aspon nějakyho francouze kde je komfort taky jinde než u fauuvééé akorát se to trochu kazí no
a když se něco servisuje tak to stojí za to, na tu super českou škodovku je třeba speciální nářadí. BMW spraví člověk golou z Lídlu za 2ku a pokud to nebude nafta tak mu na cely auto nebude chybět vubec nic, pokud to bude nafta tak mu bude chybět jeden oříšek na turbo, ale na OII si člověk bez speciální nářadí neudělá ani zadní brzdy.
včera si tady kamarád (co si na svojí E39 dělá vše sám) dělal na oktávce ženy zadní šroubovaný ložisko s nábojem, žádný lisování, 7 hodin práce, k tomu speciální přípravky atd.
ale hlavně že to je česky.
no a když má čecháček hodně peněz tak si přece nekoupí slepicu, to má kde kdo, nějakou oktááávu na hlínách v metle, to je nuda, čecháček co se má dobře si přece koupí pasáááta, to je totiž pecka a když je na tom hodně dobře tak to je ááááááudi, protože to furt vypadá jak slepica, jen je to drahy a má to drahej servis, tak je to super.
a lidi co trochu přemýšlí a kupujou nový auta si jdou koupit japonce kde mají spolehlivy, levny a pohodlny auta(sice hnusný) ale svoje km to odjezdí dobře, a nebo aspon nějakyho francouze kde je komfort taky jinde než u fauuvééé akorát se to trochu kazí no

Mně je konkrétně úplně ukradený, kdo čím jezdí. Ale nechápu, tvůj blaf ohledně plynu. Proč bych měl jezdit na benzín a dokazovat ostatním, že na to mám, když můžu jezdit na LPG, které je o polovic levnější. Navíc jezdím ekologicky, protože emise na LPG jsou menší než na benzín. Navíc benzín je daleko ekologicky náročnější i na výrobu a o naftě se ani nebavím. Ať si každý jezdí čím chce a na co chce. Nedávno se mně jeden pán ptal, proč jezdím takovou velkou a drahou károu, když on jezdí Felicii a doveze ho stejně, jako mě. Řekl jsem mu, že je velký, bezpečný a pohodlný. A on, že prý jeho Felicie je taky bezpečná, protože je vyrobená ještě z poctivého železa a že by při čelním nárazu dopadl stejně, jako já. Myslel jsem, že si dělá srandu, ale myslel to vážně. Tak jsem mu popřál hodně bezpečných kilometrů v tom jeho bezpečném autě
. Ale to jsem přihodil, jen pro pobavení, co někteří lidí nevymyslí