Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - Problém s převodovkou?
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny, co by mohlo způsobovat to že, když jedu a třeba na dálnici se napojuji tak sešlápnu plyn a auto nechce dále přeřadit na další stupeň. Musím plyn povolit pak zařadí a znovu sešlápnout… projevuje se to málokdy. Manuálně řadí v pohodě bez ubírání plynu. Také mi kolísají otáčky při cca 80km/h ale jen někdy. Údajně byl měněn v převodovce olej cca 4 měsíce zpátky. Diagnostika nehlásí žádnou chybu. Auto má najeto 195tisíc. Děkuji
nenapsal jsi motorizaci, ale co si pamatuju tak máš 740D kde převodovka málo kdy přežije 150tkm-200tkm, hlavně kvuli špatnému rozložení kroutícího momentu
- dle toho co popisuješ by mohl být KO měnič, (kolísání otáček)
- také mužou být spálené lamely v převodovce
- a nebo taky vymačkané těsnění pod mechatronikem, otázka jeslti ten kdo měnil olej v převodovce ho měnil, ono je to 300kč navíc ale málo kdo to ví že to má měnit, většinou se v tom každej hrabe metodou pokus omyl
doporučuju
- diagnostiku chyb převodovky
- výměna oleje v převodovce spolu s průchodkou, vanou(filtr) a těsněním mechatroniku
- repase měniče nebo novej měnič
- a nebo počkat až se to zastaví a dát novou skříň
- dle toho co popisuješ by mohl být KO měnič, (kolísání otáček)
- také mužou být spálené lamely v převodovce
- a nebo taky vymačkané těsnění pod mechatronikem, otázka jeslti ten kdo měnil olej v převodovce ho měnil, ono je to 300kč navíc ale málo kdo to ví že to má měnit, většinou se v tom každej hrabe metodou pokus omyl

doporučuju
- diagnostiku chyb převodovky
- výměna oleje v převodovce spolu s průchodkou, vanou(filtr) a těsněním mechatroniku
- repase měniče nebo novej měnič
- a nebo počkat až se to zastaví a dát novou skříň
kolísanie otáčok je hydromenič, trpí kvôli vysokému krútiacemu momentu
To radenie bude niečo s mechatronikou, môže pomôcť pomeniť tie tesnenia ako písal Jarax, keby si chcel už pomeniť všetky tesnenia nech je s tým pokoj tak mám stále na predaj túto sadu na komplet pretesnenie
To radenie bude niečo s mechatronikou, môže pomôcť pomeniť tie tesnenia ako písal Jarax, keby si chcel už pomeniť všetky tesnenia nech je s tým pokoj tak mám stále na predaj túto sadu na komplet pretesnenie