motor mám M43 myslím je to klasická 318i e46 87 kw 1897ccm rv 98.
to rob2fab: no však ta kulata černa věc to je ten odvzdusnovaci ventil skřine. ten mam ted novej...
A/ vymenit na zkousku vahu (auto jinak jezdi dobre?)
B/ at ti kamos klickem chcipne trochu vytocenej motor a ty pri dojezdu poslouchej jestli to nekde nesici
C/zkontrolovat volnobeznej ventyl(jestli je na nem napeti a jetli se hejbe)
D/normalne tu cernou kulatou vec zkus odpojit a ucpat palcem
Už jsem to na pár míst psal, ale koukám že do tohoto topicu ještě ne a asi to sem patří... snad to někomu pomůže:
Kolísání otáček může způsobovat i to, když se auto z nějakého důvodu dostane do "nouzového režimu" - nevím jak se to přesně jmenuje, myslím tím ten stav když se na delší dobu odpojí baterka a autu pak trvá několik desítek kilometrů, než se vzpamatuje.
Kolísaly mi otáčky na volnoběh vždy když jsem sjel z dálnice a vždy tak za den-dva se to opravilo a otáčky nekolísaly, dokud jsem zase nevjel na dálnici.
Nakonec to vyřešila výměna lambdy - podle diagnostiky lambda házela chyby jen při vysokých otáčkách. Když jsem jel delší dobu po dálnici (vysoké otáčky), lambda dělala chyby pořád a řídící jednotka po nějaké době přešla do nouzového režimu. Po městě naopak jezdím do cca 3500 otáček, kde lambda fungovala dobře a tak se po několika kilometrech řídící jednotka zase přepla do normálního stavu.
Výhodou je, že chyby které přivedou řídící jednotku do nouzového režimu ukáže diagnostika.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Ke kolísání otáček, už jsem to psal v jiném topicu. Koupil jsem nějakej sajrajt od STP, který se přileje do benzínu a vyčistí to vstřiky. Do plné nádrže jsem nalil celou tu lahvičku a zatim to vypadá, že je klid a šlape to nádherně
plysakmartin píše:Ke kolísání otáček, už jsem to psal v jiném topicu. Koupil jsem nějakej sajrajt od STP, který se přileje do benzínu a vyčistí to vstřiky. Do plné nádrže jsem nalil celou tu lahvičku a zatim to vypadá, že je klid a šlape to nádherně
injector cleaner) jinak me se celej ten problem s kolisanim otacek a cukanim auta vyresil vymenou vlnovce,hadicky a nejaky membrany od sani, proste mi to nasavalo falesnej vzduch
zienteks:Chlapi poradte, zas mi na volnobek sel motor pod otacky pri zapnutem vyhrivani zadniho okna,...
Hele ja bych byt tebou zkusil i ten altik skouknout, mozna uz ma vycochtany loziska a pak nestiha RJ tak rychle regulovat ty vykyvy a velke zmeny zatizeni....
Mam dotaz. Problém už sem to někam psal, ale narvu to tedy sem k tématu znovu:
Zdravim. Otáčky za volnoběhu tu byly řešeny mnohokrát ale já mam ´zcela speciální´ potíž.
Když nastartuju za studena tak auto drží sotva 400-500 otáček. Po zahřátí naopak drží kolem 1100-1200 otáček. Když to chcípnu a necham, tak postupně jak to chladne i odpovídají otáčky. Když to je povystydlé tak drží těch normálních 800-900, když je to studený, či ještě ohřatý, tak viz. výše.
Bylo mi porazeno prostříkat volnoběžnej ventil WDčkem. To jsem teda udělal docela statečně. Avšak potíž přetrvává. První dotaz teda spočívá v tom jestli se tim mam pokoušet nějak zacvičit tim vnitřkem?
Dočetl jsem se. že se pozná, že šlape, když se klepe na volnoběh uvnitř, ale mě se zdá že klepe tak nějak stejně s celym motorem.
Jinak teda zatim sem zkoušel tohle a vyměnil jsem váhu vzduchu, což jsem se dočetl zde, že to někomu pomohlo. Též bez úspěchu.
Takže dotaz číslo dvě: Přes jaké součástky nejlépe dále postupovat?
Dan td píše:Chobot: Byls na diagnostice ? Tím bych začal.
No, holt teda asi jo. Nemohu se dokopat do ´autorizu´ a nějak nevim kde tu na Plzeňsku jinam než tam. No, holt to ještě nějak zkusim vykoumat kudy tudy cesta tam.
No tak jak tak koukám tak mám všechny problémy co tu řešíte + netáhne a nemá výkon myslím že 318is by mělo ze 103kw tahat lépe. Mám podezření na lembdu protože navíc žere jak ruskej tank když běží na volnoběh tak momentální spotřeba zaleze daleko za 30ku a při brždění motorem jen málokdy lehne na nulu
mě to začlo po vyměnění váhy vzduchu, otáčky za studena ok ale na zahřátej volnoběh po vyřazení na N padaj na 500 pak se to srovna, někdy to ale i chcípne, když to padá napŕ z 2 tis tak to spadne na těch 500 když to padá z 1200 ot. tak je to ok zastaví se to na 800 cca. Reset ŘJ nepomohl(akorát sem si skurvil hodiny )) ) a bylo mi řečeno že se musí přeprogramovat váha vzduchu, jinej zas povídal že škrtící klapka (tu sem vyndal a je v poho.) tak nevím zejtra budu snad chytřejší
Cuky píše:No tak jak tak koukám tak mám všechny problémy co tu řešíte + netáhne a nemá výkon myslím že 318is by mělo ze 103kw tahat lépe. Mám podezření na lembdu protože navíc žere jak ruskej tank když běží na volnoběh tak momentální spotřeba zaleze daleko za 30ku a při brždění motorem jen málokdy lehne na nulu
Co si o tom myslíte? Může to být ta lambda nebo spíš váha? ntěsností si myslím že to nebude to by nežral jak tank
Francis píše:Když se závada projevila po výměně váhy vzduchu, zkoušel jsi nějakou jinou, třeba půjčenou? Vyměněná váha je jetá nebo nová Starline nebo originál?
Váha je BOSCH jetá, ale táhne dobře, problém s tím že to cukalo je už ok ale po namontování to hned chcípalo pak sme seřídili klapku a odpojoval sem baterku přez noc a už to šlo, jen to takhle kolísá, 500-900, někdy tam je i 1200 zejtra jedu na diag tak uvidim =/ ...
Cuky píše:No tak jak tak koukám tak mám všechny problémy co tu řešíte + netáhne a nemá výkon
v e36 leze spotreba za 30l/100km spravne, protoze na volnobeh na miste pocitac NEMUZE spocitat spotrebu na VZDALENOST
jinak kdyz jedes z kopce s kvaltem bez plynu, mel bys mit 0 spotrebu, pokud ne, vymen lambdu, to je zatim to nejjednodussi, potom bych to videl na kontrolu der v sani (postrikat sani cisticem brzd a hlidat, jestli motor zvysi otacky, pokud ano, je tam dira) a pak pujcka vahy vzduchu stejneho typu, ale nejspis to bude lambda, pokud to fakt zere, protoze ekonomer na budikach neni svetodarnej