Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Ale kluci rozhodně jsem tady nechtěl rozjed flejm o tom jaký jsem king že jsem jel na sněhu 130 místo 40 jako ostatní kteří se drželi za slečnou která měla ještě mokrý razítko v řidičáku. Tyhle situace jsou taky o přehledu a odhadu situace a o daném úseku a jeho znalosti. Však se ani nikdo neptal jestli jsem jel rovně nebo střihal zatáčky v úseku kde to neznám, takže mě prosím nesuďte. Zodpovědný jsem myslím daleko více jak někteří zde přispívající, ale to nechci fakt řešit. Chtěl jsem jenom upozornit jak je 7er na sněhu/prašanu, rozhodně ne na čistém náledí, skvělá a jak pěkně si drží stopu a jak DTC krásně koriguje přenos síly na zadní kola, toť vše.
Jinak jezdil jsem 13let ve švédsku, s malým i velkým volantem, na sněhu, na ledu, v závějích u polárního kruhu. Na sněhu ledu jedeš třeba 1000km v kuse a po týdnu už na tom jezdíš jako u nás na asfaltě, prostě si zvykneš, nic jiného ti nezbývá, maximálně si můžeš koupit pneu s hroty, ale to je vše, prostě se musíš přizpůsobit a fungovat jako tady u nás.
Jinak jezdil jsem 13let ve švédsku, s malým i velkým volantem, na sněhu, na ledu, v závějích u polárního kruhu. Na sněhu ledu jedeš třeba 1000km v kuse a po týdnu už na tom jezdíš jako u nás na asfaltě, prostě si zvykneš, nic jiného ti nezbývá, maximálně si můžeš koupit pneu s hroty, ale to je vše, prostě se musíš přizpůsobit a fungovat jako tady u nás.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Nokian bude vyrábět a testuje nahrotované pneumatiky které se na stisk tlačítka aktivují či deaktivují.
Vůbec bych se nebránil na ledovou cestu by to bylo ideální bydlet někde na horách.
Na sníh stačí klasické kvalitní pneu většinou ale zledovatělá vozovka to je noční můra každého řidiče. A mít hroty v pneu zimních je prostě parádní věc.
Bydlet na horách kde je celou zimu sníh na cestách tak zkusím toto. Hřeby do pneu.
https://www.sportovnidum.cz/schwalbe-sa ... gKNi_D_BwE
Vůbec bych se nebránil na ledovou cestu by to bylo ideální bydlet někde na horách.
Na sníh stačí klasické kvalitní pneu většinou ale zledovatělá vozovka to je noční můra každého řidiče. A mít hroty v pneu zimních je prostě parádní věc.
Bydlet na horách kde je celou zimu sníh na cestách tak zkusím toto. Hřeby do pneu.

https://www.sportovnidum.cz/schwalbe-sa ... gKNi_D_BwE
Ok. Sweden - ono to od tebe jen blbe vyznelo. Mir s tebou. Ja na snehu neumim, neni moc moznosti tu nachytat zkusenosti. Ja z niziny kdyz jedu na Seč, kde 30 cm a je to jen 10 km, tak z toho jsem vykuleny. 

Jak tak pořád dost znechuceně koukám na ten systém sklápění zrcadel, tak se nemohu zbavit pocitu že to vyloženě láká aby je někdo zkusil ulomit a to by byl asi dost drahej špás. Stalo se to už někomu? Podotýkám že parkuji na ulici a garáž nevlastním. Nedalo by se to nějak upravit aby se sklápěla civilizovaně stejně jako u všech ostatních ? Mé volvo přichází o zrcátko každý dva roky.
Zvedavec: nedalo. Zrcatka se ani neopravuji, kdyz se odjebe mechanismus, musi se vymenit cely. Byl by to nejakej hroznej bastl. Jediny reseni je pojistka na vandalstvi s malou spoluucasti.
Hm to budu mít blbý
kolik takovej špigl může koštovat ?

Ono obecně co mám vyzkoušeno (E46,E38,E60,E65) jsou na sněhu super. S dobrými pneu a zaplou stabilizaci drží pěkně stopu i ve vyšších rychlostech (3er o něco hůře než 5er a 7er). S vyplou stabilizací zase hravý a předvídatelný auta (akorát u té E65 je to trochu nezvyk vzhledem k velikosti a vázeSweden píše:Dneska menší výlet a pecka, vánice jako blázen, všichni jeli 40 já 130![]()
to muselo být keců
![]()
, 7er skvěle drží na sněhu, elektronika vše dokonale hlídá
![]()

hoody4: Zapomínáš na Mkový volant co se dával za příplatek do e38. Ten vypadá parádně a taky se sním řídí dobře oproti tomu klasickému. 

Nekdo tu psal, ze cele zrcatko kolem 30 000 kc?zvedavec píše:Hm to budu mít blbýkolik takovej špigl může koštovat ?
A kolik stojí můj špigl ani nechci zjišťovat. Teda jestli jde koupit 

Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Hovořím o konkrétních autech, se kterými mám konkrétní zkušenost. 728i co mám možnost řídit má prostě kormidlo, 545i zas active steer a Mkový volant, atd atd.Filozof píše:hoody4: Zapomínáš na Mkový volant co se dával za příplatek do e38. Ten vypadá parádně a taky se sním řídí dobře oproti tomu klasickému.
zrcátka máš stejný jako my...takže v highglossu, el.sklápěcí, zatmívací, vyhřívaný...takže těch 30táců jak psal kurevtorkawaman píše:A kolik stojí můj špigl ani nechci zjišťovat. Teda jestli jde koupit

First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Mám intercom a v každém špiglu je mikrofon. A nemyslím si, že se to bude prodávat jako samostatný díl.
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
tak sorry...na to jsem zapomněl...a nějak mi nedošlo, že to je zrovna v zrcátku ...tak pro zajímavost zkus zavolat k dealerovi, ať ti to nacení ať máme srovnání 

First EX : BMW e38 740i 6/1995
Bylo to 30904,- takze pocitejte spis 31 tisic
A to je jen cena dilu...
Ale byla to komplet cena vcetne skla i nalakovani do individual barvy (za to chteli petibabu)...
Starsi bys sehnal za desitku, jenze tam je problem, ze pocase pouzivani se obrousi ten kousicek zvysenyho plastu, kterej funguje jako brzda. To zrcatko se dostane do te konecne polohy, najede na ten plast a behem ctvrt sekundy zpomali a RJ vypne podle toho zvyseneho odporu pohyb. Takze u staryho riskujes, ze koupis za desitku starsi zrcatko (nevim jestli za desitku je i s vyhrevem a zatmavovanim nebo jen s vyhrevem) a po case ti to zacne odchazet do vecnich lovist - poznas to podle toho, ze sklopis zrcatko a ono najednou ukazuje prostor lehce niz nez si mel nastaveno - protoze zrcatko se protocilo o malicko vic nez melo. To je i videt na prechodu z A sloupku na zrcatko, ta hrana drzaku a zrcatka nebude licovat a zrcatko je proste lehce pretocene vice nez ma byt. Pak uz je to jen otazka casu, kdy to ten moturek protoci az do prdele a pak uz cus - bud izolepa nebo novy zrcatko. Na youtube je typek co ma plno videii, kde radi s E65/E66, ten tohle vyresil brilantne - namrdal tam nejaky silikonovy lepidlo jak nejakej instalater co vopravuje koupelny. Sice ma zrcatko na pevno a sice to vypada opravdu nechutne, ale pan na to byl patricne pysny, ze teda jako problem fixed.
Z toho plyne moje rada - pokud bys kupoval starsi, prohlidni si na svem jak moc mas ten plastovej cvocek vojezdenej a nekupuj nic co ho ma v horsim stavu.
Filozof: eMkovej volant v E38 ze vypada paradne?
Ten volant mi pripada dost hnusnej a celej takovej divne tehotnej, jakoby chtel vystrelit airbag a porodit maly volantatka. V E46 uz to vypada dobre...

Ale byla to komplet cena vcetne skla i nalakovani do individual barvy (za to chteli petibabu)...
Starsi bys sehnal za desitku, jenze tam je problem, ze pocase pouzivani se obrousi ten kousicek zvysenyho plastu, kterej funguje jako brzda. To zrcatko se dostane do te konecne polohy, najede na ten plast a behem ctvrt sekundy zpomali a RJ vypne podle toho zvyseneho odporu pohyb. Takze u staryho riskujes, ze koupis za desitku starsi zrcatko (nevim jestli za desitku je i s vyhrevem a zatmavovanim nebo jen s vyhrevem) a po case ti to zacne odchazet do vecnich lovist - poznas to podle toho, ze sklopis zrcatko a ono najednou ukazuje prostor lehce niz nez si mel nastaveno - protoze zrcatko se protocilo o malicko vic nez melo. To je i videt na prechodu z A sloupku na zrcatko, ta hrana drzaku a zrcatka nebude licovat a zrcatko je proste lehce pretocene vice nez ma byt. Pak uz je to jen otazka casu, kdy to ten moturek protoci az do prdele a pak uz cus - bud izolepa nebo novy zrcatko. Na youtube je typek co ma plno videii, kde radi s E65/E66, ten tohle vyresil brilantne - namrdal tam nejaky silikonovy lepidlo jak nejakej instalater co vopravuje koupelny. Sice ma zrcatko na pevno a sice to vypada opravdu nechutne, ale pan na to byl patricne pysny, ze teda jako problem fixed.
Z toho plyne moje rada - pokud bys kupoval starsi, prohlidni si na svem jak moc mas ten plastovej cvocek vojezdenej a nekupuj nic co ho ma v horsim stavu.
Filozof: eMkovej volant v E38 ze vypada paradne?

Skoda, ze se to neda nejak opravit. U Audiny je tam nejake curo, ktere se ojebe a to zase prestane sklapet. Jenze tam jsem to rozdelal, dovezl chlapovi, co svaruje hlinik, on mne tam mrdnul plyvanec a ja si ho vymodeloval a zase to fungovalo.
- soukupadam
Cau, chci se zeptat
S2VAA ADAPTIVE DRIVE
je DD+EDC?
diky
S2VAA ADAPTIVE DRIVE
je DD+EDC?
diky
- to ani neumí najít, stejně jako Individual lampičku, tu jsem jim donesl až na putl, i s číslem dílů a oni s tím nic neumí,fishmaker píše:tak sorry...na to jsem zapomněl...a nějak mi nedošlo, že to je zrovna v zrcátku ...tak pro zajímavost zkus zavolat k dealerovi, ať ti to nacení ať máme srovnání
- Mkovej volant v E38 je strašnej shit, má hrozně debilně rozložený tlačítka strašně se blbě ovládá, ty E65 volanty se ovládaj perfektně, do E38 jen serii
E38 je Mkovej volant stejny jako v E39 ne? Aspoň se mne to tak zda.