Troška filozofie, už jsem dlouho neudělal žádnou píčovinu a svrbí mě ruce. A jo, i mezi takhle rozdílnýma autama se dá reálně vybírat
V A8 D3, 4.2FSI nebo 4.2TDI. Coe je lepší motor? Provozně i nákladově, řekněme mezi 150 - 250kkm. To 3.0TDI je na tom jak v porovnání s V8? O co víc a dráž se osmiválce serou? Kecy o hrubým chodu nafty mě nezajímají, chci lokomotivu, ne se honit někde v 5k otáčkách.
650i E63 vs. CL500 W216. Jasná preference CLka, bude určitě dražší. Rámcově o kolik? O polovinu, dvojnásobně (...)?
ML/GL 420CDI a 500. Provozoval někdo?
Žolík je RAM1500, ojetej. Přijde mi, že poslední dobou strašně zdražili a nedává to moc smysl.
Rámcově 15-20kkm ročně, hopsání po okolí, cesty do 50km. Na dálky jsou jiný auta. Vím, že to nedává smysl
Poznámky pod čarou
1.
Téměř absolutní prioritou je, aby tam bylo minimum věcí, který to auto "okamžitě zastaví". U krajnice jsem mrznul a čekal na odtah jednou, po totální bouračce, a už tenkrát mě to strašně nasralo. Podruhý nechci zažít

To mě vede k preferenci benzínu oproti naftě, nicméně projev nafťáčku mám rád a měl bych ho asi radši...
2.
F01 mě nezajímá, W221 taky ne a E65 individuál taky ne. G11 by bylo fajn, ale na tyhle učely ho nezaplatím.