Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

7er vs ostatní prémiové vozy

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
jazet

Re: 7er vs ostatní prémiové vozy

#1301 Příspěvek od jazet »

xaler píše:Už jsem to tu také psal tak stokrát, nejde o žádné pozérství, snobismus či jak to nazvat, ale pouze o bezpečí. Pokud bych jezdil sám tak mi bude jedno v čem (vyjma symply klever, musel jsem v tom jezdit a už nikdy nebudu). Měl jsem Alfu 147 a byl jsem z ní nadšený a je to auto za třicet tisíc. Děti v tom ale vozit nechci a nebudu.
Bezpečí to jo, v nejlevnějším pekáči na trhu, kterej mohl bejt čtyřikrát hozenej přes boudu, kdoví z čeho je to slepený, ty o něm nic nevíš a necháš si ho přitáhnout na podvalu, tak to hodně štěstí při případné nehodě. :thumbsup:
xaler

#1302 Příspěvek od xaler »

Já vím škodofky svařený ze dvou kusů jsou jen v pohádkách. Nejvíc se lepí Cayenne po těžkých nehodách.
jazet

#1303 Příspěvek od jazet »

Přesně, lepí se jen skodarny, porsche ne :lol:
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#1304 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

houno zle ...dá to Arturovi a má new khárs :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
ettore

#1305 Příspěvek od ettore »

martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#1306 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

ettore píše:https://www.facebook.com/speedandsound/videos/this-v10-m5-will-reel-you-in/1060310390987349/
to je xaler ??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#1307 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

To je místní elektrikář aka Mačeta na cestě k zákošovi :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
Stepan1

#1308 Příspěvek od Stepan1 »

Troška filozofie, už jsem dlouho neudělal žádnou píčovinu a svrbí mě ruce. A jo, i mezi takhle rozdílnýma autama se dá reálně vybírat :lol:

V A8 D3, 4.2FSI nebo 4.2TDI. Coe je lepší motor? Provozně i nákladově, řekněme mezi 150 - 250kkm. To 3.0TDI je na tom jak v porovnání s V8? O co víc a dráž se osmiválce serou? Kecy o hrubým chodu nafty mě nezajímají, chci lokomotivu, ne se honit někde v 5k otáčkách.

650i E63 vs. CL500 W216. Jasná preference CLka, bude určitě dražší. Rámcově o kolik? O polovinu, dvojnásobně (...)?

ML/GL 420CDI a 500. Provozoval někdo?

Žolík je RAM1500, ojetej. Přijde mi, že poslední dobou strašně zdražili a nedává to moc smysl.

Rámcově 15-20kkm ročně, hopsání po okolí, cesty do 50km. Na dálky jsou jiný auta. Vím, že to nedává smysl :lol:

Poznámky pod čarou
1.
Téměř absolutní prioritou je, aby tam bylo minimum věcí, který to auto "okamžitě zastaví". U krajnice jsem mrznul a čekal na odtah jednou, po totální bouračce, a už tenkrát mě to strašně nasralo. Podruhý nechci zažít :lol: To mě vede k preferenci benzínu oproti naftě, nicméně projev nafťáčku mám rád a měl bych ho asi radši... :?
2.
F01 mě nezajímá, W221 taky ne a E65 individuál taky ne. G11 by bylo fajn, ale na tyhle učely ho nezaplatím.
xaler

#1309 Příspěvek od xaler »

martin440 píše:
jazet píše:Přesně, lepí se jen skodarny, porsche ne :lol:
houno zle ...dá to Arturovi a má new khárs :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

https://youtu.be/aAi3qQaqJJ0
Je to fakt borec, já v okolí neznám nikoho kdo cínuje.
PetoK

#1310 Příspěvek od PetoK »

JJ, ideal borec pre rovnako j.bnute dementne socky jak ty, ktore nechapu ze to malo ist na recyklaciu, a o bezpecnosti, nezvratnom poskodeni deformacnych zon atd. ani nehovoriac...

Nikto normalny si takto opravenu totalku nekupi
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#1311 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Však to nebudeš vědět akorát. :D
xaler

#1312 Příspěvek od xaler »

PetoK píše:JJ, ideal borec pre rovnako j.bnute dementne socky jak ty, ktore nechapu ze to malo ist na recyklaciu, a o bezpecnosti, nezvratnom poskodeni deformacnych zon atd. ani nehovoriac...

Plácáš hovna, možná v takový slátanině jezdíš, Když někdo zboří auto za tři miliony tak jen dement by ho dal do šrotu. Auta se opravovaly a opravujou.
PetoK

#1313 Příspěvek od PetoK »

Chlapce, dam ti dobru radu do zivota, neobuvaj sa tu do ludi ktorym nesiahas vedomostami ani po clenky. Resp. je mi ta luto, neviem co je na tom problem si priznat, ze malo zarabam a na take auta nemam... 7er nikdy nebola pre ludi, co na to nemaju... hocijaka ockravka apod. ti da viac uzitku jak lepit tieto vydojene doj.ebane vraky, ktore uz mali byt recyklovane...

A neboj, ja urcite nejazdnim vo vrakoch jak ty, len ja neplacem doma do vankusa, makam na sebe a poctivo som si na ne zarobil... len nato musis studovat, nieco vediet, byt v niecom dobry, aby si nezarabal par korun a nemusel jazdit tisice KM, v otrasnej praci, kde to nikto neoceni...

A ano, auta sa opravuju, ale nie totalky, ktore z HP vyplati poistovna a majitel si kupi ine...
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#1314 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

PetoK píše:a o bezpecnosti, nezvratnom poskodeni deformacnych zon atd. ani nehovoriac...

to je přesně ono ..některý věci se daj opravit ...fabrika na to poskytuje manuály-přesný postupy a některý se prostě zflastrikujou bez ohledu na to jak a proč byl plech vylisovanej z výroby tak a tak ....ta integrita toho auta je pak uplně jiná ..... ja něj koukám už dlouho -na Tuska ...ze začátku to byl běs a hrůza některý stroje, ale postupně se z něj stal fakt dobrej fachman (něco je super, něco takový všelijaký )jednou hodně zkřivený auto už nikdy není to pravý.... ... a jak to tak vypadá v litvě a na východ je to každýmu jedno ....ale uplně chápu, že si někdo za balík pořídil auto (i když za to nestálo třeba ) pak to zbořil, tak u něj nechá udělat polorepas ;) ...
kurevtor

#1315 Příspěvek od kurevtor »

Stepan1 píše:Troška filozofie, už jsem dlouho neudělal žádnou píčovinu a svrbí mě ruce. A jo, i mezi takhle rozdílnýma autama se dá reálně vybírat :lol:

V A8 D3, 4.2FSI nebo 4.2TDI. Coe je lepší motor? Provozně i nákladově, řekněme mezi 150 - 250kkm. To 3.0TDI je na tom jak v porovnání s V8? O co víc a dráž se osmiválce serou? Kecy o hrubým chodu nafty mě nezajímají, chci lokomotivu, ne se honit někde v 5k otáčkách.

650i E63 vs. CL500 W216. Jasná preference CLka, bude určitě dražší. Rámcově o kolik? O polovinu, dvojnásobně (...)?

ML/GL 420CDI a 500. Provozoval někdo?

Žolík je RAM1500, ojetej. Přijde mi, že poslední dobou strašně zdražili a nedává to moc smysl.

Rámcově 15-20kkm ročně, hopsání po okolí, cesty do 50km. Na dálky jsou jiný auta. Vím, že to nedává smysl :lol:

Poznámky pod čarou
1.
Téměř absolutní prioritou je, aby tam bylo minimum věcí, který to auto "okamžitě zastaví". U krajnice jsem mrznul a čekal na odtah jednou, po totální bouračce, a už tenkrát mě to strašně nasralo. Podruhý nechci zažít :lol: To mě vede k preferenci benzínu oproti naftě, nicméně projev nafťáčku mám rád a měl bych ho asi radši... :?
2.
F01 mě nezajímá, W221 taky ne a E65 individuál taky ne. G11 by bylo fajn, ale na tyhle učely ho nezaplatím.
kámo tohle neni troška filozofie, to je fakt full fledged filozofovina :D

A8 - bral bych z předposranosti ten benzín. Dýzl by mě vůbec neurážel bejt to po rozumnym majiteli.

šes-ka e63 - vůbec mě to nebere, nechtěl bych to. Bylo zábavný to řídit, ale ze seznamu bych to škrtnul jako první.

ML/GL vůbec nevim, fotrovina. Nechtěl bych řídit GL. Nejsem matka zbohatlickejch dětí co je veze na trénink hokeje.

Žolík za mě nic moc teda :D

Docela vyjetá výseč typu aut :D vod á vosum přes kupéčka a almary pro matky až po RAM1500.

Jasnej strop je to CL. I vůči tý A8, protože D3 je už prostě stará.
ettore

#1316 Příspěvek od ettore »

Mám stejný názor jako kurevtor. Design je nadčasový a tahle je volná :D

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 1-216-3170
kurevtor

#1317 Příspěvek od kurevtor »

CL a S-klasse nesmí bejt bez dřevěnýho volantu to pardóóón
Jaris330D

#1318 Příspěvek od Jaris330D »