Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW servis JaraX - Olomoucko

Black/white list
OT bude moderovano
Odpovědět
Zpráva
Autor
honzaD93

Re: BMW servis JaraX - Olomoucko

#141 Příspěvek od honzaD93 »

Taky musím Jaraxe pochválit a poděkovat mu, dnes jsem byl v Olomouci, tak jsem se za ním neohlášeně zastavil. Ikdyž měl beztak hromadu práce, tak si hned udělal čas a svezl mě jeho 7er. Všechno ukázal, vysvětlil, perfektní přístup. Zahřál motor a předvedl co dělá dynamic drive, logic nebo ty klapky ovládaný plynem jsou taky bomba. Neuvěřitelný jak to krásně žehlí nerovnosti. 180kmh na rozbité silnici úplně v pohodě, se svojí e34 bych vypadl ze sedačky, možná ze silnice. EDC, dynamic drive a logic v autě určitě musím mít. Je to fakt pecka. Pokud si Jaraxi děláš zářezy na pažbu kolik lidí si přemluvil z e60 na e65, tak si můžeš udělat další :D . Ale určitě bych se v té e60 chtěl někdy svést pro porovnání. Alespoň flašku jsem ti mohl vzít :oops: , ale zapomněl jsem, tak příště.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od JaraX »

jsme mohli projet ještě 6er, to je tak nějak taková E60 :)
vasapasa
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od vasapasa »

Ahoj.

Musím poděkovat za vstřícný přístup při pomoci s nákupem e65 - na první termín jsem onemocněl a nemohl pro auto, na druhý termín již vše klaplo a mám vozidlo dle požadavku jen díky Jaraxovi. Moc děkuji a pokud někdo zvažuje cestu do DE pro vozidlo tak mohu jen doporučit.
honzaD93

#144 Příspěvek od honzaD93 »

Velké díky Jaraxovi za pomoc s dovozem e66. Minulý týden jsme vyrazili pro sedmu. Bohužel majitel, až když jsme byli na cestě napsal, že je propadlá technická a kvůli prasklině na světle se nedá udělat. Jeli jsme i přesto, s tím, že se to nějak vyřeší. Na místě proběhla prohlídka, zkušební jízda a diagnostika. Stav byl OK, tak jsme s majitelem zasedli ke stolu a řešili cestu domů. Proběhlo spoustu telefonátu do čech, zjištování, jak nejlevněji a nejrychleji auto dopravit do čech. Nakonec Jarax vysmlouval další slevu, takže se koupila sedma za dobrou cenu s hodně dobrou výbavou a v super stavu. Po cestě domů opět x telefonátu různým lidem s odtahovkou. Nakonec domluvil odtah asi 2x levněji než bych si zařídil sám. Protože moje angličtina pokulhává, byl v kontaktu s původním majitelem a celý dovoz vyřídil za mě.

Takže kdo zvažuje nákup e65 i jiných bmw, rozhodně doporučuji kontaktovat Jaraxe. Najde závady, kterých by si neznalý člověk nikdy nevšimnul a dohodne na to slevu, která bohatě pokryje celý výlet a ještě zbude na opravy.

Za mě naprostá spokojenost.
Těd jenom doufám, že si Jarax udělá čas, přijme dalšího zákazníka :D , zpraví co je potřeba a časem snad udělá i LPG.

V neposlední řadě jsem vděčný Jaraxovi za jeho aktivitu tady na klubu a za založení vlákna e60 vs e65. Bez něho bych netušil co je třeba dynamic drive a těd bych nejspíš jezdil v e60 bez „povinné výbavy“ v kdoví jakým stavu.
Travison

#145 Příspěvek od Travison »

A co nějaký foto pánové? :shock:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od JaraX »

to si domluvte s majitelama, založte třeba téma "naše 7er" a tam at to majitelé dají.
jsem rád že jste spokojeni, jsem se zapotil, ta vasapasova jak nešla dát na převozky a ta honzova to byla velká perlička, vezlo se to na kamionu původní cena odtahu 50 tisíc, nakonec 14000kč za cestu od Holandských hranic, to jde. ale českej řidič neuměl ani anglicky ani německy a já a musel furt volat na obě strany a z Madarska jsem dělal překladatele a řešil nakládku toho auta.
eZm

#147 Příspěvek od eZm »

Musím se přidat a pochválit jaraxe, výměna oleje v převodovce - velke zlepšení řazení, a zmizelo kolisani otacek, oprava sedačky super přitelkyni se už sedí parádně takže to nemusím poslouchat diky :D
Jara 745Li

#148 Příspěvek od Jara 745Li »

Zdarec všichni, posílám velký DÍKY servisu JaraX z Olomouce. Jsem z Brna a vyzkoušel jsem tady už spoustu servisů na Bmw a zkušenost je taková,že jsou to břídilové a na odborníky si jen hraji . Za Jardem jezdim už i pro diagnostiku.Rád obětuju těch 80 km. Většinou mi závadu odstraní na počkání nebo vymyslí provizorní řešení ,abych nemusel být bez auta než problém vyřeší.Jardu vřele doporučuji ,ušetří Vám spoustu času ,peněz a starostí.Jaro, jsi borec a ješte jednou Děkuju.Jara Brno.
xdreamerx

#149 Příspěvek od xdreamerx »

Velky dik Jaraxovi za servis e65, takovy pristup k zakaznikovi pred a po servisu jsem jeste nevidel, vazne velika parada. Takhle by to melo vypadat vsude!! A ze to mam pres 200km je uplne jedno. Priste zase jedine Jarax ;)
MartinK

#150 Příspěvek od MartinK »

Čau chlapi, dámy, ode dneška jsem hrdý majitel BMW e66 750Li, 2004/5, 242tis. km. Prvních 550km za mnou. Řeknu vám, že je to jiná paráda než v novější Fabii I 2006 :lol:

Chci opravdu MOC PODĚKOVAT JARAXOVI. Především za pomoc při výběru, edukace, trpělivém vysvětlováním (výbava, stav posílaných vozů, atd.). Tu edukaci potřebujeme. Za druhé za samotnou akci. V pondělí v noci jsem objevil káru, v úterý ráno jsme to probrali, domluvili termín a hned ve čtvrtek 4:16 jsme od něj vyjížděli (já 2:39 z domu).
Po cestě jsem se snažil vyzjistit co možná nejvíc, Jarda mi ukázal v praxi, co auto umí - od jízdních vlastností, přes pohodlí, po různé blbinky a vymoženosti. Na místě jsme byli o 45 minut dřív než ukazovala původně navigace. Hold ve 4 ráno na cestě moc aut není. Čas schůzky jsme o hoďku posnuli a zbylou hodinu jsem využili na klasický nákup (uzené makrely, sledě, sladkosti, prostě dobroty). 9:20 to vypuklo.
První pohled Jarax komentoval pozitivní. Obešli jsme ho z venku, pak zevnitř. Všechno promačkali, stáhl, vysunuli, zatalčili, zapli, vypli,...dokonce fungovaly všechy comfort acces kliky, což nás potěšilo. Drobnosti jsme našli, ale většinou kosmetické a designové záležitosti (bude třeba udělat prahy, sedačky a vůbec celkovou renovaci interieru). Z technicého stavu to nevypadá na žádné průsery. A když po diagnostice byly fakta a dojem stále stejný, tak jsme si plácli. Rozměnil jsem prachy až na místě, mezí tím borec nachystal smlouvu. Jarax vyjednal slevu, kterou se téměř zaplatil a byli jsme spokojení všichni.
Jarda se zeptal "umíš s tím?" - usmál jsem se a odpovědě, že ne ;) , jen jako spolujezdec. S automatem umím, tak mi jen vysvětlil, jak si zařadím a naučil mě s tím praxí. Tedy "tady máš vysílačku a když něbudeš něco vědět, tak to pořešíme za jízdy" -> boží :!: :!: To by mě nanapadlo :idea: prostě zkušenosti.
Nádlabli jsme se, ryby a sýry dali do ledniček a vydali se domů. Po cestě jsem se seznámil s iDrivem - vcelku v pohodě. A se zbytek po vysílačce. Asi milionkrát jsem si nastavil komforty, celou dobu mě provázel ACC (nepřijde mi, že něco škubalo - prostě to přibrzdilo), popíjel vychlazenou limču a užíval si jízdu. 1.100 km za sebou (100 fabia + 1.000 7er). Zítra mě čeká dalších 500km a v sobotu frčím s celou rodinou na Dovču. Ostrý start. Sepíšu si postřehy, závady, hluky, záškuby, pískání, chvění...prostě budu to pozorovat, a pak tomu dáme pořádný "vstupní" servis + plyn.

No byla to pěkná anabázem mého výběru:
3er 318d 2013 -> 3er 330i e91 -> 5er (asi půl dne, ale byla tam) -> 7er e65 -> a nakonec 7er e66 long (vzal bych i e65, ale ro příběhu je to pěkný :lol: ;)
Celkem 1 rok a čtvrt.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#151 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Nemám moc času, ale je dobré napsat pář řádků, když má někdo nadstandardní chování k zákazníkovi. Potřeboval jsem nakódovat nové komfortní sedačky.
Ahoj zítra máš čas po SZ :) no a světe div se Jarax mě fakt řekl ať přijedu, z kódování sedaček se nakódovalo celé auto což zabralo dost času, výsledek, ale dle mě stojí za to. Nejvíc tento SW byl poznat na EDC, tlumiče jsou rázem "jako nové" daleko lépe tlumí a najednou i sport je o dost "jemnější" hodně zajímavé, další věc je, že převodovka řadí lépe, hladčeji.
Takže za mě super práce, to nejlepší bylo, že tě nikam nevyhodí posadí tě ke stolu donese ti svůj guláš a řekne kam bys chodil ne, teď je oběd. Za prvé guláš byl naprosto dokonalej a toto jednání ještě lepší.
Mezičasu se zkusil pověnovat ještě mému motoru, ale to je prostě na dlouho, u Jaraxe je zaímavá jenda vlastnsot, on prostě chce všechno opravit a vadí mu, když by na to nepřišel, vleké pozitivium.
Takže opět klobouček a děkuji !
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
kabyr01

#152 Příspěvek od kabyr01 »

Rád bych zde veřejně poděkoval JaraXovi za doprovod do Polska pro mou 750Li, skvělej pokec po cestě, maximální vstřícnost, pečlivá kontrola auta a jistě i budoucí potencionální servis bude na jedničku :lol:

Jsem opravdu spokojen a pokud chcete kupovat 7mu a potom v klidu spát, určitě Jaraxe kontaktujte. V pondělí jsem našel auto a ve středu už jsme ho vezli domu - díky za to!
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#153 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Tak jsem byl ve čtvrtek zkontrolovat JaraXe, jak je na tom s těma naftama a opravdu nekecá. Jediná nafta, kterou jsem tam objevil, byla tahle:
Přílohy
Fotografie0251.jpg
Fotografie0251.jpg (327.42 KiB) Zobrazeno 13378 x
Naposledy upravil(a) Vlasta dne ned 07.10.2018 17:38, celkem upraveno 3 x.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#154 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

JaraXi, ještě jednou díky
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
hmmfreshmeat

#155 Příspěvek od hmmfreshmeat »

Pravidelný servis proveden ve standardní vysoké kvalitě.
Srnka

#156 Příspěvek od Srnka »

Vopred sa ospravedlňujem za dlhý post, ale trochu som sa rozpísal a už som to potom nechcel mazať.

Pôvodne som chcel E38 (740i alebo 750i), ale po prečítaní všetkých vlákien som nadobudol presvedčenie, že E65 by mohla byť ešte lepšia voľba. Pri pohľade na ceny E38 vs. E65 a ich stave bol víťaz jasný, kašlem na "pradeda", chcem už "deda".

Keď som sa chcel uistiť o správnosti výberu, využil som ponuku JaraXa. Niekoľkokrát na fóre písal, že je možné prísť a E65 si "ohmatať". Tak som sa zastavil, majstri zrovna dokončovali 760Li a keďže sa menili brzdové kotúče a doštičky, bolo ich treba "zapiecť". Skúšobná jazda teda bola ostrejšia, ale aspoň som lepšie videl chovanie auta. Prehodili sme pár slov, sadol som si ešte do nepojazdnej 745i, vypočul aj V8 a šiel domov hľadať. Dlhšiu dobu sa mi nič nepozdávalo až jedna 750Li v Lotyšsku. Už som bol s JaraXom dohodnutý na výlete, že v Rige ešte nebol :) V hlbinách internetu som ale zistil, že nesedia kilometre (o 100kkm) a na lotyšských stránkach to auto majiteľ predával o 1500€ lacnejšie, tak som to nakoniec odpískal.
Prešiel rok až mi padla do oka krásna (na fotkách) 750Li individual, cena síce cez môj psychický limit, ale pôvod ešte horší :D Hneď ma napadlo, že JaraX má síce zjavne rád dobrodružstvá, ale do Rumunska pre sedmu asi nepôjde :oops: Pár telefonátov s majiteľom, pár s JaraXom a nakoniec že to skúsime. Stále som si neni istý, či tam išiel kvôli sedmičke alebo sa viac tešil na Transfagarašan :)

Na kup sme Išli netradične 6er. JaraX sa celú cestu nevedel dobre naštelovať a nadával na sedačky, ja si hovorím aké su fajn... Dorazili sme v podvečer a išli sme rovno na obhliadku. JaraX presne vedel kam a ako pozrieť a aj za zhoršených svetelných podmienok. Tak sme všetko čo išlo pomačkali, posedeli, vypočuli L7 a ofuky sedačiek :) Kontrola na diagnostike, najskôr neorigo, potom aj originál BMW. Najviac sa mi páčila kontrola gufier. JaraX sedel v aute, rýchlo pridal, bleskurýchle vyskočil z auta a už nasával dym z výfuku :) Nasledovala krátka jazda. JaraX sekane zabrzdil, zpredu sa ozval škrípavý zvuk a vysvetluje, že treba vymeniť predné veľké ramená. Po jazde si nahlas hovorím, že sme mohli skúsiť ACC, JaraX na to že skúšal a fungoval. Hm OK, a čo FLA...? Tiež skúšal. No, nechápal som kedy to stihol, kedže sme sa celý čas bavili... Mali sme čas na premyslenie do druhého dňa, takže som JaraXa celý večer otravoval s otázkami, ale všetko rád vysvetlil. Všetky veci čo sme našli spísal a povedal koľko by to stálo. Schválne nehovorí svoj názor, či to kúpiť alebo nie. Necháva to na vás. Ráno začalo vyjednávanie a keď už to vyzeralo, že pôjdem domov naprázdno, tak majiteľ povolil. Až keď sme si potriasli tak sa JaraX vyjadril, že to bol dobrý kup. To ma konečne trochu upokojilo, dovtedy bol tajomný ako hrad v Karpatoch :D Na druhú stranu sa mi to páči, nemaže zbytočne med okolo huby.
Potom už len pískanie gúm na točkách na Transfagarašane (mimochodom parádny zážitok, za to fakt ďakujem :) JaraX šestku nešetril a išiel hranu 8-) ) a cesta domov. Vysielačka v aute a už som ladil sedačku s Logicom. Komfort oproti 6er je sakra veľký rozdiel, až sa tomu ťažko verí. Keď som sa pýtal, či sa o auto treba nejak extra starať, tak odpovedal, aby som hlavne jazdil, užíval si auto a o ostatné sa postará keď prídem na prehliadku. Super prístup, to som chcel počuť :) Autíčko už sa nevie dočkať, kedy sa do neho JaraX pustí.

Toľko z nákupu. Nemám absolútne žiadnu výčitku čo sa týka nákupu. Vidno že ho to baví a je sám rád keď niekomu pomôže doviezť pekné auto. Z odbornosti JaraXa bol zaskočený aj majiteľ auta a že nabudúce už bude kupovať auto len s ním :) Férové jednanie, ako sme sa dohodli na začiatku, tak to aj platilo aj napriek zmenám. Veľmi si vážim aj to, že kvôli mne (cudziemu človeku) nebol v nedeľu doma s rodinou, ale na diaľnici niekam preč. Zvlášť keď má tak málo času.
Takže JaraXovi veľké ďakujem, bez neho by som si E66 asi nikdy nekúpil.

Odkaz na blog s opačnej strany: http://blog.jarax.net/index.php/12-pres ... iu-pro-e66
gooop

BMW servis JaraX - Olomoucko

#157 Příspěvek od gooop »

Rád bych se podělil o zkušenost s BMW servis JaraX - Olomoucko.

Kupoval jsem BMW řady 745i.
Rád bych vyzvedl, že jsem byl kompletně informován o technickém stavu kupovaného automobilu.
Auto mělo několik technických obtíží, které mě byly srozumitelně vysvětleny a zároveň bylo navrhnuto technické řešení.
Dále byla přislíbena servisní podpora (kterou jsem již využil).
Vše na čem jsme se domluvily bylo splněno.

Všem majitelům BMW 7 můžu doporučit. :D :D :D
honzaD93

#158 Příspěvek od honzaD93 »

Chci pochválit Jaraxe za pravidelný servis mojí e66. Kromě běžných věcí jako ramena a brzdy se vyměnil i olej v převodovce, auto teď řadí mnohem jemněji. Jsem taky rád, že se stihla i klapka do výfuku, na kterou jsem dlouho čekal, ale stálo to za to. Každé sešlápnutí plynu mi teď vykouzlí usměv na tváři. Jediná nevýhoda je asi, že mi pořádně stoupla spotřeba tím, jak si užívám ty rozjezdy a je mi taky zima v autě, jak mám pořád pootevřené okna, abych si to užil co nejvíc :D Dále jsem si nechal vyměnit jednotky sedaček, vzápětí se ukázalo, že pokud vyměním sedačky za jiné, co mám v plánu, tyto jednotky mi budou na nic. Jarax je hned odečetl z faktury s tím, že jak je nebudu potřebovat mu je vrátím. Toho si velice cením. Jako třešnička na dortu byla nabídka na svezení se v BMW i3, které měl zrovna k dispozici. Za svoji 750li bych to nevyměnil ani náhodou, ale jako zajímavost parádní. Vždycky se rád projedu v něčem novým. Docela zajímavá jízda v něčem co nemá skoro žádný zvuk a nepotřebuje to řadit. Ve vyšších rychlostech trochu nestabilní, ale do města dobrý.
Srnka

#159 Příspěvek od Srnka »

Bol som u JaraXa na vstupnej prehliadke, mal v dielni ďalšie tri E65/66 takže som vedel, že som prišiel správne :) Chlapi sa hneď pustili do skúmania chýb a že ich bolo... Aj keď podľa JaraXa je jedna husto zapísaná A4 veľmi slušné :D Prehliadka prebehla rýchlo, keďže páni presne vedeli kde zatlačiť, vysunúť, pritiahnuť... Počas opráv sme spolu komunikovali a dostával som fotky a videa o opravách, je fajn vedieť čo sa už spravilo a čo sa robí :thumbsup:
Zo všetkých vecí ma najviac potešila výmena oleja, tesnení a vane automatu. Hlavne za studena mi dával automat slušné kopance, teraz to radí ako masielko. Neviem ako radí E65/66 ostatným členom fóra, keďže sa niekto sťažoval na kopanie, ale ja musím teda napísať, že teraz je to fakt výborné a ani o prevodovke neviem. Motor má tiež oveľa lepší chod, hlavne pri nižších otáčkach. NIekedy som mal pocit, že jazdím na turbo dechte s dierou :D
Pri predávaní auta ma JaraX potešil konštatovaním, že auto má skutočný stav kilometrov :banan:
S celkovým prístupom som veľmi spokojný. Zbytočne neopravuje čo netreba a snažia sa najskôr rozbehať pôvodne veci a až potom sa pristupuje k novým/použitým dielom.
Takto to vyzerá keď má niekto svoju prácu rád a berie ju ako koníček :cool2: Bodaj by sa každý automechanik venoval takto k zákazníkom... :-?
Itchythefirst

#160 Příspěvek od Itchythefirst »

Toz co rict k JaraXovi? :-) Na foru muze pusobit celkem sverazne (psanim dost dobre nevyjadrite emoce a obcas dochazi k nedoroumenim), ale nazivo je to strasne fajn typek :-)
Prijel jsem tam pred zimou s par bodama, co bych chtel opravit/udelat na svy E64. Z par bodu bylo po prohlidce auta jeden a pul A4 papiru :-D Prakticky vse vyreseno bez problemu, protoze jako jeden z mala lidi v CR skutecne BMW rozumi a praci dela poctive, ne ze by se tim jen chvastal na strankach nebo forech. Takze servisu neni co vytknout. Samozrejmosti je foto+video dokumentace z cele opravy, tedy vite, ze vam nenauctuje vymenu motoru, pricemz by jen wapkou umyl puvodni motor. Predani neni stylem tady mas auto a uz padej, at mi to tu nezavazi. Vysvetli vam co vsechno se menilo, co bylo v prdeli, co byl neorigo dil a tak dale. Plus vas "nepusti" dokud vam neukaze co umi ostatni auta, treba jaky jsou rozdily mezi jednotlivyma sedmama (treba v sedackach) a vsechno celkem zapalene vysvetli :-)
Ve vysledku se to predani protahne treba na dve hodinky, kdyz nechvatate :-D
Je to skutecny intergalakticky skok oproti servisum, ktere vedi o BMW kulovi (ac tvrdi opak), stav auta maji u pr*ele a opravuji cestou nejmensiho odporu, hlavne aby se moc nenadreli a mohli vas poradne oholit.
Odpovědět