Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jaký olej?
Re: Jaký olej?
odchází tam milion věcí, literaturu nemám, googli, mám jen vlastní servisní zkušenosti, odchází to na rozvodech, na mazání, katy, Noxy, vstřiky, čerpadlo, mraky věcí.
Psal sem ti SZJaraX píše:odchází tam milion věcí, literaturu nemám, googli, mám jen vlastní servisní zkušenosti, odchází to na rozvodech, na mazání, katy, Noxy, vstřiky, čerpadlo, mraky věcí.

-
Čau. Mám E90 330xi (N52). Chci nechat vyměnit komplet všechny náplně. Poradí mi někdo jaké oleje a kolik? Díky.
Ja dávám Castrol 5W-30 edge, ostatní oleje najdeš zde....
https://applications.castrol.com/oilsel ... 2008-2013)

https://applications.castrol.com/oilsel ... 2008-2013)
do N52 v žádném případě ne 5W30, ale aspon 5W40
-
Dík M3, nějakou takovou stránku jsem právě hledal.
JaraX, pokud tedy 5W40, může být Castrol EDGE Titanium FST 5W-40, nebo Castrol Magnatec 5W-40 C3?

JaraX, pokud tedy 5W40, může být Castrol EDGE Titanium FST 5W-40, nebo Castrol Magnatec 5W-40 C3?
castrol se hodně pokazil a hodně lidí co dělá do motorařiny na to nadává, lepší nějakej Mobil1 apod, ale N52 není motor náročny na olej, takže tam klidně dej castrol.
Co je na Castrolu pokaženýho, pokud není fake?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Nepoznáš, co je fake a co je pravé.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition

Třeba tím že se pohybuji v motorsportu tak vím

I věhlasné týmy, které Castrol sponzoruje, tak v motoru mají jiný mazivo.
Holt jedna zkušenost popravenýho motoru jim dostatečně stačí k dalšímu neexperimentovaní.
Nad tímhle jsem už taky několikrát uvažoval, co jezdí za mazivo týmy, jenž mají za sponzora olejařskou firmu. Líbí se mi například parametry olejů značky Ravenol, ale neodvážil bych se třeba zeptat někoho od Šenkýře co jezdí oni, když maj auta polepené touhle značkou, to bude asi jedno z největších tajemství všech těch týmůSpejbl píše:U oleje špatně, to není jako u zapalovací svíčky. Tu mrskneš na váhu a hned víš, že je něco špatně.
Třeba tím že se pohybuji v motorsportu tak vímže olej Castrol nikdo moc nepoužívá.
I věhlasné týmy, které Castrol sponzoruje, tak v motoru mají jiný mazivo.
Holt jedna zkušenost popravenýho motoru jim dostatečně stačí k dalšímu neexperimentovaní.

Ještě se zeptám na tu hlášku ohledně váhy svíček, to je nějaký for ?

Naposledy upravil(a) Radim205D dne úte 04.06.2019 20:17, celkem upraveno 1 x.
Rychlý dotaz, původní majitel lil do mé E91 325i olej Motul 8100 X-CLEAN 5W-40. Auto nemá žádný problémy, tak jsem si řekl, že bych v tom pokračoval. Je to dobrý olej pro tohle auto? Díky
nevím co je X-clean, ale nejspš jen marketingový heslo, takže v tom klidně můžeš pokračovat.
pro Radima 
Fór to není, je to jednoduchá a rychlá metoda jak zjistit, že svíčka není origo.
Falza jsou poskládaný z jiných materiálů
, a z toho vyplývá i jiná hmotnost, tedy těžší.
Šenkýř nevím co používá za olej, viděl jsem jen motor S65 z jeho dílny...... a nevím co bys řekl na svařovaný vačkový hřídel co dělal jeho dvorní motorář. Ale fungovalo to
to je potřeba dodat.
Možná by ses hodně divil jak kvalitní je motorový olej Motul pro motorsport .

Fór to není, je to jednoduchá a rychlá metoda jak zjistit, že svíčka není origo.
Falza jsou poskládaný z jiných materiálů
, a z toho vyplývá i jiná hmotnost, tedy těžší.
Šenkýř nevím co používá za olej, viděl jsem jen motor S65 z jeho dílny...... a nevím co bys řekl na svařovaný vačkový hřídel co dělal jeho dvorní motorář. Ale fungovalo to

Možná by ses hodně divil jak kvalitní je motorový olej Motul pro motorsport .

Zdravím,
čeká mě výměna těsnění olejové vany E46 325i začátkem září,každý den pod autem malý flek,současný olej Shell Helix ULTRA 5W-40,týdenní nájezd cca 500 km,dolévám ho v posledním měsíci litr na 1000 km,pomohl by tomu teď olej hustší než se dostanu k opravě ?
díky za info
čeká mě výměna těsnění olejové vany E46 325i začátkem září,každý den pod autem malý flek,současný olej Shell Helix ULTRA 5W-40,týdenní nájezd cca 500 km,dolévám ho v posledním měsíci litr na 1000 km,pomohl by tomu teď olej hustší než se dostanu k opravě ?
díky za info
pomohl o něco, ale těsnění pod vanou na těchto motorech teče jen naprosto vyjímečně. olejový domek máš vyřešeny?
Zatím mechanik sundal pouze plast. kryt pod motorem,zjistil,že asi na dvou místech to kolem těsnění prosakuje,o ničem jiném nemluvil,mrkneme se na to.
Předpokládám,že kvůli těsnění bude muset všechno pod motorem pryč,asi dost práce že ? pokud bych chtěl zvolit zatím jednodušší cestu a provézt celkovou výměnu oleje za hustší jaký by byl vhodný ?
Předpokládám,že kvůli těsnění bude muset všechno pod motorem pryč,asi dost práce že ? pokud bych chtěl zvolit zatím jednodušší cestu a provézt celkovou výměnu oleje za hustší jaký by byl vhodný ?
první to dokonale očištěte a zkontrolujete jestli to teče opravdu pod vanou, ten unik pod vanou je naprosto vyjímečná věc, nejčasteji teče
na 90ti procentech těchto motorů teče těsnění pod olejovým domkem, díl č.6, olej pak steče na těsnění vany a táhne se po něm až dozadu k převodovce, už jsem viděl mraky přetěsněných van zbytečně. jinak kvuli přetěsnění vany se musí spustit nápravnice, když už se to bude dělat, doporučuju udělat kontrolu sacího koše.
http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-S ... il_filter/
na 90ti procentech těchto motorů teče těsnění pod olejovým domkem, díl č.6, olej pak steče na těsnění vany a táhne se po něm až dozadu k převodovce, už jsem viděl mraky přetěsněných van zbytečně. jinak kvuli přetěsnění vany se musí spustit nápravnice, když už se to bude dělat, doporučuju udělat kontrolu sacího koše.
http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-S ... il_filter/
Díky za cenné informace,co se týče oleje,zvolit 10W40 ? výrobce ?
a není lepší to první opravit?
ano 10W40 může byt
ano 10W40 může byt