Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

DIY projekt 745i aka jak z ošklivého káčátka....

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filozof

Re: DIY projekt 745i aka jak z ošklivého káčátka....

#161 Příspěvek od Filozof »

no ono je rozdíl mít jedno auto na vše a 4 auta ...a jsou tací co mají všechna 4 auta třeba BMW.
Jinak já mám ano ted průměr kolem 13-15L lpg ale počítám stím i víkend kdy jedu delší trasu. A 18L bylo v mrazu ted je tam daleko lepší hodnota a v létě to bude zase jiné. Takže osobně to neřeším.

Lepší jak e61 je jistě e91 do města. Nebo si klidně může koupit 1er ... proč ne pokud s tam vleze a to auto jej něčím přitahuje. :D

Stepan mluví jak kdyby přišel z nějakého škoda klubu či dacia fans ... :lol:
Stepan1

#162 Příspěvek od Stepan1 »

Co zvanis? Ze škoda klubu? Že to neresis? Dyť sis chtěl kvůli tomu koupit jiný auto :lol:
No právě protože je ochotnej mít 4 auta, tak si může kupovat to, co se na danej účel hodí. A ne 250koni na hopsani po městě.
JaraX: tak když máš v pici a prostě chceš, tak si dělej co chceš. Pokud na to máš a nevadí ti házet prachy oknem za "pocit", budiž ti prano. Já to bohužel vidím jinak. Prostě nerozumím tomu, jít si koupit jako městský auto e91. Jít to může, proč ne, znamej jezdí po městě 330d chiplou na 300k. A taky do Prahy, kamkoliv, prostě co je potřeba. Jediný auto, tak proč ne, neříkal, že by se mi to nějak sralo. Ale pochybuju, že kdyby za ním přišel někdo se 745i, že potřebuje něco na jízdu pro rohlíky, tak mu tu 330d doporučí Hotovo, víc k tomu nemám. Mír.
*a pochybuju, že ty bys mu to doporučil. Na to máš moc rozum.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#163 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

když BMW, tak s pořádným silným motorem a výbavou, pěkně se svezeš, když budeš chtít a zvýšený náklady na denní obyč provoz po městě do práce prostě člověk zaplatí, jednak si užije to auto a neomezuje se v nějaký plečce, za druhý se ta plečka nevyplatí finančně kvůli nějaký úspoře benzínu, nákladech na pořízení, přihlášení a údržbě...
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Michal595

#164 Příspěvek od Michal595 »

Stepan1. z logickeho a racionalneho hladiska mas uplnu pravdu si myslim, len niekedy veci proste nemaju az tak uplne logiku:)Niekedy si proste chces nieco vyskusat aspon "raz" a uzivat si to aj ked to nema vobec logiku no...takto si ja "ospravedlnujem" moj kauf:)))Ono proste ten vykon auta samozrejme nevyuzijes v meste, celkovo ho nevyuzijes takmer nikdy na plny potencial, ale proste je to radost s tym chodit...
Stepan1

#165 Příspěvek od Stepan1 »

Michal: ale u tebe je to jinej případ, to co píše zdann. Máš jedno auto, pořádný, máš z něj radost a upřímně, 760i není nakladove až takovej extrém (však si měl novou X6, to když prodas a sectes náklady na km, tak se ti chce brečet) s ním jezdíš vsude, vždyť dobrý. Že tě reálně vyjde možná levnejc než kdybys řešil 760i a k tomu nějakej prskolet je taky pravda.
Ale dopici když někdo přijde s tím, že chce 7er lestit v garáži a potřebuje k tomu něco na denní ježdění po městě, aby mu do toho mohli všichni mlátit dveřma, mohl si urvat nárazník o obrubak, poskrabat disky a přitom bejt v klidu a místní gang mu začne vysvětlovat, že píčo trilitr nahned, tak to nestíhám cumet. :roll:
jazet

#166 Příspěvek od jazet »

Filozof píše:já stou M52B28 jezdím zahřeje se po 4,5km cca na 92Celsia dnes ráno bylo 2Celsia a to mám kousek. Kdo jezdí více po městě má prostě rychle motor ohřátý.
Neplest si dojmy s pojmy. Na 92 stupnu se ti mozna ohreje tak voda, ale ne olej. Tak ze mluvit o ohratem motoru je trochu mimo.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#167 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

Stepan1, to je kravina, to je jasný :thumbsup: já jsem to právě taky řešil, abych si neojížděl E64, nějaký zimní auto jsem hledal, ono záleží na strašně okolnostech, jestli třeba máš u práce svoje stání (což mám), jestli máš garáž v domě atd.

teď to otevírám znovu, protože práci budu měnit a samozřejmě se mi nechce to auto nechávat někde na ulici bez dozoru, tak ještě uvidíme... no, pronajmu si parkovací místo a budu dál jezdit 6tkou ;)

mohli bysme ale založit téma hledání levnýho druhýho auta k E63-E66 do městský džungle :lol:
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Michal595

#168 Příspěvek od Michal595 »

Stepan1 píše:Michal: ale u tebe je to jinej případ, to co píše zdann. Máš jedno auto, pořádný, máš z něj radost a upřímně, 760i není nakladove až takovej extrém (však si měl novou X6, to když prodas a sectes náklady na km, tak se ti chce brečet) s ním jezdíš vsude, vždyť dobrý. Že tě reálně vyjde možná levnejc než kdybys řešil 760i a k tomu nějakej prskolet je taky pravda.
Ale dopici když někdo přijde s tím, že chce 7er lestit v garáži a potřebuje k tomu něco na denní ježdění po městě, aby mu do toho mohli všichni mlátit dveřma, mohl si urvat nárazník o obrubak, poskrabat disky a přitom bejt v klidu a místní gang mu začne vysvětlovat, že píčo trilitr nahned, tak to nestíhám cumet. :roll:
Akoze mam to chvilku tak uvidime co ma caka:)uz som tam nieco nasypal, ale tak s tym proste treba pocitat ked kupujes auto ktore ma cez 10 rokov no...ale proste logiku to proste nema ze som si to kupil na to co jazdim ja ale chcel som si spravit radost a vyskusat to no...mam k tomu aj x5 4,8 coz vnimam tak uzitkovejsie proste a planujem si ju nechavat tak do nej tiez pustam eura...teraz akurat budem musiet vyriesit co mame tretie auto zeny audi a3 ci nechat alebo predat, moc sa mi to nechce zatial predavat lebo je to skoro nove a zatial to servis nepozna a je na to spolah...
To o co som prisiel ked som predaval x6 a 5ku ktore som kupoval nove to sa asi nema zmysel bavit, to by stacilo tak na par kusov "top" "full" e66..:)
kurevtor

#169 Příspěvek od kurevtor »

Snejk píše:
kurevtor píše: ale byl tu jeden strelec co dodelal DD do 730d predFL, ne? :D :D :D :D
taky sem mu to dodelaval ja, a i spoustu dalsich neuveritelnejch retrofitu takze z toho nakonec byla dost slusna naloz za dost slusnou hromadu penez... a pak sem to od nej koupil na dily :lol:
no presne tenhle pribeh jsem mel na mysli no :D :D :D
A tohle zvladnou lidi za strizliva :)
kurevtor

#170 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše: Jinak štěpán si čte často příručky zdatného motoristy z 80tých let tam je situace jiná. :lol:
hele uber pane jo. Myslim, ze mas hovno co fotrovat ostatni jestirky o nejakych priruckach, protoze si sam vypad z prirucky statistykovyho pablba co vsechno vi, vsechno zprumeruje, vsechno ma nacteny z tabulek, ale zaroven vi totalni hovno, pricemz ma od vseho klice, i kdyz za dverma nikdy nebyl.

Furt stejny zblebty dokola, odpust... doporucis nejaky hovno na zaklade pablbskejch uvah a pak to resis dokola, ze "Spousty lidi a fandů" a kdesi cosi "ostatni by souhlasili"...
Ja musim souhlasit se stepanem, pokud to je auto co mas jako primarni auto tak to chces mit i hezky, i dobry, i silny, i vybaveny atd... okej, vezmes 330i, aby to obcas delalo radost s tim, ze ve meste to prezijes.... ale jako daily je trilitr dopici kundovina tak to uznej. Jezdil si nekdy po meste? Praha neni vyjebana Boleslav, trilitr plus uz te proste stoji docela dost penez, kdyz chytnes hodinovy stani na nabrezi... ty benziny dokazi jet rozumne jen kdyz to rozjedes a jedes... ale rozjizdet trilitr styrycetkrat od 0-7 km/h za 3 minuty nekde v kolone... na co je ti ten vykon ve meste? Prozradim ti to - na hovno. A ne, nedoporucoval jsem nikdy nikomu 320d, ale nevim cemu se smejes. Ta 320d si ten 330i krasne ve meste da, protoze proste neni kde zazavodit. :lol: Jen proste s dyzlem pojedes za 7 na sto, s benzinem dvojnasobek.

A jeste poznamecka k ohrivani motoru a ty filozofovo predposranosti. Nikomu to nenutim, ale nabizim svuj pohled: ste curaci. :) Ano, pokud nekdo resi ohrev motoru a filozofuje nad tim jak filozof tak preju dobry den, pane curak.
Tak se ti nevohreje motor nez nekam dojedes, a co jako. Tak kvuli tomu budes chodit pesky? Jejky, kratkou trasou si auticko vlastne strasne kurvis, ze? Jejky tak to z toho bud predposranej celej den a furt se tim strachuj. Filozofe, mas jenom chytrolinkovsky kecicky a domnenky a prumery udelany z prumernejch prumeru. Moje matka jezdi do prace 954m. Ano, 954 metru rano, vodpoledne votocka 70m a 954 metru domu.Meril jsem to, kdyz jsem ji dal svou audinu TDi, protoze jsem ji to chtel zatrhnout ze stejne predposranosti, jako mas ty, ze kratky jizdy to auto vodjebou a mne to bylo lito... A svete div se, po letech ten dyzl nema problem, vstriky na stejnejch hodnotach, nikde zadnej problem. Ve finale ten dyzl na to jeji hopsani je mnohem mnohem lepsi nez atmosfera dvoulitr benzin, co mela predtim, kde by clovek rekl: jo to je presne ten motor co chces na hopsani par set metru parkrat za den. Co tim chci rict: Kratky nebo dlouhy trasy, ve finale je to jedno. :lol: Mas vrak? Tak se ti sere a je jedno jestli jezdis rano nebo vecer, kratky trasy nebo dlouhy, v sobotu nebo ve stredu. Nemas vrak? Jezdis furt a chcijes na vsechno.
Stepan1

#171 Příspěvek od Stepan1 »

taktická poznámka: ani ne že by se ten motor měl srát jenom kvůli studeným provozu, ale já mám morální problém šlapat plnej se studeným olejem. Takže prvních pár kilaku je mi 30i na hovno jak 1.6TDI, bo ten výkon stejně "nemůžu" využít.
kurevtor

#172 Příspěvek od kurevtor »

tenhle moralni problem za tebe to moje bejvaly audi vozitko vyresilo jednoduse nouzovym rezimem... ale to se tomu muselo za studena fakt dupnout na krk parkrat... Za studena to halt chce trosku rozumu. Coz je u me problem.
Filozof

#173 Příspěvek od Filozof »

No jo kurevtore ale to naftové tdi asi nemá ještě DPF filtr co se rád ucpává že ? To bys mluvil asi jinak. Že ti jako matku s autem odtáhli do servisu už po x té :lol:

No já nemám problém jezdit s benzínem po městě. Asi to bude jiné v praze kde si 3litr v naftě veme kolem 10-11l a benzín žere i malé děti kolem školy ... no ale tady páníček chtěl poradit zda e61 nebo e91 ??? Ha a jsme kde ... no raději nic ... tak jsem mu předhodil že z těch dvou variant bych vzal e91 asi tak to mělo být ...ale klidně at si veme 1er pokud se mu líbí je to do velkoměsta jistě lepší volba jako 3er.
A 2,5i je špatná volba ??? Jak pro koho ... někdo raději naftu jinej benzín. pokud budeš mluvit jako ekozmrd tak nafta nesmí do města ... jen elektromobil nebo kolo ... no a stejně by nejlepší volba do města bylo LPG. Kdyby po městě jezdit za 12-14L lpg v průměru s N52 tak bude na tom podobně jako když si smrdutá nafta vezme 7-8l po městě ... a to jezdí ten 2litr.
Pak už je to na zvážení každého co více preferuje...

První odstavec kurevtore nebudu řešit protože máš v hlavě jen nějaký své dogma ... vytvořil jsis virtuální realitu ...z nepochopení čteného textu a splývá ti 5té přes deváte a pak to tu patláš dohromady a vytváříš takzvané sdílené dogma a máš tu své přikyvovače ... a nechci tady trávit desítky stránek hádkami o hov.ě :lol:

V některých autech jsem jezdil v některých ne ... neříkám že jsem ve všech jezdil ....ty ještírku jeden ... :D

Už jsem pochopil kde jsi vzal ten výraz JEŠTÍREK ... musíš se méně flákat v té pražské kavárně a více pracovat ... běž vzít lopatu a běž těm svým poddaným dělníkům co se tam venku lopotí a potí krev pomoci ... vše pro velkého kapitalistu ... :lol:

PS: Doufám že jsem tě vytočil a polil jsis sako od gucciho svou odpolední kávou :lol:

Ještírek jeden...
https://www.youtube.com/watch?v=ycAzMOvU3A0
Stepan1

#174 Příspěvek od Stepan1 »

nodopíči. Já tak nějak tušil, že tě sere, že má kurvička škváru, ale že až takhle :lol: :lol:
jenom jestli tě to uklidní, tuším že kurevtor to uvidí podobně. Kdybych si mohl vybrat, jestli budu za 100 litrů měsíčně házet 12hodin denně lopatou jako zaměstnanec nebo za ty stejný prachy zaměstnávat partu manuálů se vší zodpovědností, která k tomu patří,tak běžím skočím parakotoulem do prvního výkopu, hlavně aby mi ten snovej job nikdo nepřebral :D Ale dyť proč to povídám, ty to sám moc dobře víš.

Mi to připomíná, sem si nedávno vyslechl u voběda, jak nějaká úřednice píčovala druhý, že jim přidali od novýho roku jenom 5%, přičemž učitelé dostanou prejmožnáAndrejříkal 40k hrubýho. A ta druhá bába jí povídá, hele a ty bys to za těch 40 litrů byla ochotná dělat? A ta první, že ne, že je to šílená práce, furt se mrdat se smrdama a nemoc si dát v klidu kafe a cigárko. Závidět druhýmu prachy a přitom přiznat, že to co on pro ně dělá, to bych schopnej nebyl. To je hezká sonda do duše :roll:
kabyr01

#175 Příspěvek od kabyr01 »

kurevtor píše:
Filozof píše:Jinak štěpán si čte často příručky zdatného motoristy z 80tých let tam je situace jiná. :lol:
A jeste poznamecka k ohrivani motoru a ty filozofovo predposranosti. Nikomu to nenutim, ale nabizim svuj pohled: ste curaci. :) Ano, pokud nekdo resi ohrev motoru a filozofuje nad tim jak filozof tak preju dobry den, pane curak.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kabyr01

#176 Příspěvek od kabyr01 »

kurevtor píše:
Snejk píše:
kurevtor píše: ale byl tu jeden strelec co dodelal DD do 730d predFL, ne? :D :D :D :D
taky sem mu to dodelaval ja, a i spoustu dalsich neuveritelnejch retrofitu takze z toho nakonec byla dost slusna naloz za dost slusnou hromadu penez... a pak sem to od nej koupil na dily :lol:
no presne tenhle pribeh jsem mel na mysli no :D :D :D
A tohle zvladnou lidi za strizliva :)

Hurvajs77 myslím byl nick... a pak koupil nádhernou 750Li Individuál v Goldbraunu, takže jsi ho Snejku dostal nakonec na stranu dobra :D
Filozof

#177 Příspěvek od Filozof »

Stepane narozdíl od tebe kurevtor ví ze si dělám prdel a má to v paži ...
Navíc on si jistě prachů váží protože pochází z chudých poměrů ;)

Pro nás je ten Megan v petidvířku v 1,5dci nejlepší možná volba ...
nevím proč furt řešíme nějaké Bavoraky.

Pak si dáme srazek s tou čičinou na kapotě a budeme básnít o spotřebě. :D
cheater

#178 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 22:49, celkem upraveno 1 x.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od Snejk »

je zajimavy ze uz 10 let jezdim po meste a do prace (4km) a pak dalsi megakratky pojizdky okolo 1-5km denne, a to nekolikrat denne se 745... a nejak sem si nevsim ze to kurvi auto, spotrebu... a nebo me osobne... jsem s tim uplne vpohode, auto si prede uz 700 000km a proste lepsi auto do mesta fakt neznam... a spotreba plynu je min nez nejaka zechcavka.. takze asi dobry... asi jsem prumerna kurvicka (skvelej nazev)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od Snejk »

ja bych rek ze uplne nejvetsi magorina je cist nejaky forum, dyt z toho uz vsichni musi mit v hlave uplnou kaši...

vyserte se na to a jezdete v cem chcete... na kole, renaultem a trilitrem a nebo padesatilitrem a mejte to v pici... tohle je uplne ujety...
budte radi ze muzete vubec v necem jezdit a nesezere nas stat i s trenyrkama za to ze si dovolime rebelovat v bmw nebo osmilitrovejch cadillacich narozdil od jinejch statu...

kurvička ( skvelej nazev... ) to ma v piči, ja to mam v piči... štěpan to moc v piči nema tak do mesta poridi renaulta.. a filozof neporidi nic protoze furt neco resi...

no a hovno se stane a stejne vsichni jednou chcipnem...
Odpovědět