Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW servis JaraX - Olomoucko
- vlastnemec
Re: BMW servis JaraX - Olomoucko
Tak mám za sebou další servis e66 od JaraXe - dlouho jsem tu nepsal i když na našich autech dělá servis už mnoho let. Vezmu to popořádku. Toto je druhá sedma co mám, kterou jsme koupili spolu dva roky zpět, první jsem taky kupoval s Jaraxem, po koupi jsem na servis netlačil (jen drobnosti jako ramena atd) jelikož peněz moc nezbylo loni proběhl Hitller paket a malý servis s upgrady softu a letos velký. Zároveň s tím proběhla i pojistná událost co mě paní na podzim ťukla. Cca dva dny po předání přijde vše co na autě našli a co se má řešit a co počká a člověk cca co dva dny ví co se s autem děje díky fotkám videím. Proběhlo přetěsnění motoru a gufer na autě jelikož trubka se jeví OK a rozvody jsou jak nové samozřejmě očista motoru a v mém případě ozónování kabiny jelikož jsem kuřák a mechanici včetně Jardy bohužel neeee. Dál olej převodovka včetně sundání mechatroniky (teď už je to jiná káva, než když jsme dělali pokusy na mojí první sedmě, co všechno jde vyměnit a vykuchat) hardyna, klapka, oprava výfuk,... no věcí hromada. Plus samozřejmě oprava a lakování dílů z pojistky - perfekt je že lakoš chytl texturu a nevypadá to jako highgloss barva, ale jako origo.
Děkuji moc JaraXi snad jsem na něco nezapomenul.
Děkuji moc JaraXi snad jsem na něco nezapomenul.
Jako většina z Vás, také jsem se stal členem spokojených zákazníků JaraXe.
Nechával jsem zplynovat svou E91 a když už auto bylo u JaraXe, měl jsem v plánu ještě udělat takové ty běžné servisní úkony jako vyměnit oleje v komplet Xdrivu, nějaké to kódování a opravu kabeláže kufru. Z původních 2 týdnů nakonec byl měsíc a půl díky tomu, že měl JaraX nějak víc práce na autech, které měli prioritu. Každopádně během prvotní prohlídky mi přišel seznam závad na půldruhé A4. Po konzultaci, co má smysl opravovat a co ne se na autě začalo pracovat. Hlavní závady byla rozpadená DISA klapka, rozsáhlá koroze podvozku, zpřetrhaná kabeláž kufru, a to fest a možná vadné čidlo oleje (zjístilo se až v den, kdy jsem si jel auto vyzvednout) O kabeláži jsem tušil, o zbytku nee. V průběhu oprav mi přicházely fotky a pokud jsem se na něco ptal konkrétně, vždy přišla odpověď. Někdy dríve, někdy jsem si musel počkat. Každopádně na co JaraX a jeho tým šáhne, to je precizně odvedená práce. Ošetření koroze podvozku mi detailně popsal postup a mělo by to pár let vydržet. To samé s kabeláží kufru, kdy byly zpřetrhané snad všechny dráty. Na tom JaraX vypustil duši a nechal všechny nervy, ale vím, že kabely jsou z E65, že vše funguje a vydrží. Kdybych to dal tady nějakému Honzovi z Horní Dolní, tak možná na prvních pár dní to fungovat bude, ale asi né moc dlouho.
Zplynování na R6 prý taky není ždná sranda kvůli tomu, že tam není moc místa. u V8 to je jiná. Ale i tak mi to udělal, doporučil dražší vstřikovače místo klasických Magic, páč ty jinčí jsou trošku jinak konstrukčně řešeny, aby byly méně náchylné na kvalitu LGP, k tomu ještě extra cyklonové filty. Taky mi bez výtek dal bobmu do kufru (E9x nemaj rezervu, takže toroid není kam strčit, jedině řezat výfuk a strčit to zvnějšku pod auto dozadu -> cena leze nahoru) vše nastavil a při předávce auta důkladně vysvětlil i z technického hlediska, proč to udělal tak, jak to udělal. Zatím jsem najel jen pár set km, ale auto funguje na jedničku. Táhne až do omezovače, žádné cukání (jen teda pokud to zrovna přepne z benálu na lpg když stojím a motor jede na volnoběh tak to hrkne), žádné kontrolky, vše cajk
Tímto bych ještě jednou poděkoval JaraXovi a jeho týmu, že se mému autu věnovali, provedli kvalitně práci i přes to, že to byl pěkný os*er. Zejména s tou kabeláží. Čekačka je sice dlouhá, mám to z vysočiny daleko, ale rozhodně to stojí za to si počkat a vážit cestu. Díky JaraXi
Nechával jsem zplynovat svou E91 a když už auto bylo u JaraXe, měl jsem v plánu ještě udělat takové ty běžné servisní úkony jako vyměnit oleje v komplet Xdrivu, nějaké to kódování a opravu kabeláže kufru. Z původních 2 týdnů nakonec byl měsíc a půl díky tomu, že měl JaraX nějak víc práce na autech, které měli prioritu. Každopádně během prvotní prohlídky mi přišel seznam závad na půldruhé A4. Po konzultaci, co má smysl opravovat a co ne se na autě začalo pracovat. Hlavní závady byla rozpadená DISA klapka, rozsáhlá koroze podvozku, zpřetrhaná kabeláž kufru, a to fest a možná vadné čidlo oleje (zjístilo se až v den, kdy jsem si jel auto vyzvednout) O kabeláži jsem tušil, o zbytku nee. V průběhu oprav mi přicházely fotky a pokud jsem se na něco ptal konkrétně, vždy přišla odpověď. Někdy dríve, někdy jsem si musel počkat. Každopádně na co JaraX a jeho tým šáhne, to je precizně odvedená práce. Ošetření koroze podvozku mi detailně popsal postup a mělo by to pár let vydržet. To samé s kabeláží kufru, kdy byly zpřetrhané snad všechny dráty. Na tom JaraX vypustil duši a nechal všechny nervy, ale vím, že kabely jsou z E65, že vše funguje a vydrží. Kdybych to dal tady nějakému Honzovi z Horní Dolní, tak možná na prvních pár dní to fungovat bude, ale asi né moc dlouho.
Zplynování na R6 prý taky není ždná sranda kvůli tomu, že tam není moc místa. u V8 to je jiná. Ale i tak mi to udělal, doporučil dražší vstřikovače místo klasických Magic, páč ty jinčí jsou trošku jinak konstrukčně řešeny, aby byly méně náchylné na kvalitu LGP, k tomu ještě extra cyklonové filty. Taky mi bez výtek dal bobmu do kufru (E9x nemaj rezervu, takže toroid není kam strčit, jedině řezat výfuk a strčit to zvnějšku pod auto dozadu -> cena leze nahoru) vše nastavil a při předávce auta důkladně vysvětlil i z technického hlediska, proč to udělal tak, jak to udělal. Zatím jsem najel jen pár set km, ale auto funguje na jedničku. Táhne až do omezovače, žádné cukání (jen teda pokud to zrovna přepne z benálu na lpg když stojím a motor jede na volnoběh tak to hrkne), žádné kontrolky, vše cajk
Tímto bych ještě jednou poděkoval JaraXovi a jeho týmu, že se mému autu věnovali, provedli kvalitně práci i přes to, že to byl pěkný os*er. Zejména s tou kabeláží. Čekačka je sice dlouhá, mám to z vysočiny daleko, ale rozhodně to stojí za to si počkat a vážit cestu. Díky JaraXi
Dnes sem byl v Jaraxu sice jen na výměnu oleje, jelikož sem byl obeznámen, ze mají jinak nabytý program i přesto mi krásně umyli motor nakodovali světla a palubní počítač vycistili klimatizací. Projeli přes diagnostiku a dostal jsem spoustu užitečných rad a tipů. S panem je radost komunikovat jde vidět, ze to nedělá jen pro peníze, ale z lásky k autům. Vše vyšlo naprosto výborně a jinam bych nikdy už nejel snad se zase pro mě najde volné okénka v jinak těžce nabytem programu.
BMW E90 325i 2006 N52 naj. 90tis.
BMW E90 325i 2006 N52 naj. 90tis.
Omlouvám se všem potenciálním zákazníkům, vzhledem k přeplněnosti našeho servisu již nebereme žádné další zákazníky na servis, brát další zákazníky je jen proti stávajícím, kteří pak musí čekat delší dobu na servis. Zatím od odvolání se můžou objednávat na servis jen zákaznici co už na servis jezdí nebo jsem s nima v nedávné době dovezl auto.
Poradenství při koupi auta budu dělat stále, ale ty auta již nebudu brát na servis.
Třeba se časem podaří sehnat nějaké mechaniky, ale moc to nevypadá.
Zároveň se chystá i na radu několika zákazníků zdražení hodinové práce, zatím zdražujeme jen servis pro zákazníky co nejezdí s našimi podložkami SPZ o 200Kč/hod počínaje 1.7.2019
Poradenství při koupi auta budu dělat stále, ale ty auta již nebudu brát na servis.
Třeba se časem podaří sehnat nějaké mechaniky, ale moc to nevypadá.
Zároveň se chystá i na radu několika zákazníků zdražení hodinové práce, zatím zdražujeme jen servis pro zákazníky co nejezdí s našimi podložkami SPZ o 200Kč/hod počínaje 1.7.2019
Jednoznačně odborník, velice vstřícný s odhodláním pomoct. Díky a to moc!!!
Mohu maximálně doporučit jeho služby. Ochotný, perfektní jednání a maximální nasazení při řešení problému. Co jsem tam přijel, z mého pohledu nepochopitelnou závadou, se vždy vyřešilo. Škoda jen, že má tak narváno, ale já si počkám. Dobrých mechaniků je jako šafránu a těch co to dělají s radostní a nadšením napočítám na prstech jedné ruky. Doufám, že Vás nadšení neopustí a k tomu přeji i spoustu dobrých zákazníků, kteří dokáží ocenit Vaši práci ne jen bankovkami, ale i vlídným slovem. Klos R. 

Včera jsem si vyzvedl "hračku" od Pana Servisáka, původně jsem jel na malý servis, ale po prohlídce se z toho stal velký servis. Nikdy jsem se nesetkal s takovou ochotou a lidským přístupem, což řadím na první místo. Může být servisák sebelepší, ale když se chová jako "debil" tak bych k němu auto na servis nedal. Během servisu jsem byl o všem informován a zásoben hromadou fotek, což je super, aspoň člověk tuší co se na autě dělá. Dále bych chtěl vyzvyhnout, že Jarda nahlíží na problém komplexně a hlavně u toho myslí. Takže když se dělá něco na motoru, udělá i části které jsou třeba, i když to nebylo v plánu. Za mě maximální spokojenost, ve všech směrech a mohu jeho služby jen doporučit. A jako perličku na závěr, což lidi kolem mě nechápou, auto k němu na servis vozím 350Km.
Takže Ti Jardo, přeji mnoho spokojených zákazníků.

Konečně na mě přišla řada a byl jsem u JaraXe na montáž LPG a pár drobností. Jeho schopnosti ušetří zákazníkům nemalé starosti a finanční výdaje.
Jednoznačně musím souhlasit s tím co napsal -miki-
Trochu delší čekací lhůty, ale vyplatí se počkat.
Jednoznačně musím souhlasit s tím co napsal -miki-
Trochu delší čekací lhůty, ale vyplatí se počkat.
děkuji za hodnocení, na těch lhůtách pracujeme a jelikož už nebereme žádné dálší zákazníky, podařilo se nám lhůty výrazně srazit.
Popravde jsem se sem zaregistroval jen abych napsal jaraxovi kladnej feedback
(u tech co me zjai by uz jen todle stacilo bez jakychkoliv vysvetlivek ale tak ja to teda trochu rozepisu).
Jarax ma pristup, jaky, troufam si tvrdit, nikde jinde neuvidite (a v ostatnich sluzbach u nas jen velmi malokdy).
Dat auto k jardovi se mi postestilo jen diky pandemii korony a jsem za to vdecny. Chtel jsem vyslovne k nemu (uz jsem s nim jednou resil prohlidku auta akorat kvuli vlastni hlouposti jsem ho s nim nakonec nevybral), takze jsem mel uz na zacatku vysoky ocekavani, ktery jarax stejne predcil.
Vim, ze auto si uz neporidim skrz nekoho jinyho nez jaraxe (pote co jsem videl vycisleni vlastniho servisu i od zkusenosti jinych). Jarda je perfekcionista, takze od jeho prave muzete ocekavat opravdovou preciznost. Na servis nahlizi komplexne a objektivne urci priority, za kterymi si pravem stoji. Co je mozne kvalitne spravit, spravi. Co je mozne vymenit neorigo dily, vymeni. Tam,
kde to nema smysl, navrhuje originaly. Jeho kalkulace uz tohle vsechno zahrnuje pro nejlepsi pomer cena/vykon.
Jak uz tady zaznelo mnohokrat, jarax zakaznika neustale updatuje o stavu opravy, posila personalizovany videa a tak vite, co se presne na vasem aute deje a taky co se navic naslo a co s tim. Taky rad vysvetli cokoliv co se tyce oprav i mimo ne. Stejne vlastne probiha i finalni predavka auta a testovaci jizda, kdy vam ukaze vymeneny dily, popise jejich funkci, proc se musely vymenit, jakej to ma vliv na rizeni atd.
Jde fakt videt, ze to nedela hlavne pro prachy, ale protoze to dela rad. Rozumi tomu, je to fakt profik a dela to poradne. Jako asi nikdo u nas a za to si zaslouzi poradnej kredit. Ma muj respekt a doufam, ze se mi k nemu zase postesti dostat. Diky jaraxi
P.S.: cekaci lhuta byla podle me tak akorat vzhledem na provadene ukony (cca mesic a extenzivni seznam oprav, nespechá jsem). A omlouvam se a nerucim za stylistiku a chyby (nechce se mi to po sobe prochazet:)

Jarax ma pristup, jaky, troufam si tvrdit, nikde jinde neuvidite (a v ostatnich sluzbach u nas jen velmi malokdy).
Dat auto k jardovi se mi postestilo jen diky pandemii korony a jsem za to vdecny. Chtel jsem vyslovne k nemu (uz jsem s nim jednou resil prohlidku auta akorat kvuli vlastni hlouposti jsem ho s nim nakonec nevybral), takze jsem mel uz na zacatku vysoky ocekavani, ktery jarax stejne predcil.
Vim, ze auto si uz neporidim skrz nekoho jinyho nez jaraxe (pote co jsem videl vycisleni vlastniho servisu i od zkusenosti jinych). Jarda je perfekcionista, takze od jeho prave muzete ocekavat opravdovou preciznost. Na servis nahlizi komplexne a objektivne urci priority, za kterymi si pravem stoji. Co je mozne kvalitne spravit, spravi. Co je mozne vymenit neorigo dily, vymeni. Tam,
kde to nema smysl, navrhuje originaly. Jeho kalkulace uz tohle vsechno zahrnuje pro nejlepsi pomer cena/vykon.
Jak uz tady zaznelo mnohokrat, jarax zakaznika neustale updatuje o stavu opravy, posila personalizovany videa a tak vite, co se presne na vasem aute deje a taky co se navic naslo a co s tim. Taky rad vysvetli cokoliv co se tyce oprav i mimo ne. Stejne vlastne probiha i finalni predavka auta a testovaci jizda, kdy vam ukaze vymeneny dily, popise jejich funkci, proc se musely vymenit, jakej to ma vliv na rizeni atd.
Jde fakt videt, ze to nedela hlavne pro prachy, ale protoze to dela rad. Rozumi tomu, je to fakt profik a dela to poradne. Jako asi nikdo u nas a za to si zaslouzi poradnej kredit. Ma muj respekt a doufam, ze se mi k nemu zase postesti dostat. Diky jaraxi
P.S.: cekaci lhuta byla podle me tak akorat vzhledem na provadene ukony (cca mesic a extenzivni seznam oprav, nespechá jsem). A omlouvam se a nerucim za stylistiku a chyby (nechce se mi to po sobe prochazet:)
-
- Člen Klubu
Hezké.. dobře se to čte. Trochu u toho zabolí, že se člověk do pořadníku nedostane 
No a co to bylo za Báwo a co se tam dělalo?

No a co to bylo za Báwo a co se tam dělalo?
Měl jsem teď obsáhlejší servis spise co tyče předejeti případným problémům. Bylo děláno hodně věci většina preventivních jako voskovani podvozku, čidla klimy. Zbrouseni zadního levého blatniku co již chytal korozi zalakovani a zavoskovani podpehu. Kompletní vyčištění motoru i podvozku výměna všech kapalin, brzdovky vody v chladici, diagnostika, kódování světel a ostriku a spousta dalsiho -> musím říct, ze jsem se nikdy nesetkal s tak odbornými vzděláním a znalosti problematiky BMW velice vstřícný a ohleduplný vůči mě jako laiku. Skvela informovanost během servisu ve formě videí a fotek. Nesmírně si vážím této možnosti zde být servisovan pan Vážansky to dela opravdu precizně a jde vidět úplně odlišný přístup než kdekoli jinde. Pokud sem na něco udělal, tak se omlouvam. Za sebe muzu jen doporučit těžko najdete lepší servis. Je Jarax a pak hodně daleko oficiální servis. BMW E90 325i 160KW 2006.
Kdyby nebylo jaraxe tak vůbec nemám starší BMW a koupím si radši Hjundé.
Jako fakt. S tím co sem si v jinejch servisech užil je pro mě JaraXův přístup až nepochopitelnej.
Bohužel poslední auto jsem kupoval bez něj, takže měl teď možnost se neskutečně vyřádit (tímto děkuju že ten můj vrak vůbec vzal a udělal z něj auto). Jak již bylo zmíněno tak skvělý klientský servis jako nacenění různých variant, zhodnocení možností, real-time fotky a videa ze servisu,... A hlavně preciznost, kvalitně udělaný každý detail a neuvěřitelná znalost aut co dělá. A ochota říct že něco neumí a třeba i doporučit někoho kdo jo.
Skvělá synergie precizních dílenských postupů, know-how kam dát jakej díl, co kde vydrží, co udělat když už má něco sundanýho,... Dřív sem se i snažil si říct co bych chtěl na autě udělat a opravit, teď už stačí auto dovýzt, probrat co mi vadí a rámcově rozpočet a mám 100% jistotu že se udělá to nejlepší co je možný.
e90 330i co tam teď chvíli stála
Jako fakt. S tím co sem si v jinejch servisech užil je pro mě JaraXův přístup až nepochopitelnej.
Bohužel poslední auto jsem kupoval bez něj, takže měl teď možnost se neskutečně vyřádit (tímto děkuju že ten můj vrak vůbec vzal a udělal z něj auto). Jak již bylo zmíněno tak skvělý klientský servis jako nacenění různých variant, zhodnocení možností, real-time fotky a videa ze servisu,... A hlavně preciznost, kvalitně udělaný každý detail a neuvěřitelná znalost aut co dělá. A ochota říct že něco neumí a třeba i doporučit někoho kdo jo.
Skvělá synergie precizních dílenských postupů, know-how kam dát jakej díl, co kde vydrží, co udělat když už má něco sundanýho,... Dřív sem se i snažil si říct co bych chtěl na autě udělat a opravit, teď už stačí auto dovýzt, probrat co mi vadí a rámcově rozpočet a mám 100% jistotu že se udělá to nejlepší co je možný.
e90 330i co tam teď chvíli stála

-
Psát recenzi na Jaraxe je trochu nošení dříví do lesa. Za sebe bych vyzdvihl přátelský přístup, neskutečná hloubka odborných znalostí, sebereflexe, touha se zdokonalovat, pečlivost, poctivost. Práce která je zároveň hobby se pozná. Prostě za mě nejlepší servis BMW, a nejradši bych už nejezdil jinam, a to to mám 300km 

Tak nic nove ani nemozem napisat Jaraxov pristup je 100%, boli sme s nim pozerat stare vrany v DE, v nahorsom moznom pocasi ako vzdy, cesta v noci v burke a povodniach. Ale ani to ho neodradilo ist. Jazda ubieha rychlo, vzdy je tema na rozhovor. Skuska Logica, Topgun a klapka musia byt!
Preverenie je tiez radost, vie co kde ako pozriet a hned rata cenu servisu, predavajuci su az nestasny z toho co vsetko im najde. Zhodnoti stav cenu za opravy vybavi zlavu a nie malu, a je na kazdom ci auto zoberie alebo nie. Detto servis, uplny prehlad o tom co sa na aute robi, fotky videa a popis, clovek si je isty ze ma vsetky informacie miera neistoty co sa z autom deje je na nule, nie ako v inych servisoch.
Tak musim odporucit aj nakup, kde urcite nekupite predrazenu mrdku, ktoru zlepil turek pred predajom a takisto aj servis, kde viete co kde ako kolko a hlavne naraz.
A Aj ked sme nekupili tak dufam ze uz nabuduce to z JaraXom vide a nepojdeme naprazdno.

Preverenie je tiez radost, vie co kde ako pozriet a hned rata cenu servisu, predavajuci su az nestasny z toho co vsetko im najde. Zhodnoti stav cenu za opravy vybavi zlavu a nie malu, a je na kazdom ci auto zoberie alebo nie. Detto servis, uplny prehlad o tom co sa na aute robi, fotky videa a popis, clovek si je isty ze ma vsetky informacie miera neistoty co sa z autom deje je na nule, nie ako v inych servisoch.
Tak musim odporucit aj nakup, kde urcite nekupite predrazenu mrdku, ktoru zlepil turek pred predajom a takisto aj servis, kde viete co kde ako kolko a hlavne naraz.

A Aj ked sme nekupili tak dufam ze uz nabuduce to z JaraXom vide a nepojdeme naprazdno.
- bmind
- Kontaktovat uživatele:
I ///M KOKOT, že jsem k Jaraxovi nejezdil už dávno.
Jarax servis
Dobrý den všem,
Pravidelný servis u p.Jaraxe BMW 745i :
Výměna motorového oleje a filtru
Demontáž a vyčištění obou chladičů ( hodně znečištěné )
Výměna termostatu se sníženou teplotou
Výměna chladící kapaliny
Dodána pojistka na benzínovou hadici k motoru ( BMW neřeší )
Koupání motoru
Vizuální kontrola technického stavu vozidla
Diagnostika aj.
STK - 0 závad
To vše bylo prováděno v neskutečně příjemné atmosféře a přátelském rodinném prostředí. Mladí šikovní mechanici pod odborným vedením pana Jaraxe šlapou jako hodinky. Opravdu není moc Mistrů, kteří po celou dobu návštěvy dokáží s nadhledem komunikovat, předvést a logicky vysvětlit i laikovi odborné postupy oprav. Absolvovali jsme dokonce vyhlídkovou zkušební jízdu s jeho CHrysler Grand Voyager 3,3 + LPG jako moje potencionální druhé vozidlo ( bezva pocit z jízdy ). Člověk pohybující se v tomto kolektivu má pocit a jistotu z dobře odvedené práce o svého miláčka a opravdového zájmu o spokojeného zákazníka. Proto bychom si měli všichni vážit přístupu, schopností a vědomostí pana Jaraxe nejen jako odborníka, ale i jako člověka.
Tady je jiný svět.
Děkuji Fajčák
Pravidelný servis u p.Jaraxe BMW 745i :
Výměna motorového oleje a filtru
Demontáž a vyčištění obou chladičů ( hodně znečištěné )
Výměna termostatu se sníženou teplotou
Výměna chladící kapaliny
Dodána pojistka na benzínovou hadici k motoru ( BMW neřeší )
Koupání motoru
Vizuální kontrola technického stavu vozidla
Diagnostika aj.
STK - 0 závad
To vše bylo prováděno v neskutečně příjemné atmosféře a přátelském rodinném prostředí. Mladí šikovní mechanici pod odborným vedením pana Jaraxe šlapou jako hodinky. Opravdu není moc Mistrů, kteří po celou dobu návštěvy dokáží s nadhledem komunikovat, předvést a logicky vysvětlit i laikovi odborné postupy oprav. Absolvovali jsme dokonce vyhlídkovou zkušební jízdu s jeho CHrysler Grand Voyager 3,3 + LPG jako moje potencionální druhé vozidlo ( bezva pocit z jízdy ). Člověk pohybující se v tomto kolektivu má pocit a jistotu z dobře odvedené práce o svého miláčka a opravdového zájmu o spokojeného zákazníka. Proto bychom si měli všichni vážit přístupu, schopností a vědomostí pana Jaraxe nejen jako odborníka, ale i jako člověka.
Tady je jiný svět.
Děkuji Fajčák
- Don
Je to mimo tema, ale podivej se na crash testy toho GV - je to pojizdna rakev. Taky jsem o nem kdysi uvazoval
-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 18:27, celkem upraveno 1 x.
Děkuji za upozornění, mrknu na to.