to je uplně jedno jak to chcípneš, udělá to to samy, když to budeš chcípat se zaplym auto P tak uděláš líp.
auto p drží brzdy do doby než se to rozjede plyne, ani se "nezkusí"rozjet bez plynu,
DSC podrží brzdu když zjistií že auto mírně pocouvlo v řádu centimetrů
největší přínos to podle mě má v kolonách...abych nemusel stát pořád na brzdě...tak popojedu, zmáčknu brzdu a objeví se zelený AUTO P...a můžu pustit brzdu, aniž bych naboural toho před sebou...až se kolona rozjede, tak tuknu do plynu...popojedu a zabrzdim a můžu zas pustit pedál brzdy...jako, že po Praze jsou ty kolony docela výživný
First EX : BMW e38 740i 6/1995 Second car : BMW e66 745Li 3/2002 Third EX : BMW f01 740i 3/2009
pokud máš na mysli adaptivní tempomat tak ten to myslím neumí, protože funguje tuším od 20km/h. (samozřejmě se mohu plést)
Ta funkce popojíždění v koloně, tzn. 0km/h -> x km/h -> 0 km/h je v autech zatím jen pár let....
právě že nějaká uplně poslední měla, už jsem to i viděl, ale nevím jeslti to nebyl nějakej individual, měla stop and go tempomat a taky lane asisst.
ale celkově to bude mít tak 5 aut v Evropě tak mužem napsat že klidně neměla.
Edit:
jako standartní výbava se to nikdy nenabízelo, takže to byl asi Individual.
je to škoda nešlo by to ukecat softwarově ?
Protože toto bych spatřoval za jednu skvělou a užitečnou věc. Kolony jsou ve městech i na dálnicích občas a toto je super nemusí člověk furt něco řešit....
By mě zajímalo co je tam navíc u systemu se STOP and GO.
je tam víc snímačů než už standartního ACC,
software by to možná šlo, protože limit vypnutí v km jde nakodovat, akorat se ti klidně pak může stát že to neuvidí auto a ty ho trefíš, do toho je lepší asi nedrbat
ještě teda k těm rozjezdům do kopce, já myslel, že u e65 není žádnej asistent na tyhle rozjezdy, je to jen vlastnost ty automatický převodovky, že tě v kopci nepustí dozadu a že to je závislý od toho jak ten kopec je prudkej, takže když zastavím v krpálu a pustím brzdu tak na Dčko mi to začne couvat a proto je tam ta automatická ručka, aby nedostával hydroměnič zahulit
ps: taky sem tu snad někde čet, že pokud tě auto pustí dozadu při zařazeným Dčku i z mírnýho kopce tak je před smrtí hydroměnič
kdyby to tak bylo tak OK, ale mně právě připadají jiný než má g11
ps: X1 pro mě byla celkem příjemný překvapení, měl jsem jí teď ve 2.0i, myslel jsem si jaká to bude slabota a jelo to celkem ok, hlavně mě ale překvapil komfort, jel jsem asi hodinu v kuse 180km/h a v autě bylo celkem ticho...
@kurevtor: To trochu indikuje, ze ten motor bude papirovej a po 50t km pujde na vymenu Ze se s tim vubec pisu, je to trend. Mozna budem casem chodit do OBI pro novy motory do aut
ne pro nový motory do aut, ale motory do sekaček určený pro auta. Bohužel plno aut už má dost dlouho sekačkové moroty pod kapotou...
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
ale lidi takový auta chcou, ted se tu pán s F10 rozčiloval že na to brzdy stojí 40k (není tam ještě žádná dobrá náhrada) tak jsem mu řekl at si koupi E65 že tam brzdy stojí 18k a on mi řekl že takovou starou paštikou by jezdit nechtěl.