Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kupujeme e65
Re: Kupujeme e65
MartinK: webasto můžeš zapnout bud nastavením v iDrive...a nebo dálkovým ovladačem...
a nebo bez webasta se dá udělat dálkovej start...
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
No, ja jsem si to myslel
.ze sis to popletl s W220

A co je nejlepší udělat?fishmaker píše:MartinK: webasto můžeš zapnout bud nastavením v iDrive...a nebo dálkovým ovladačem...
Můj cíl je - v zimě přijít do zahřátého auta a nemust škrábat. V létě do "vychlazeného".
Nanukář, Vůbec nejsi náročnej 
Tzn musíš mít
- webasto
- stnadklimu
Jinak to co píšeš asi nebude fungovat. S tím jak si vymejšlíš, ti ty peníze asi stačit nebudou.
Kawaman: šak já neříkal dneska, stačí za ty 3 roky za 200

Tzn musíš mít
- webasto
- stnadklimu
Jinak to co píšeš asi nebude fungovat. S tím jak si vymejšlíš, ti ty peníze asi stačit nebudou.
Kawaman: šak já neříkal dneska, stačí za ty 3 roky za 200

tohle je ideál stav, co bych chtěl. A pak samozřejmě má něco větší prioritu a bude záležet na nabídce. Navymýšlet si můžu co chci 
Třeba v tomhle případě "webasto X stanklima" je jasné webasto.

Třeba v tomhle případě "webasto X stanklima" je jasné webasto.
No to ne 
Webasto - topí (zima)
Standklima - chaldí (léto) ono teda i vytápí, ale to nevím jak to je vůči webastu
ACC - adaptabilní tempomat to bych teda chtěl víc než yadní roletky

Webasto - topí (zima)
Standklima - chaldí (léto) ono teda i vytápí, ale to nevím jak to je vůči webastu
ACC - adaptabilní tempomat to bych teda chtěl víc než yadní roletky

ACC dle mého na českých silnicích nevyuziju, si myslím. Nebo?
ACC - dálnice, silnice kde za někým jedeš v koloně ? Jinak jediný co te numí je tuším úplně zastavit a rozjet se ?
Přesně tak, neumí úplně zastavit, ale je to naprosto super věc! Určitě doporučuju. Ono to jde i dodělat, jen co to pár známých doděláválo, byl problém s klibrací a nový bude stát nesmysl.. tuším že brzdí do 30km/h, ale tohle jsem nezkoušel.
Jen malá úprava, je to aktivní tempomat, ne adaptabilní. Activ cruise control
Jen malá úprava, je to aktivní tempomat, ne adaptabilní. Activ cruise control
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Ještě k těm sedackam:
Jak to tedy je?MartinK píše:Takže sedačky hledat merino, pač to odvětrávání mě celkem láká. Merino nejdražší proč?
NEBO když srovnáme komfort měkké Club VS. ovětrávané Merino -> kde je víc užitku a větší využití?
Otázka je, jak moc se potíš. Club je nejměkčí, je to fakt jak gauč. Čím víc toho do sedačky nacpeš (vyhřívání, chlazení, masáž) tím je to tvrdší. Já mám merino s vyhříváním a masáží je to příjemně měkké, s chlazením je o trošku tvrdší. Je spíš otázkou, co preferuješ, co bude k mání, ale ani jedním neuděláš chybu.. stejně má skoro každý nascu 
Každopádně kdyby jsi to merino chtěl vyzkoušet, nemám s tím problém. A club vím, že má JaraX, taky určitě rád ukáže, navíc ti všechno předvede a vysvětlí.

Každopádně kdyby jsi to merino chtěl vyzkoušet, nemám s tím problém. A club vím, že má JaraX, taky určitě rád ukáže, navíc ti všechno předvede a vysvětlí.
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Chce si to osobně vyzkoušet. Jak už jsem psal, pro mě je ventilace v sedmě nutnost a je to věc, co mi v e63 chybí spolu s logicem nejvíc.
Takže TOP varianty:
- pokud chci chlazení, tak Merino
- pokud bez dofuků, tak Club
??
A pak už jen dle nabídky a preferencí. Nasca se mi vizuálně líbí nejvíc, ale jen nejméně komfortní.
- pokud chci chlazení, tak Merino
- pokud bez dofuků, tak Club
??
A pak už jen dle nabídky a preferencí. Nasca se mi vizuálně líbí nejvíc, ale jen nejméně komfortní.
Všechno má své pro i proti. Nasca je sice nejtvrdší, zas toho ale nejvíc vydrží.
A bavíme se pořád o ventilaci, tj. že sedačka větrá. Jinak jsou ty sedačky funkcemi stejné, jen club nemůže mít ventilaci, protože ta kůže je moc jemná.
A bavíme se pořád o ventilaci, tj. že sedačka větrá. Jinak jsou ty sedačky funkcemi stejné, jen club nemůže mít ventilaci, protože ta kůže je moc jemná.
tam spíš jde o to, kdy potřebuješ nahřát auto...pokud ráno jezdíš do práce vždycky v 7:30...tak si to můžeš nastavit v iDrive a sepne ti to přesně...pokud si vzpomeneš přes den, že za půl hodiny někam pojedeš...tak vezmeš ovladač a zapneš na dálku...stejně tak ráno, když odjíždíš, až se ti chceMartinK píše:A co je nejlepší udělat?fishmaker píše:MartinK: webasto můžeš zapnout bud nastavením v iDrive...a nebo dálkovým ovladačem...
Můj cíl je - v zimě přijít do zahřátého auta a nemust škrábat. V létě do "vychlazeného".

já si to užívám na Fku...ráno udělám hygienu....skočím dálkáčem zapnout webasto...a než se nasnídám a oblíknu, tak je to tak akorát
na e66 to mám připravený na dodělání...ale Snejk se k tomu ještě nedostal

Přesně na tohle se těším. Třeba teď - v noci Metli a už teď jsme nas*any, ze budu skrabat a ze me to zdrží :-DD
No ono je na to se podivat i z druhe stranky zena ma webasto, ale parkuje v garazi, ktera je vytapena. Takze to webasto hodne nadsazeno neni potreba 

pokud budeš parkovat venku...tak je to k nezaplacení...dá se to nahradit tím dálkovým startem...kdy to jako nastartuješ a ono to vrčí a zahřeje se to taky...jen to prostě spotřebuje víc paliva...
někdo říká, že se to nemá nechávat dlouho stát nastartovaný a radši vyjet...takže si to musíš sám rozmyslet jak to chceš provozovat
někdo říká, že se to nemá nechávat dlouho stát nastartovaný a radši vyjet...takže si to musíš sám rozmyslet jak to chceš provozovat

Stojím venku. A nechám si pak poradit třeba od Jaraxe, co bude lepší. V tomto se nevyznám.
)

Ja bych auto bez webasta uz nechtel. Sedam do auta v mikine, zapnu vyhrivany volant, sedacku a je mne hej.