Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 SMG

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Zpráva
Autor
mi00wa

Re: E46 SMG

#21 Příspěvek od mi00wa »

dělá se na něm, je hodně roboty a přistup jak k pěnězům, ještě mám mezitim tekoucí řízenim na své E60ce. :-D

Upadate: Senzor vyměnený a INPA hlásí že ,,šlatrpáka" je v poloze N v pořádku, ISTA nelze dokončit adaptace, z důvodu že nelze zařadit ostatní rychlosti.
Po několika akčnich členech a řazeni naskočila ,,2" tedy dráha naproti. Bude se repasovat hydraulický modul, pravděpodobně zatuhnutý jeden ventil. Zkoušel jsem ,,bleed ventil valve" pohybovala se pouze do dráhy R a 2ka nic víc. Už nechce řadit vůbec a má chybu adaption fault, takže se nikam nepohnu. Musíme vyloučit dalši možnost.
mi00wa

#22 Příspěvek od mi00wa »

když to napíšu stručně, tak se nám nemění dráha Shift patch, ale Selector angle. místo jedničky omylem zařadí 2ku ale těžce či na několikáty pokus a to z dráhy Rka.
mi00wa

#23 Příspěvek od mi00wa »

Máte někdo nějakej tip popř. zkušenost kde opravit Hydraulicky modul ?
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od MattyX Moderátor »

myslíš tlakovou část SMG pumpy ? Motor koupíš novej za 400-500e ... ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
mi00wa

#25 Příspěvek od mi00wa »

jojo, SMG pumpa. Jinak motor vím, ale co ventily a těsnění, prostě to chce komplet.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od MattyX Moderátor »

E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#27 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Když vidím ty cifry....nebylo by levnější to předělat na manuál? Omlouvám se za amatérskou otázku...ale tak mě to napadlo...ono to asi nebude jen o vyndání robota a koupení řadičky a spojkového pedálu...ale...bylo by to hodně složité?
Ale předpokládám, že převodovka je stejná jako u manuálu...pokud ne, tak to potom asi ani nemá cenu o tom uvažovat...
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Gerchan píše:Když vidím ty cifry....nebylo by levnější to předělat na manuál? Omlouvám se za amatérskou otázku...ale tak mě to napadlo...ono to asi nebude jen o vyndání robota a koupení řadičky a spojkového pedálu...ale...bylo by to hodně složité?
Ale předpokládám, že převodovka je stejná jako u manuálu...pokud ne, tak to potom asi ani nemá cenu o tom uvažovat...
https://www.mforum.net/forum/e90-m3-sed ... conversion

Tady máš návod jak to udělat, posuď sám jestli to za to stojí si to trochu pobastlit :) Jestli ti cena za těsnění a pumpu přijde moc, tak tak nedej bože aby se ti vysralo třeba DSG v naftové ovečce, to budeš plakat o něco víc :D
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

mi00wa

#29 Příspěvek od mi00wa »

přestavba na manual je myslím nesmysl. Našli jsme co repasujou SMG moduly, ale maji dily pro magneti marreli, ta se vyskytuje kde ? nemužu najit rozdil mezi Sachs a magneti. My máme sachs a nemužou nám zrepasovat (maji dily pro magneti) pokud seženeme dily, tak nam to zrepasuji.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od JaraX »

Gerchan píše:Když vidím ty cifry....nebylo by levnější to předělat na manuál? Omlouvám se za amatérskou otázku...ale tak mě to napadlo...ono to asi nebude jen o vyndání robota a koupení řadičky a spojkového pedálu...ale...bylo by to hodně složité?
jako kvuli tomu že budou mít nakonec jen KO uhlíky v pumpě? :D
ice.blade
Bydliště: profiracing.sk BMW Diagnostika - predaj viac info na - www.diag.sk

#31 Příspěvek od ice.blade »

ak by si chcel preskladat za manual tak na SK vavauto robia maximalnu TOP robotu... upravy RJ a kodovanie zabezpecim :)

ja by som osobne asi spravil konverziu za DCT :D ale tam bude cena ovela drahsia nez prestavba za manual
Valsorim

#32 Příspěvek od Valsorim »

Zdravim,MattyX dobry tip na ty dily pumpy smg,na ebay jsou drazsi,nevis jestli je to vyroba Sachs ne bo Marelli,jak se pise,nikde jsem to nezjistil,nevis jeste,kde by se dala sehnat sada tesneni na akcni clen-robot co radi smg 2 prevodovky?Dik.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Valsorim píše:Zdravim,MattyX dobry tip na ty dily pumpy smg,na ebay jsou drazsi,nevis jestli je to vyroba Sachs ne bo Marelli,jak se pise,nikde jsem to nezjistil,nevis jeste,kde by se dala sehnat sada tesneni na akcni clen-robot co radi smg 2 prevodovky?Dik.
Ta pumpa by měla být celá jako novej díl, měla by jít zaměnit ať máš jak sachs nebo magnety na maléry, pokud ji vyměníš jako celek mělo by to být jedno ...
Opravnou sadu na "spojkový válec" na převodovce pokud myslíš tak ten jsem neviděl, tak jak cákne kapalina do převodovky, nezbývá nic jiného než zatlačit slzu a koupit nový u nás v BMW za devítku cca , občas ho mají jinde za líp paradoxně ...
https://burkhart-engineering.com/en/sho ... -inkl-csl/
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

Valsorim

#34 Příspěvek od Valsorim »

Spojkovy valec je dobry,myslel jsem robota co primo uz radi přes tahlo na převodovce,je na nem i senzor.Koupil jsem to jete i se senzorem,ale ten robot byl cely od oleje,tak ho chci taky přetěsnit.Jinak ten muj na prevodu netece,je cisty jak novy,tak senzor jsem vymenil,ale zjistili jsme,ze byl dobry puvodni.Porad radi jenom zpátečku,nekdy nahodne asi 2 st.,tak jsme zhodnotili s mi00wa,ze udelam repas pumpy a akčního clenu,co jsem koupil.Jinak dik za cenne rady. ;)
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Jen si ověř, že ten olej okolo robota je opravdu z něj a není to z gufera táhla řazení, který teče velice rádo a často :)
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

Valsorim

#36 Příspěvek od Valsorim »

Z prevodu z tahla to netece ,je to vsude suche :D ,ted jsem ztahnul zpatky,co bylo na opravu,smg pumpu a akcni clen,bo to nejsou schopni opravit a pretesnit.neverim tomu,ze je i magnety malery,myslim si,ze se delaly veci jenom od Sachsu,tak koupim motorek pumpy smg a tesneni treba ebay a pretesnim to.Nesehnal jsem akorat nove tesneni na ten akcni clen-robot co radi,mate nekdo tip,kde to sehnat?
Valsorim

#37 Příspěvek od Valsorim »

Spravoval nekdo smg pumpu a akcni clen nebo to nechal nekde udelat?Na Slovensku nekde to delaji a pry to vydrzi i dele,ale nedopatral jsem kde.Budu vdecny za cokoliv,navrh,tip.Na mechanickou to nechci predelavat.
ice.blade
Bydliště: profiracing.sk BMW Diagnostika - predaj viac info na - www.diag.sk

#38 Příspěvek od ice.blade »

ja som na svojej M3 hydraulicku jednotku (hydroagregat) kupil iny jazdeny a vymenil v nom motorcek, mechanicku jednotku (actuator) ak tesni nieje o com, menil som len GPS senzor... v CZ na bazosi niekto ponukal sluzbu repasu celej SMG skus pohladat
Valsorim

#39 Příspěvek od Valsorim »

Neco o te sluzbe na bazosi,maji reklamu vsude stejne to posilaji do PL.Mel jsem to tam a bylo mi receno,ze opravuji jen magnety malery,ja mam Sachs a myslim,ze delali jenom Sachs.S tou smg pumpou taky vymenim motorek a tesneni,u akcniho clenu jsem nasel,kdo dela repas,je to firma v nemecku smg society,psalo se to tu uz,maji dobre ceny za nove a vsiml jsem si,ze provadi i repas akc. clenu za 180 ecek.K tomu odvzdusneni Ice Blade,je nekde odkaz postup?Musi byt vytahle oranz napajeci rele smg?Odvzdusneni jsme delali nekolikrat pres diag.,ale rele jsme nevypojili,pry se to tak dela,tak nevim.Mel jsem rok a pul sundanou nadobku smg se sanim,tekla,spravoval jsem i jine veci a menil,vodno pumpu,repas starteru,altiku atd.Pak jsem nalil olej do nadobky,az smg pumpe nebyl a ujel jsem asi 20km,znenadani skocila 0 a konec,predtim slapala smg ok.Nemuze tam byt zvduchova bublina?
Valsorim

#40 Příspěvek od Valsorim »

Zdravim po delsi dobe,byl jsem nemocny,jsem slozil vyfuky,kardan a dal to na kola.Tomas mi odvzdusnil system,bo jsem ho fakt zavzdusnil,senzor zustal muj puvodni.Vcera jsem to byl projet,uz to radi od 1 do 6,ale se zpozdenim,dela to od 1,dam 1 a rozjede se az za chvili,mezi kazdym stupnem to trva,jak perardim tak na displeji skoci pozadovana rychlost,ale asi 3 s je to v otackach a pak se to chytne,jak uz je tam rychlost tak to jede.Bylo mi receno,ze tam mam program,ktery zaznamena jak jedu a nauci se to radit.Ujel jsem asi 10 km,je to stejne.Jeste jak se mi to stalo,tak se mi tam podarilo dat 3 rychlost a chtel jsem dojet do garaze,mam to do kopce,chvili jsem to trapil,trochu se zaclo kourit z pod kapoty,tak jsem hned vyradil,spojka je pred zavadou nova.jak kdyby spojkovy valec -noha na spojce a pak to pustil.Dal jsem rychlost razeni na plno,bylo to o chlup lepsi,neda se to naladit pres diagnostiku?
Odpovědět