darkbug píše:jako klidne ti ukazu jakej jsem umelec

nemam co dodat... kupuj jsi auto podle hranek na kotoucich... nezapomen se s tim taky projet jestli nejsou nehazou a ty magory v nemecku co jezdej pravidelne do autorizovanyho BMW posli do bohnic

urcite je kazdej takovej fajnsmekr jako ty, kterej si vybira servisy podle toho, jakej pepa mu vic vyhovi, nebo proveruje mechanikovu praci jestli tam neco spatne nedotah.. Ale musim ti rict nemilou vec, ze vetsina lidi nema naprosto paru, jak servisovat auto a nejhorsi jsou ty co si myslej, ze vedi presne vsechno a pritom tomu autu jeste vic ublizej, viz. kupovani vsech dilu z druhovyroby. To je u aut co nejezdej do originalu vzdycky nejvetsi pruser, protoze jak tady vsichni vedi tak u nekterejch dilu je to fuk, ale nektery druhovyroby jsou fakt sileny shity. Neber to osobne, ale ja fakt nekupuju auto jenom podle tyhle servisni knizky, ale kdyz ji ten clovek ma poctive vedenou od autorizaku, mam aspon jistotu, ze kdyz se dedovy z mnichova rozsvitila OIL SERVIS, tak proste jel a ja to mam potvrzeny. Navic vsichni tady vedi, ze autorizovanej servis lidi silene podoji. Kolikrat vymenujou veci, ktery jsou OK, ale protoze maj napsanou pravidelnou udrzbu tak to proste meni. Urcite to stoji daleko vic nez sikovnej mechanik, kterej si to dela sam na zivnost a taky to neni tak kvalitne provedeny, ale jak mam vedet ze skopcak zrovna jezdil ke kvalitnimu garazmistrovy do nemecka? a ne k turkovy, kterej byl uplne mimo a pulku veci co mu fakturoval ani neudelal?
Ale jasný,tak pořád se točíme okolo jedný věci,není jistota se serviskou,ani bez,notabene pokud se nezabýváš dovozem aut,tak proč tak hrotíš jen německo??U nás se dá koupit taky pěkná kára,musí si člověk vybrat,z mýho pohledu příchází v úvahu dovoz pouze tehdy,když u nás není dostatečný výběr a člověk nechce brát za každou cenu to,co se mu u nás nabízí.Já měl před tím auto ze švýcarska se serviskou a po cca 2tis.km,co jsem ho provozoval u nás mi lehnula baterka a termostat.Báwo jsem kupoval u nás bez servisky,měl ho člověk,který měl auta očividně rád a první výměnu něčeho(nepočítám spotřebák jako jsou destičky,olej atp.) jsem dělal až po cca 2.5 roku,když mi lehla vodní pumpa,jinak nic.Jasný,z venku jsou auta míň chycený korozí,ale to již nemá nic společného se serviskou a není automatický dáno,že jsou u nás jen schnilotiny.No a s těma díla,to s tebou souhlasím,krom stěračů a pod. ptákovin by měli přijít na výměnu do auta vesměs jen originální díly,on stejně každej,kdo zkusí dávat druhovýrobu časem příjde na to,že když se mu po 5000kč začne znovu ozývat stabilizátor nebo něco podobnýho,tak příště už se na to vyprdne.Ale zase neodsuzujme,existuje i kvalitní druhovýroba,která se ovšem už zas tak neliší cenově od originálních dílů a tam je to na zvážení každého,jestli se mu vyplatí ušetřit třeba pár stovek