Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
snížené pružiny
Machy píše:Kluci,uvažuji o koupi červených pružin JOM 60/35 na E34. Kola mám 235/40 18". Mám obavy aby kola neškrtaly a nebylo auto kvuli pružinám moc tvrdé (tlumiče nechám origo). Máte někdo zkušenost?
Nevim ale to bude o 6cm vepředu což mi přijde už dost nízko.
Nevim třeba to tady někdo má ... ale při parkování nebo přejezdech větších nerovností asi vezmeš nárazník, budeš muset jezdit sakra opatrně.
-
- Kontaktovat uživatele:
Moje zkusenost:
Kdyz se zarizne origo pruzina, tak to zustane stejne meky a je to furt na dorazech, nebo to nekde skrtne pri prohoupnuti (a je to prasarna).
Kdyz se daj snizeny pruziny na stavajici tlumice, tak diky tomu, ze zacnou behat na jine casti pistnice, tak vytecou.
Snizene pruziny s novejma origo tlumicema, je dobrej kompromis, ale potom co jsem dal na auto komplet snizeny pruziny (40/40) s tlumicema od KW tak si to nemuzu vynachvalit. Pri zachovani rozumneho pohodli (a to mam 19ky 235/35-19) to ma skvele jizdni vlastnosti.
Kdyz se zarizne origo pruzina, tak to zustane stejne meky a je to furt na dorazech, nebo to nekde skrtne pri prohoupnuti (a je to prasarna).
Kdyz se daj snizeny pruziny na stavajici tlumice, tak diky tomu, ze zacnou behat na jine casti pistnice, tak vytecou.
Snizene pruziny s novejma origo tlumicema, je dobrej kompromis, ale potom co jsem dal na auto komplet snizeny pruziny (40/40) s tlumicema od KW tak si to nemuzu vynachvalit. Pri zachovani rozumneho pohodli (a to mam 19ky 235/35-19) to ma skvele jizdni vlastnosti.
-
- Kontaktovat uživatele:
Filozof píše:MAM DOTAZ: Co všechno očekáváte od snížených pružin ?
Lepší vzhled auta ?
Lepší průjezdy zatáčkama a chování auta ?
Na našich " krásných " silnicích ?
Je to tak skvělé oproti serii ?
I se serii občas mám projet ale s autem na zemi jsem vyřízenej ... nebo ne ?
Holý pružiny ti nikdy nějak zásadně nezlepší jízdní vlastnosti v souvislosti s průjezdy zatáčkami,to je jasný,většina lidí,co si kupuje jenom snížený pružiny to řeší čistě kvůli vzhledu a kolikrát se bláhově chlácholej,že to jako líp sedí.Je to samo blbost,pokud to je na origo měkejch ne eMtech tlumičích.Když to sníží pod hranicí 40mm a nechaj origa,tak z toho je během chvíle "amerika",prostě vyjebanej tlumič,houpe se to a je to horší,než origo!!!Ale v kombinaci se sport.tlumičema je to super,mám to na autě už 2 roky a když jezdíš po městě předpisově,tak není problém a pokud nebydlíš ve velkoměstě skrz parkování,tak se s tím dá naprosto bezproblému jezdit všude!