Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Tahne doprava (zkoušel jsem už snad vše realne)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
jumper
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od jumper »

Nechci ti kazit radost s tvým štelováním všeho možnýho. Ale před tím než jsem si koupil BMW, tak jsem měl opela vectru model B rv 2002 z autorizovanýho servisu najeto 40.000km, super stav atd. Bohužel auto táhlo mírně doprava - gumy ok, kola ok, servo ok, geometrie ok, no prostě vše v pořádku. Nevím jestli to může být stejný , ale vyměnili mě nějakou spojovačku řízení , bylo to trochu lepší. Ale stejně táhlo. Verdikt - pánové křivý rám už z výroby a za ty peníze kolik by to stálo srovnat, to jsem to raději prodal a upozornil na tu vadu. Prostě jsem měl na jedný straně údajně auto kratší. Nevím ,jestli to může být tvůj případ,ale mě se to nepovedlo dohonit a rezignoval jsem.
Držím ti palce ať to máš v pořádku.
magic
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od magic »

prozkouším, kdyby jste měli někdo nějakej ještě nápad ocením cokoliv, teď na to bude chvíla času..
magic
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od magic »

tak jsem to trochu zkoušel, a chová se to asi takhle, když jedu po absolutní rovině, tak asi dvouma cukama se volant stočí do prava že se otočí asi od 10cm, a pak tak zustane a auto uhyba do strany., ale neni to plynule to zatočení volantu, udělá cuk cuk, a zůstane tak a už je tak furt
Rubini
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Rubini »

Hmm, to mas dost zajimavy...kurnik...to je divna zavada....servo by fakt na to vliv mit nemelo, nemel jsem servorizeni rozebrany a ani jsem nepatral po presnem principu funkce...ale jestli to trhani nebude mit puvod v rizeni, jestli je tam nejaka netesnost a prepousti si to samo tlak, ale fakt nevim a jestli vubec neplacam blbosti.
Jestlize mas udelanou geometrii serioznim zpusobem, tak je problem nekde jinde nez v podvozku samotnem. Dej vedet jak si pochodil...je to pro tebe asi peknej pech, ale dost me to zajima kde bude zakopanej pes...drzim palce.
magic
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od magic »

to neni že by to cukalo.. jenomže když ho pustim, tak se hned plynule neotočí o těch prá čísel, ale udělá, posun, - posun., toť vše.
Jinak nevím jestli se mě to zdá,nebo jestli je to nějakej plech, ale na jedne strane je guma aspoň 1-2cm blíže k těhlici a na druhe dal. Dal je na prave straně ( tam kde to zatačí )
magic
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od magic »

TAK JSEM SE NA TO DÍVAL JEŠTĚ RAZ!!
na straně spolujezdce mezi KOLO a TEHLICI dam vedle sebe 2! prsty, na straně u řidiče, tak naknop JEDEN!
Napadá vás jestli to na to může mít vliv? nebo čím to je?
Fugo

#27 Příspěvek od Fugo »

pravděpodobně těhlice z jiného auta, pochybuju o tom že by bal tak ohnutej čep kola (jak je na něm náboj).
magic
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od magic »

no to by možné bylo a může ta vzdálenost, kola od tehlice mit vliv na tahnuti?
Fugo

#29 Příspěvek od Fugo »

to těžko říct, ale normální to jistě není.
Rubini
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Rubini »

No rek bych, ze je to dost zasadni. Ale divim se ze na takovou zjevnou vec ti na geosce neprisli.... :( . Zkoukni to poradne na zvedaku, zkontroluj horni ulozeni, jestli je total v prdeli, tak by to mohlo vysvetlovat ty cukavy prechody....
Odpovědět