Jendix píše:ahoj, jen takovej menší dotaz k tý 520, jak je na tom turbo co se životnosti týče, co jsem slyšel o 525D a 530D občas tam turbo umře, ale u 520 jsem to ještě neslyšel, jako další "výhoda" je i možná klasický čerpadlo v porovnání s CR, nebo se pletu? jinak co jsem koukal, 520 je v porovnání s 525 a 530 o víc jak 100kg lehčí
o 520 uvažuju taky.. do práce jezdim každej den jen 10 tam a 10 zpět (po městě).. pak se jednou za měsíc svezu něco přes 1000km po dálnici.. takže to mám půl na půl.. a tohle se dřív ohřeje..
turbo ti driv nebo pozdeji na kazdem diselu odejde, stim se musi pocitat. Nicmene starsne zalezi na tom jak se ktomu chovas, co muze udelat rozdil zivotnosti 50tis az 300tis km. Hlavne je potrebne nechat vychladit treba dalnice 2km pred benzinkou snizit rychlost treba na 100-110-otacky kolem 2000.
Kdyz zacne dlouhodobe piskat, tak nechat repasovat za cca 10 000.-Kc, jinak novy koupis za 30tis.
clasicky cerpadlo je vyhoda vtom ze neni tak nachylne na kvality nafty jak CR, proto jsem i dovolil (rady starych servisaku) ze kdyz jsem mel takovy schod v turbu, tak nalit par decaku oleje do nafty, at promaze turbo poradne.
Stalo se ze pri plnem plynu pri ot 1950 v prubehu na malinko ubralo a pak zase jelo dal. Prej variabilni lopatky jsou pouzivany vetsinou v malem rozmezi, a tak tam vic opotrebuje a je potrebne rozhybat tzn dosahnout co nejvic otevrit a zavrit= plny plin-uplne ubrat a jednou do plne nadrze par deci oleje. Udelal jsem to parkrat na 2ku, a pak uz to bylo dobre
do CR uz bych to nedoporucoval.....