dsvatos píše: To já ho mám po 180 000 km na 2,5 Vanosu vytahaný jak trencle...
A to jsi zjistil jak? Měřils délku mezi deseti čepy?
Tím, že mi to pod víkem ventilů rachtá jako ve mlejně a když položím ruku na víko ventilů, cítím jak řetěz klepe. Podle slov technika z neautorizovaného BMW servisu je na Vanosech obvyklé, že pří 200tkm už bývá řetěz vytahaný. Mám najeto 182 tkm bez ubírání tachometru, auto jsem koupil zbořku z Francie a šnekožrout to servisoval v BMW i se servisní knížkou... Přemýšlel jsem o tom, že to může být jen nějaký napínák, ale k němu se stejně dostanu, až to rozeberu, nebo se pletu?
řekl bych že máš vadný vanos a ne vytahaný řetěz[/quote]
no ja kdyz se ptal v ACRauto na retetozovou rozvodovou sadu, tak mi rekli ze ji ani nemaji, a ten typek rikal to same, retez by mel vydrzet zivotnost motoru, nebo tak nejak mi to vysvetloval,konkretne myslim pouzil formulaci : retez je koncipovan na zivotnost motoru. dily se objednat daji, ale pry samostatne, a levne to rozhodne neni. nevyjadruje to muj nazor, jen to co mi rekl ten mechanik.....jednalo se o M50 B25 vanos
Gav328ci píše:řekl bych že máš vadný vanos a ne vytahaný řetěz
Vanos mi ale funguje normálně, při jízdě cítím, jak se v cca 3600otáčkách sepne a motoru se zlepší reakce na plyn... Koukal jsem do ETK a vypadá to, že mi možná ten napínák na pravé straně motoru nenapíná vodící lištu...musím ho vytáhnout a mrknout na to...
Koukni na ten hydraulickej napínák. Nejspíš bude zakydanej karbonem. Stojí myslím do litru. Protože abys měl vytahanej řetěz, to by ten motor musel mít už hóóódně za sebou. proto jsem se ptal jak jsi zjistil že je vytahanej. Vytahanost poznáš jenom tak, že změříš vzdálenost (rozteč) čepů řetězu.
dsvatos píše:Koukni na ten hydraulickej napínák. Nejspíš bude zakydanej karbonem. Stojí myslím do litru. Protože abys měl vytahanej řetěz, to by ten motor musel mít už hóóódně za sebou. proto jsem se ptal jak jsi zjistil že je vytahanej. Vytahanost poznáš jenom tak, že změříš vzdálenost (rozteč) čepů řetězu.
O víkendu ten hydraulický napínák prolezu a uvidím, snad to bude jak píšeš jen zakarbonované...
dsvatos píše:Koukni na ten hydraulickej napínák. Nejspíš bude zakydanej karbonem. Stojí myslím do litru. Protože abys měl vytahanej řetěz, to by ten motor musel mít už hóóódně za sebou. proto jsem se ptal jak jsi zjistil že je vytahanej. Vytahanost poznáš jenom tak, že změříš vzdálenost (rozteč) čepů řetězu.
Retez se menit musi, jako cokoliv jinyho v motoru. Mozna je delanej na zivotnost motoru, ale kolik ta pocitana zivotnost je ??!! I kdyby tam byl supermanskej retez, kterej je trista let stejnej, tak se stejne kurvej ty ozubeny kola. A pak to stejne bude delat bordel a nepojede to jak ma. U M42 (coz sice neni tenhle pripad, ale aspon pro ilustraci) je tusim vymena rozvodu po 160 tkm.
Tak tak,sice předpis není,ale taky každý šofer(ka) jezdí jinak.Někomu může nakrásno odejít ve 400 tis. a někdo najede milion a neví ani jak vypadá.Všechno je to od přístupu,kdo mění olej,jezdí šetrně tak vydrží tu životnost motoru.Ale když ......