bmwfil píše:Já to neředím vůbec jen pak před zimou doleju a zkontroluju nemrznost měřákek a už 4.rokem jsem mimo stupnici
No, to ale taky není dobrý !!! Koncentrovaná nemrzka snižuje bod varu a je pro vodní pumpu "hustší". Taky hůř přenáší teplo. Je větší šance že to uvaříš. Ideální poměr na celoroční provoz je těch 1:1.
Tak zatím bez problémů i ve vedrech... A krásně svižně se to ohřívá...
Slid píše:[quote="Killca"]10,5litru, takze 5 a 5 +-, origo nemrzka v bmw stoji 120 korun za litr a poradne odvzdusnit odvzdusnovackem na chladici
origo nemrzka s číslem dílu 81229407454 1lahev - 1500ML stojí 217,3 Kč bez DPH což je 1L 170,- vč DPH Kdo nemá BMW u baráku stačí koupit Fridex G48 1L za 145,- a poměr na -30 je 1,5L destilky : 1L Fridex G48
je to mozny, ja to kupoval pred rokem a uctenku mam pred sebou za 114kc
Uz pred (skoro) rokem stala pres 2 kila Si to pamatuji, reci o nejlevnejsi a pak najednou takova palka...tak jsem sel ted do Tesca a koupil G48ckovou za 140/litr.[/quote]
Ta cena co jsem napsal já je dle ceníku Autecu a dle čísla dílu.
Jinak vím, že někde už přes 200 stojí dávno a je od někoho jiného Castrol atd.A tu co je za 170,- ani už neberou, proto ta cena.
Chlapi, resim ted vymenu na E36 M42, snad mi nekdo poradite. Za prvy, nemuzu za boha najit ten druhej vypustak na bloku motoru. Muzete nekdo poradit kde to najit a kudy se k tomu dostanu a je potreba menit ten hlinikovej tesnici krouzek? Z druhe, tece mi z toho nahnedla tekutina, tak nevim jestli tam pak muzu nalit zelenou G48 1:1 s destilkou. Nevim kdy to naposled predchozi majitel menil, je mozny ze to za leta chytlo takovou barvu, nebo je to treba jiny koncentrat nez G48.
Diky moc!
Hnědý je to asi proto, že je to tam ještě z výroby Nalej tam G48. Vypoušťěcí šroubek je dole na chladiči. Ale jestli tam máš takovej humus, tak odpoj hadici pod chladičem, projeď auto na čistou vodu ať se to propláchne a dej novou náplň.
jinak pro opravdové nemehla, co si nevěří, nebo pro pohodlonst, lze koupit už namíchaná směs, nic se nemusí ředit či jinak. dělá se do -20 a -30 samo že G48
dsvatos píše:Hnědý je to asi proto, že je to tam ještě z výroby Nalej tam G48. Vypoušťěcí šroubek je dole na chladiči. Ale jestli tam máš takovej humus, tak odpoj hadici pod chladičem, projeď auto na čistou vodu ať se to propláchne a dej novou náplň.
To by byl fricek pekny hovado ze by po 220tis a 14letech nemenil, ale i to je mozny Proplachnu, vypustim a neleju novou ok- tak jsem to i chtel udelat, ale kde je prosimte jeste ten vypustak na bloku? Kdyz otevru jen ten co je pod chladicem-vyzdimam z toho jen tak 3-4ltr.
dik
Stačí když sundáš z chladiče spodní hadici. Vypustíš z toho i případnej kal. Je to nejnižší místo. Na motoru se nic nevypouští. A vypouštěj teplou vodu, aby byl otevřenej termostat. Nikdy ale nevypustíš úplně všechno. Pak to projeď na čistou vodu a uvidíš jestli se nějakej humus vypláchne. Dej novou náplň a máš zase tři roky klid