Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

plave v kolejích

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
sir_lukash

#21 Příspěvek od sir_lukash »

tak sem se chystal vyměnit ty axiální táhla s čepama, a kdyz sem sundal tu gumovou prachovku co je na tom táhlu, tak jsem zjistil, ze je vůle na tom hřebenový tyči. kdyz s ním pohnu tak se mírně pohybuje a to tukání vychází přímo z toho serva (kde je hřeben). na tom servu byl špunt a pod tim matka, když sem tu matku dotáhnul o kousek, tka šlo řízení rapidně hůř ( v zatáčce se nevracel volant). chtěl bych se zeptat, jak se ta vůle na hřebenový tyči řeší a co se štěluje tou matkou. díky
ickx

#22 Příspěvek od ickx »

Chlapi zdar, jedna věc je jistá, to tahání za volant, jak je tu popsané, rozhodně není normální. Vím přesně, co to dělá a fakt je někdy problém to udržet rovně.. Souhlasím, že roli hraje šíře pneu a možná další věci, jako ty silentbloky, použité pneu, stav pneu.. Ale gró bude podle mě v tom řízení. Zkusil jsem koupit starší za litr a šoupnu ho tam, v nejhorším jsem ty peníze vyhodil z okna. Ale zdá se gut, je i s tyčkama a čepama a ty jsou pevný, radiální ani axiální vůle na oko nevykazuje a při zatáčení v něm taky žádná vůle není.. Jak jsem tu již psal, porovnával jsem to svoje (e36 328iT) s e36 m3 3,2 a je to nebe a dudy!!! Budu informovat
zrob

#23 Příspěvek od zrob »

pesa84 píše:To je naprosto normální, já tam mam 225/50 a kolikrát mi volant málem vyletí z ruky.. Ta vůle je nejspíš od toho, že chvilku trvá než se plášt´dostane ven z koleje..
Vůli můžeš zjistit tak že zahýbeš s volantem a když ti kolo bude hned reagovat tak je vše v poho.. :wink:

Souhlasim, mam 17" kola na gumach 215/40 a když jedu od mamky ze Sadské (hradecka) do Prahy, tak tam taky lítam...Jo a mám 9" šířku kol
Odpovědět