Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dovoz aut - M3maniac

Black/white list
OT bude moderovano
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mahut

#221 Příspěvek od Mahut »

Také mám pozitivní zkušenost. Díky moc za toho krasavce e61 v mpaketu, co jsi dovezl. Nemám s ním sebemenší problem, navíc vypadá skoro jako nový, prostě paráda. Před týdnem jsem ho dal na kompletní prohlídku+diagnostiku a spokojenost. Nemá v podstatě chybu. Jediné, co musím vyřešit, je ta zadní mlhovka.Nejde do ní proud, takže komplet kabeláž. Jo a tu krytku tažného už dávno mám :roll:

Díky moc, René. Kdybys chtěl nějaké foto, tak napiš.
Měj se
Hyena
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od Hyena »

A ja jsem rad ze kdyz jsem ti Manica doporucil, nemusime toho litovat :)
KEHO rennsport
KUBBACHER

#223 Příspěvek od KUBBACHER »

Po dlouhém váhání a opakovaném čtení tohoto vlákna, jsem M3maniaka oslovil taky, naštěstí nebydlíme daleko od sebe, takže osobní setkání nebylo problém, domluvili jsme se na mé představě a potvrzují, že takové auto mám - spíše v lepší výbavě než bylo mé minimum, auto je velmi zachovalé, opravdu hezký kousek po prvním majiteli, se serviskou.
Chtěl jsem hezkou a né moc starou E39, tu mi René dovezl, nebylo to nejlevnější, cena byla trošku vyšší než původně smluvená, ale nelituji a doporučuji. :cool2:

Toto je v podstatě i odpověď Renému, kterému jsem slíbil, že jakmile přijedu z dovolené dám vědět, jak jsem spokojený. :wink:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#224 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Díky kluci ,jsem moc rád , že jste spokojeni :wink: přeji Vám mnoho šťastných kilometrů ve Vašich kárkách :wink:
Andy4

#225 Příspěvek od Andy4 »

Taky se pripojim.. Od Reneho jsem bral pred rokem a pul e39 a celkove spokojenost. Sice mu obcas neco z pozadavku utece - chtel jsem treba auto po nekurakovi, coz sam tvrdil, ale byl tam plny popelnik, opaleny zapalovac a v aute byl citit kour. Osobne bych si dneska lip ujasnil priority a neotravoval ho se zbytecnostma, ktere v mem pripade byly zimni pneu, aby se mohl soustredit jen na auto. Auto taky mj. neproslo technickou, protoze melo nazute pneu ruznych vyrobcu na naprave a byly sjete sikmo z vnitrni strany, mel jsem k nim ale ty zimni, co jsem chtel, takze jsem akorat prezul. Trable s temi pneu ale vyvazuji disky, ktere byly v super stavu. Celkove je auto uplne bez problemu v bezvadnem technickem stavu a René opravdu vybrat umi. Posledni vec je ta absence smlouvy, coz je trochu divocina, ale muzu potvrdit opravdu solidni jednani.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#226 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Andy4 píše:Taky se pripojim.. Od Reneho jsem bral pred rokem a pul e39 a celkove spokojenost. Sice mu obcas neco z pozadavku utece - chtel jsem treba auto po nekurakovi, coz sam tvrdil, ale byl tam plny popelnik, opaleny zapalovac a v aute byl citit kour. Osobne bych si dneska lip ujasnil priority a neotravoval ho se zbytecnostma, ktere v mem pripade byly zimni pneu, aby se mohl soustredit jen na auto. Auto taky mj. neproslo technickou, protoze melo nazute pneu ruznych vyrobcu na naprave a byly sjete sikmo z vnitrni strany, mel jsem k nim ale ty zimni, co jsem chtel, takze jsem akorat prezul. Trable s temi pneu ale vyvazuji disky, ktere byly v super stavu. Celkove je auto uplne bez problemu v bezvadnem technickem stavu a René opravdu vybrat umi. Posledni vec je ta absence smlouvy, coz je trochu divocina, ale muzu potvrdit opravdu solidni jednani.

za auto po kuřákovi se omlouvám,ale absence smlouvy? ještě nikdy jsem nepředal auto bez smlouvy,nešlo by totiž přihlásit na magistrátu :wink: ono splnit vždy 100% požadavků u ojetého auta je celkem problém...ale i tak díky za názor :wink: jinak chápu že ideální je bezvadnej technickej stav, nový gumy,k tomu zimní gumy a ještě plná nádrž ,ale to se hold povede jen někdy :wink: tak at ti dobře slouží :wink:
Andy4

#227 Příspěvek od Andy4 »

to co jsem dostal byl nejakej papir o prevodu/prihlaseni na jmeno.. smlouva vypada jinak, ale i tak v klidu. S tema gumama by mi to bylo jedno, kdyby to kvuli nim neproslo technickou. Bylo jasne ze to tam nekdo nahodil z vic aut. Neber to jako utok, jen konstatuju, celkove jsem spokojen a priste od Tebe vezmu zase. Ty patalie byly jen mouchy a u ojeteho auta se s tim musi pocitat.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#228 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Andy4 píše:to co jsem dostal byl nejakej papir o prevodu/prihlaseni na jmeno.. smlouva vypada jinak, ale i tak v klidu. S tema gumama by mi to bylo jedno, kdyby to kvuli nim neproslo technickou. Bylo jasne ze to tam nekdo nahodil z vic aut. Neber to jako utok, jen konstatuju, celkove jsem spokojen a priste od Tebe vezmu zase. Ty patalie byly jen mouchy a u ojeteho auta se s tim musi pocitat.

vpoho :wink: vůbec to neberu jako útok :wink: nepamatuji si detaily rok a půl zpět :wink: jen ta smlouva mi nejde do hlavy...tod vše,jinak dík za rozumnej názor.
dimensionone

#229 Příspěvek od dimensionone »

Ahojte,

chcem sa aj ja podeliť s osobnou skúsenosťou pri sprostredkovaní kúpy auta cez M3maniaca. Chcel som BMW 5kového radu, Touring E61. Spojil som sa telefonicky s Reném a dohodli sme sa na stretnutí v Brne, kde sme si prešli moje požiadavky.
Chcel som 520d alebo 525d alebo 530d Touring, ročník 2005 a vyššie, automat, automatická klíma, xenóny, rádio professional, isofix sedačky, parkovacie senzory vpredu a vzadu, iDrive s veľkým displayom, bluetooth sadu, metalízu (farba nie čierna). Ako voliteľnú výbavu som napísal komfortné sedačky, panoramatickú strechu (na ňu je zaťažená manželka) navigáciu. Samozrejme, chcel som nefajčiarsky interiér, plnú servisnú históriu, všetky tri kľúče, nehavarované a v dobrom motorickom stave. Ten stav bol pre mňa prioritný. A ešte som chcel, aby mi priviezol aj prevozné značky, aby som s autom mohol v pohode odísť. Dohodli sme sa na zaplatení 10% zálohy s tým, že sa mi ozve. Toto je asi pre mnohých najťažší okamih, keď dáte peniaze v hotovosti bez uzatvorenia nejakej zmluvy s overenými podpismi. Je to naozaj o dôvere, ktorú som v Reného mal. Uvedomujem si aj jeho riziko, keď auto musí kúpiť za svoje peniaze, potom ho bezpečne preniesť a odovzdať. Ak by sa s autom čokoľvek počas tohto času stalo, riskoval by on, nie ja.
Asi po troch týždňoch som kontaktoval Reného, či sa mu už niečo podarilo nájsť, vedel som, že som dal dosť podmienok. Trvalo mu to ešte týždeň keď mi povedal, že auto už má. Stretli sme sa opäť v Brne, kde mi René dal auto.
Bol som príjemne prekvapený - priniesol 525d z roku 2004 (december) -okrem bluetooth sady sa podarilo Renému splniť všetky moje požiadavky a ešte aj viac - kožené sedačky, plnú elektriku, TV tuner. Auto vyzeralo z vnútra aj z vonka veľmi dobre, skoro ako nové. Na tachomerti malo 185 000 km. Jedinou chybičkou bolo poškriabaná rúčka pri vypínačoch sťahovania okien. Servisný počítač ukazoval všetky riadky zelené. Auto malo servisnú knižku potvrdenú z BMW. Navyše René dal na aute vymeniť olej. Odovzdal mi kúpnu zmluvu (pre ďalších záujemcov by som odporúčal si dopredu zmluvu pripraviť v nemčine aj v slovenčine, čím neskôr ušetríte pri prekladoch), certifikát komformity (za ktorý niekedy zaplatíte aj 100 EUR a trvá to niekoľko dní, kým ho dovozca vystaví), všetky 3 kľúče, príručky. Auto bolo na prevozných značkách, žiaľ, platných len 2 ďalšie dni. (kto nemá kontakty pri vybavovaní dokladov, žiadajte radšej mesačné značky, ktoré stoja viac, no ušetríte si problémy pri prihlasovaní). Za svoje služby si René vyúčtoval 1000 EUR, čo bolo pri cene auta 16 800 EUR podľa mňa primerané.
Auto používam už skoro mesiac, zatiaľ som nezaznamenal žiadny problém. Teraz sa chystám isť vymeniť olej v prevodovke, aj to len na odporúčanie známych, keďže BMW tvrdí, že prevodovka je bezúdžbová, no v praxi by sa mal meniť každých 100-150 000 km.
Andy4

#230 Příspěvek od Andy4 »

Na konci září jsme brali od Reného další auto a dovolím si tvrdit, že tímto dovozem byly slušně prověřeny jeho kvality a solidnost jednání. Auto sice nebylo BMW, jednalo se o Subaru Forester, ale i tak René vybral krásný kousek. Forester byl v super stavu s úplně vyklepanou serviskou. Bohužel měsic po dovozu víceméně stálo a po najetí 800km se auto doslova vysralo - bylo nepojízdné. René by věděl víc co tomu bylo. Tím nechci říct, že by vybral špatné auto, byla to jen prostě smůla. Když Forestera dovezl auto bylo vzhledově i technicky jako nové. René se k celé záležitosti postavil velice solidně a auto odvezl zpátky prodejci do německa. Celá věc je už vyřízená a Subaru je už opravené doma. Doufám, že touto zkušeností pomůžu lidem, kteří váhají jestli si od m3maniaka nechat auto dovézt, protože umí nejen vybrat pěkná auta, ale taky se umí k věci postavit, když se něco posere.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#231 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Njn, všechno je možné říkal mi majitel subaru servisu :D když jsem pro Tvého tátu vybíral auto , věděl jsem , že ho chce na pár let a snažil jsem se vybrat co nejpěknější kousek. A najednou byl krasavec a pro myslivce snad v té nejlepší barvě a to zelené :D s najetýma 117tkm ,vozidlo bylo kupované a pravidelně servisované ve stejném subaru kde jsem ho bral. Nebyl vynechaný jediný servis včetně výměny rozvodů a kladek ve 106tkm v roce 2009 a ejhle...patrně vada materiálu a šroub napínací kladky udělal bác. Tak jsme auto okamžitě naložili a vezli ho zpět do německého subaru, měl jsem obavy jak se k tomu postaví ,ale byl to fér chlap a vše dopadlo dobře, oprava by stála cca 4500 éček :?
milas

#232 Příspěvek od milas »

Ahoj, musím se také podělit o své zkušenosti. Od M3maniaka jsem koupil již druhý vůz. První 323 i e46, kterou jsem u něho poptal a nakonec se i domluvili, dovezl na základě složené zálohy, přesně tak jak jsme se dohodli a bez sebemenšího problému. Akorát mi trochu nevyhovoval noční čas předání peněz kdesi na benzínce člověku, kterého jsem viděl prvně v životě :wink: Ale na základě jeho vystupování a kladných referencí zde na foru jsem mu prostě věřil. Auto bylo druhý den u mě doma ve stavu zánovního, které jsem se v tomto stavu snažil udržovat až do jeho prodeje.
Další volba padla na 320d touring, kterou René prodával i zde. Zvedl jsem telefon a po čtvrt hodině jsem věděl co od auta můžu čekat. Po dobré zkušenosti z dřívějška jsem věděl, že se neprojedu 250 km, abych viděl hromadu šrotu......prostě tam bylo to co mi René řekl do telefonu. Po testovací jízdě a prohlídce jsme si plácli, opět jsem složil zálohu s tím, že mi auto doveze na vleku až pojede okolo ( auto nemělo značky ). No a dle dohody jsem měl auto doma :D
Takže po dvou dobrých zkušenostech mohu M3maniaka jen doporučit, neměl jsem sním žádný problém 8)
Pouze mě jen napadlo, co by se dělo v případě, že bych měl složenou zálohu a dovezené auto se mi nelíbilo. To jsem, ale nemusel řešit.. :D

Díky, a až budu někdy řešit koupi auta, určitě se na tebe Renďo zase obrátím.

Milan
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#233 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Díky Mildo že se mě už nebojíš večer na benzince :D přeju Ti hodně šťastných kilometrů :wink:
labros

#234 Příspěvek od labros »

Mám taky jednu zkušenost s m3 maniakem. Chtěl jsem pěknou 328. Po nějáký době jsem zjistil, že není jednoduchý sehnat takovou jak si představuju. Po kladných referencich tady jsem zavolal M3manikovi.Moje požadavky-328 E36 kombi, bez m paketu, bez koroze původní stav nejlíp modrá nebo stříbrná. Nechvátal jsem na to. Asi za tři týdny volal M3 maniak že to bude těžký, že už jich moc není podle jeho představ. No nakonec asi po měsící telefon že večer přijede až ke mě domu a auto má na podvalu.
Přivezl 328 stříbrnou najeto 105000. kromě jedný ťupky na pátejch dveřích jsem na tom nenašel korozi. nebouranou, auto jak nový. ještě na zimákách v kufru s origo liťákama. byla k tomu serviska, faktury ze servisu a protokoly z německý TUV.na český technický koukali na ten stav.
Nevím jak to dělá, ale auto je ve špičkovým stavu. takže já jsem spokojenej maximálně.
fOE

#235 Příspěvek od fOE »

@M3maniac: pisu to sem bo to mozna zajima vic lidi, kdyz tak poprosim o odpoved alepson SZ. Chci se zeptat zda jsi uz uspesne dotahnul i E46 M3? Zrovna pro Mko bych se bal skocit si sam a nekdo skusenejsi by se vylozene hodil... predem dik.
Fantucci
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od Fantucci »

no vzhledem k tomu, že jí i měl, tak bych se o to nebál
e46 325i Touring; X5 e70 3,0d xdrive
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#237 Příspěvek od RuDoSh »

fOE píše:@M3maniac: pisu to sem bo to mozna zajima vic lidi, kdyz tak poprosim o odpoved alepson SZ. Chci se zeptat zda jsi uz uspesne dotahnul i E46 M3? Zrovna pro Mko bych se bal skocit si sam a nekdo skusenejsi by se vylozene hodil... predem dik.

Sam mel i CSL a M3 nekolik (e36/e46), takze bez obav :-)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#238 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

fOE píše:@M3maniac: pisu to sem bo to mozna zajima vic lidi, kdyz tak poprosim o odpoved alepson SZ. Chci se zeptat zda jsi uz uspesne dotahnul i E46 M3? Zrovna pro Mko bych se bal skocit si sam a nekdo skusenejsi by se vylozene hodil... predem dik.

No pár emek mi rukama prošlo no :wink: když tak SZ jak píšeš a ptej se co Tě zajímá... :wink:
musa

#239 Příspěvek od musa »

Přidám i svojí zkušenost ...

10 dní zpět sem Renému napsal mail, druhý den mě zavolal a minulý týden v neděli jsme se potkali v Olomouci a asi hodinu nebo dvě se bavili o tom jaké auto vlastně sháním (řešil sem 330d, 335i nebo 330i), nakonec sem vybral 330d, kde mi vyhovuje poměr výkon/náklady.

S Reném jsme prošli moje požadavky (chtěl sem sedan, sportovní sedačky s dofukováním a sportovní volant, manuál, xenony) ... řekl mi co je problém a co se sehnat dá a ať počítám asi měsíc. Ten samý den sem předal 10% zálohu.

Psychicky sem se připravoval na měsíc čekání ... tak to mě naštěstí nečekalo ... za dva dny mě přišla smska ... "vezu ti krásnou 330ku, zítra večer bude v Brně".

Auto dovezl jak slíbil ... v podstatě přesně v té výbavě co sem chtěl, resp. ještě lepší (navíc park. asistent, asistent pro rozjezd do kopce, natáčecí světla, ...). Auto bylo po prvním majiteli, prý kravaťákovi, najeto 170tis, plná servisní historie, těsně před prodejem dělaný servis - brzdy, olej. V perfektním stavu. Přihlášení proběhlo naprosto hladce. Na emisích naměřili kouřivost 0.03 (max hodnota je 1.00) ... s komentářem že to auto nepouští kouř ale čistý vzduch (skutečně ani pod plynem nekouří). I technikovi na STK se moc líbilo. Jediné co sme našli je olej na bloku motoru. Lak je celkově v krásném stavu (žádné čmouhance po celé karoserii od myčky), ale pár vředíků má, s tím sem ale počítal a velmi brzo ho objednám do lakovny na opravy (v jednom místě má dost hluboký a fakt nehezký rýpanec). Určitě si nechám dát na předek průhlednou folii, ujel sem s tím po dálnici za ty tři dny asi 600km a je fakt omlácená (a to při převzetí nebyla, naopak mě překvapilo jak je zachovalá, jen pár teček), když sem to tam včera našel myslel sem že padnu, hnus. Nebo se hecnu a nechám si dát bílej mat folii na celý auto :)

Auto jezdí fakt krásně ... zkoušel sem před tím 120d což je prostě skvělá motokára a 335i kupe ... no to je taky pěkná motokára :)). Předchozí a první auto byl Golf V 1.9 TDI 77kW ... no je to trošku rozdíl :)). Nejvíc mě zajímalo jak to pojede oproti 335i, která na mě udělala fakt dojem a téměř sem ji koupil ... Nepochybuju o tom, že 335i je rychlejší auto papírově i v praxi nicméně subjektivní pocit je ten, že ty auta jedou v běžným provozu v podstatě stejně. Na dálnici mě dojede málokdo, spíš je problém to auto držet v rozumný rychlosti (ale je to snažší než s 335i, která je s mín jak 180km/h vyloženě nespokojená :). Jediný co mě teď trochu chybí je tempomat, na šestku na dalnici má člověk ve 130km/h zvláštně vykloubenou nohu a po chvíli začne bolet.

Takže Renému díky, bylo to exkluzivně rychlé a korektní. Auto jede krásně, každou cesta s ním je radost, kór když si to člověk obohatí nějakým tím driftem ... no a já si splnil sen :) (a to hodně rychle :)

K autu sem dostal něco jako smlouvu mezi mnou a původním německým majitelem (jím už podepsanou), velký a malý německý TP, COC list. René mě upozornil ať si při přihlašování nenechám COC list vzít ... no na dopravce si ho vážně chtěli nechat, kdybych se nepřihlásil dostal sem kopii :)
bublifuk

#240 Příspěvek od bublifuk »

Tak já se taky připojím k diskuzi :wink:
Je pravda, že příjemný pocit to zrovna není, když předáváte zálohu člověku, kterého vidíte poprvé v životě, ale pokud máte před sebou obchodníka jako je René, s tolika kladnými hodnoceními, a vůbec u nás v čechách málo vídaným jednáním (v kladném slova smyslu :)) , tak jsem prostě věřil, že vše bude v pořádku.
bylo to více než v pořádku, a za 14 dní jsem měl před barákem libovou E60 v ještě lepší barvě ( tímto vzkaz pro Reného: tu folii tam dávat nebudu barva je fakt jedinečná, možná až mě barva po čase omrzí :D ).

Všem, co by rádi nějakej pěkněj auťák s tím aby do něj hned nevráželi peníze, můžu M3Maniac jen doporučit :)

Díky René jezdí to opravdu krásně
Odpovědět