Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
palciatko

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#2801 Příspěvek od palciatko »

@xaler
Gratulujem ku kúpe.

Nefunkčné otváranie kufra - ako píše Jaris - pozri prednú lakťovú priehradku, či kufor nie je zamknutý.

To svietiace Lko ovládania sedačiek je v poriadku. Ono zhasne až po pár minútach (5 alebo 15, nepamätám presne), keď auto začne zaspávať.

Podľa chýb tam máš nejaký problém s CAN busom (chýbajúce správy).
A MOST zbernica je prerušená - nebudú ti hrať všetky repro + v pravej časti stredového displeja chýbajú informácie.

@TANN3R
Ospravedlň moju nevedomosť, ale čo je teda tá číselná hodnota?

P.
xaler

#2802 Příspěvek od xaler »

To nebude přepínačem je to prostě rozbité. Myslím si, že je problém s baterkou, buďto se vybíjí nebo je špatná,nevím jestli se u tohoto auta musí nějak kódovat. Teď se úplně vybila a naházelo mi to tam strašně chyb. Problém je, že abych jí vyměnil tak se asi musí vyndat nádrž LPG :cry:
zzeli

#2803 Příspěvek od zzeli »

Presne, zacni baterii, dokud nebude dost stavy, tak ti budou v diag vyskakovat falesny veci. Nebo to nastartuj, pak vymaz chyby a pak uvidis co tam zbyde. Neco se samozrejme objevi i pozdeji. Kazdopadne slaba baterka je problem a dej tam AGM, zvlast kdyz tam mas bombu. A jeste uplne pred tou baterii to poradne projed, jestli je to schopny normalne jezdit, jakej vanocni stromek mas na palubce a jak je na tom podvozek. Abys zhruba vedel.
xaler

#2804 Příspěvek od xaler »

Já nevím co je AGM projet to nemůžu protože to nemá značky.
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#2805 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

To je typ baterky.
TANN3R

#2806 Příspěvek od TANN3R »

palciatko píše: @TANN3R
Ospravedlň moju nevedomosť, ale čo je teda tá číselná hodnota?

P.
Nevim, stejnou hodnotu vypisuje spousta 5er i 7er a v čase se ta hodnota nemění, takže jsem to nikdy neřešil.
xaler

#2807 Příspěvek od xaler »

Poradil by někdo prosím pár věcí. Mám nainstalovanou Istu, umí něco jiného než jen načíst chybové kódy, třeba spouštět nějaký věci na autě, nastavit výšku na měchách E39. Mě se to nedaří tak ať zbytečně neztrácím čas s něčím co je jen skenr chybových kódů.
Ohledně mého auta E65. Když zapnu rádio, jde nějak vypnout?
Když jsem třeba v menu rádio, jak se vrátím do té základní obrazovky s těma osmi šipkama?
Dá se nějak ten velký display vypnout, když zamknu auto tak dalších tak 30 minut svítí, nebo nějak urychlit usínání?
Děkuji všem
U rádia hraje jediný reprák a ještě s mizerným signálem tak si mám asi sehnat nový zesilovač Logic7 a asi i nějaký zesilovač na anténě. Pořád to po mě chce kontrolu destiček ale na diagnostice nic vidět není a nevím jestli předek nebo zadek. Pak to chce nějakou servisní kontrolu, na diag také nic nevidím.
Vanessa_CZ

#2808 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Nebude lepsi to rozebrat nez se s tim takhle trapit? Uz ted to vypada ze to pujde jen nastartovat....
Filozof

#2809 Příspěvek od Filozof »

Ale mám pocit Falcon tady repasuje nějaké věci na BMW i LOGIC 7.
oprava elektriky a jednotek i ask a logic 7.
tel. 777 399 877 FALCON PRAHA.

Zbytek si nech zkušeným guru nacenit co to bude stát asi ... počítej minimálně pár desítek tisíc to jistě bude at to jezdí a funguje vše v pořádku.

Třeba se do kila včetně ceny auta vlezeš a budeš fungovat. Ale sám stím moc nesvedeš. Musí to vidět někdo kdo se v tom hrabe celé roky. JARAX či Snejk nebo jinej šikovnej technik přes BMW.
Ale tito dva 7er e65/66 žijí celé dny.
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#2810 Příspěvek od Pavel 528 »

xaler píše:Poradil by někdo prosím pár věcí. Mám nainstalovanou Istu, umí něco jiného než jen načíst chybové kódy, třeba spouštět nějaký věci na autě, nastavit výšku na měchách E39. Mě se to nedaří tak ať zbytečně neztrácím čas s něčím co je jen skenr chybových kódů.
Ohledně mého auta E65. Když zapnu rádio, jde nějak vypnout?
Když jsem třeba v menu rádio, jak se vrátím do té základní obrazovky s těma osmi šipkama?
Dá se nějak ten velký display vypnout, když zamknu auto tak dalších tak 30 minut svítí, nebo nějak urychlit usínání?
Děkuji všem
U rádia hraje jediný reprák a ještě s mizerným signálem tak si mám asi sehnat nový zesilovač Logic7 a asi i nějaký zesilovač na anténě. Pořád to po mě chce kontrolu destiček ale na diagnostice nic vidět není a nevím jestli předek nebo zadek. Pak to chce nějakou servisní kontrolu, na diag také nic nevidím.

ASK i Logic7 ti mohu opravit.

Kontakt pod mym nickem.
xaler

#2811 Příspěvek od xaler »

Filozof píše:Ale mám pocit Falcon tady repasuje nějaké věci na BMW i LOGIC 7.
oprava elektriky a jednotek i ask a logic 7.
tel. 777 399 877 FALCON PRAHA.

Zbytek si nech zkušeným guru nacenit co to bude stát asi ... počítej minimálně pár desítek tisíc to jistě bude at to jezdí a funguje vše v pořádku.

Třeba se do kila včetně ceny auta vlezeš a budeš fungovat. Ale sám stím moc nesvedeš. Musí to vidět někdo kdo se v tom hrabe celé roky. JARAX či Snejk nebo jinej šikovnej technik přes BMW.
Ale tito dva 7er e65/66 žijí celé dny.
Já předpokládal, že někdo bude vědět jak se vypíná rádio, nebo jak se dostat do základního menu idrive. Snejk je nedostižný a jarax kapku z ruky.
kabyr01

#2812 Příspěvek od kabyr01 »

Do základního menu se dostaneš posunitím kolečka ve stejném směru, tzn pokud jsi v rádiu, tak jsi šel Idrivem dolu, takže dej opět dolu a budeš v tom základu. Facelift už má speciální tlačítko.

Rádio vypnout jde tím malým čudlem na středu, kterým se ovládá hlasitost - prostě ho jenom zmáčkni.

Idrive obrazovka jde vypnout, když jsi v tom základním menu, tak jenom stiskneš Idrive dolu a obrazovka by měla zhasnout. Stejně ti tam ale myslím zůstane dole svítit lišta s nastavenou teplotou...
xaler

#2813 Příspěvek od xaler »

To je skvělé děkuji. Ještě se mi zdá že když točím idrive tak má to kolečko takový odpor a nepřeskakuje. To má nějakou zpětnou vazbu, nebo to je špatně? V nejhorším koupím jiný.
kabyr01

#2814 Příspěvek od kabyr01 »

Jj, umí trochu zavibrovat, když dojedeš třeba na konec seznamu, tak ti to dá zpětnou vazbu, že jsi na konci ;)

Viděl jsem i videa, kde ten Idrive sám tancuje :lol: Dokud funguje, tak bych to nechal být. Popřípadě to nebude nic drasticky drahého...
palciatko

#2815 Příspěvek od palciatko »

@TANN3R
Vďaka za odpoveď :)

@xaler
Máš prerušenú MOST zbernicu.
MOST je realizovaný optickým káblom prepájajúcim zábavné zariadenia - ASK, ovládanie hlasom, navigáciu, CD menič, DVD menič, display, prístrojovku, ...
Zbernica má kruhovú topológiu - keď vypadne jedno zariadenie/jedno spojenie (napr. zalomený optický kábel), padne celá zbernica.
Display ti zostáva svietiť pravdepodobne kvôli tej chybe s MOST zbernicou, až kým ho natvrdo nevypne power modul.

Na Tvojom mieste by som sa prv zameral na chyby súvisiace s CAN zbernicou (komunikácia medzi systémami v aute). A potom preveril podvozok.

P.
xaler

#2816 Příspěvek od xaler »

No a teď bys to mohl napsat česky :D , co teda mám opravit, nebo rozebrat. Začnu výměnou oleje, tam snad nebudou vlákna a krabičky s bleskem.
Pak to protlačím technickou kontrolou a budu si v autě zpívat a blikat sám.
palciatko

#2817 Příspěvek od palciatko »

Odzálohuj všetky chyby, potom ich zmaž.
Nabi akumulátor do plna.

Potom naštartuj auto, prejdi aspoň 10m po dvore, potoč pri tom volantom, zabrzdi počas jazdy.

A hoď sem aktuálny výpis chýb.

P.
Jaris330D

#2818 Příspěvek od Jaris330D »

Nekteri by to prelozili jednoduseji. "Rozeber to na dily a usetris si mraky casu a penez". :lol:
xaler

#2819 Příspěvek od xaler »

Dobří lidé, bude toho asi tak na padesát stránek A4, tak se omlouvám že votravuju.
Potřeboval bych vědět kam vede trubička co by měla být napojená na tu hlavní sací trubku v bodě číslo dvě. Na netu jsem našel že by to měla být trubička u nádobky dynamic drive, ale ta vede dolů k systému DD nevím tedy proč.
Na ten vývod z té hlavní trubky číslo dva, byla napojena hadička vedoucí do zplynovače LPG žlutá trojka. To je také divné, proto tam výrobce ten vývod asi nedal.
Na hadici LPG je nějaké čidlo podtlaku s vývodem co nikam nevede žlutá jednička.
Je to divné u mých ostatních aut vede hadička ze zplynovače LPG do téčka jeden vývod do sacího potrubí jako podtlak a druhý vývod do toho podtlakového čidla.
Mám vyměněný olej, ale motor je hrozná olejnička tak možná do rána vyteče :D
Obrázek
Naposledy upravil(a) xaler dne stř 01.07.2020 23:57, celkem upraveno 1 x.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#2820 Příspěvek od Snejk »

me je normalne zle :lol: :shock:
Odpovědět