Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Proc hledas zapojeni na netu, když mas ISTU? 

Protože s ní neumím, mám Inpu i ostatní BMW tools.
Jízda asi 100 metrů, bylo to jen popojíždění, moc se nedá jezdit po dvoře, zkusil jsem při tom vypnout a zapnout co se dá. Nevím jestli ta diagnostika vůbec funguje. Není naplněná klima a tu to nehlásí.

Jízda asi 100 metrů, bylo to jen popojíždění, moc se nedá jezdit po dvoře, zkusil jsem při tom vypnout a zapnout co se dá. Nevím jestli ta diagnostika vůbec funguje. Není naplněná klima a tu to nehlásí.

Ještě jsem měřil odběr proudu a něco se tam děje. Byl to takovej fofr, že mi shořel kabel u měřáčku. Po zamčení má auto odběr asi 7A, po několika minutách to kleslo asi na 0,6A a teď je to tak 20 minut a zase to je na víc jak 6A, za pár hodin bude baterka vycucaná. Teď je to asi 40 minut a 0,5A
Také to auto má hrozně tvrdou brzdu a skoro nebrzdí, přitom dříve šel pedál normálně.
Také to auto má hrozně tvrdou brzdu a skoro nebrzdí, přitom dříve šel pedál normálně.
Kdyz vidim, jak je tam zbastlenej motor, tak je to dobrej odvar. Ta podtlakova hadicka od membran
. Hadicka od reduktoru musi jit do MAP senzoru (snimac tlaku LPG, ktery je na LPG hadici plynne faze, hadice jde od reduktoru do listy LPG vstrikovacu) pak jeste musi jit do sani. Bejva tam roztrojka. Takze z LPG reduktoru to jde do roztrojky a pak do MAP a do sani. Az bude cas, tak ti to vyfotim.

Bohužiaľ, predošlý majiteľ to auto dojazdil do smrti.
Skús zistiť presné miesta únikov oleja.
Aký si tam dal olej?
Chladiaca zmes - netratí sa?
Ak zohriaty motor necháš vrčať na voľnobehu 10 minút, a potom prešliapneš plynový pedál na maximum - nedymí to?
Pozri cez INPA-u motor, status, adaptácie vačiek, ako sú natočené - ako sú na tom rozvody.
Možno bude nutná GO motora, je to jednoduchšie, ako problémové veci fixovať jednotlivo.
A chcelo by to skúsiť automat, ako radí, či nekope...
Zvuk ťažko súdiť na základe videa.
Káblovačka motora napadnutá kutilom
Starý typ odvetrávania motora - Yková hadica namiesto dvoch separátnych hadíc, to by si vymenil neskôr.
Diagnostika ti funguje dobre, nenaplnenú klímu to nehlási, lebo Tebe sa klíma pravdepodobne ani nespustí, viď IHKA modul - koncový stupeň ventilátora + chyba vedenia K-CAN.
Otázka znie, prečo klíma nie je naplnená?
Pozri, v akom stave sú zadné brzdy - kotúče, doštičky, snímač opotrebenia.
CIM - Hall senzor, snímač sklonu - toto neviem, chcelo by to pohrať sa viac s diag, pozrieť status senzorov. Podľa netu môže byť táto chyba aj dôsledok poklesu napätia.
V BMW majú prepojku optickej zbernice 61136917541 (cca 25EUR za kus, treba ti 2ks). Alebo ak máš známeho, čo robí s optikou, pomôže ti s tým lacnejšie. Pomocou nej vieš navigáciu a CD menič vypojiť z optickej zbernice (optický kábel idúci do zariadenia prepojíš pomocou prepojky s optickým káblom idúcim zo zariadenia), a tak sledovať, či to pomohlo. Mal by sa rozbehnúť zvuk zo všetkých repro, ak nie je vadný zosík v ASK/L7.
Meranie prúdu - prúd meraj až po hodine, nezabudni vypnúť svetielko v kufri. Mal by byť okolo/pod 40mA. 7A po zamknutí je málo, tá elektráreň po zamknutí žerie okolo 20A
A váhu vzduchu nemáš dobre zasunutú do sacieho kolena :O
P.
Skús zistiť presné miesta únikov oleja.
Aký si tam dal olej?
Chladiaca zmes - netratí sa?
Ak zohriaty motor necháš vrčať na voľnobehu 10 minút, a potom prešliapneš plynový pedál na maximum - nedymí to?
Pozri cez INPA-u motor, status, adaptácie vačiek, ako sú natočené - ako sú na tom rozvody.
Možno bude nutná GO motora, je to jednoduchšie, ako problémové veci fixovať jednotlivo.
A chcelo by to skúsiť automat, ako radí, či nekope...
Zvuk ťažko súdiť na základe videa.
Káblovačka motora napadnutá kutilom
Starý typ odvetrávania motora - Yková hadica namiesto dvoch separátnych hadíc, to by si vymenil neskôr.
Diagnostika ti funguje dobre, nenaplnenú klímu to nehlási, lebo Tebe sa klíma pravdepodobne ani nespustí, viď IHKA modul - koncový stupeň ventilátora + chyba vedenia K-CAN.
Otázka znie, prečo klíma nie je naplnená?
Pozri, v akom stave sú zadné brzdy - kotúče, doštičky, snímač opotrebenia.
CIM - Hall senzor, snímač sklonu - toto neviem, chcelo by to pohrať sa viac s diag, pozrieť status senzorov. Podľa netu môže byť táto chyba aj dôsledok poklesu napätia.
V BMW majú prepojku optickej zbernice 61136917541 (cca 25EUR za kus, treba ti 2ks). Alebo ak máš známeho, čo robí s optikou, pomôže ti s tým lacnejšie. Pomocou nej vieš navigáciu a CD menič vypojiť z optickej zbernice (optický kábel idúci do zariadenia prepojíš pomocou prepojky s optickým káblom idúcim zo zariadenia), a tak sledovať, či to pomohlo. Mal by sa rozbehnúť zvuk zo všetkých repro, ak nie je vadný zosík v ASK/L7.
Meranie prúdu - prúd meraj až po hodine, nezabudni vypnúť svetielko v kufri. Mal by byť okolo/pod 40mA. 7A po zamknutí je málo, tá elektráreň po zamknutí žerie okolo 20A

A váhu vzduchu nemáš dobre zasunutú do sacieho kolena :O
P.
ty krávo to je decepticon. Jak se to vůbec mohlo dožít takovýho stavu....
- soukupadam
ta optická propojka existuje i v jednodušší verzi asi za 3 nebo 4 eura, ale musí se rozcvaknout konektor.
Děkuji moc za rady
olej tam je teď nejlevnější 5W40 a ty úniky jsou asi všude, někdo se to pokoušel utěsnit silikonem, ale dost blbě.
Chladící směs se zatím neztrácí, ale na několika místech je na motoru stopa po vodě, ale teď zatím nic.
Motor nekouří i když stojí a pak mu naložím, z výfuku nic nejde a spaliny nesmrdí. Spálený olej smrdí z motorového prostoru jak tam nakapal na výfukové potrubí.
Adaptace vaček neprohlídnu, protože to neumím.
Cokoliv na motoru zatím vyloučím dokud to nepojede.
Zadní brzdy zatím neřeším budou tam sjeté destičky, ale posilovač brzd nejde.
Ta optika koukal jsem jak to vypadá a když jí objednám tak na to budu nějakou dobu čekat, to taky není důležité.
Ten odběr jsem měřil na zavřeném a zamčeném autě několik hodin. Po uspání auta je tam stabilní odběr 0,5A, který se v určitých intervalech zvedá na 6-7A
Když jsem s tím jel tak to u řidiče pípalo a na displayi nic. Dokud to nepřihlásím tak asi nic nezjistím.
Teď je pro mě nejdůležitější eliminovat ten odběr aby to bylo pojízdné, motorový prostor mohu vyčistit jinak stejně nic nezjistím, pak brzdy a zfunkčnit LPG pak můžu na TK Ještě jsou v předu cítit nejspíš ramena, ale myslím si že to není tak hrozné abych neprošel.
olej tam je teď nejlevnější 5W40 a ty úniky jsou asi všude, někdo se to pokoušel utěsnit silikonem, ale dost blbě.
Chladící směs se zatím neztrácí, ale na několika místech je na motoru stopa po vodě, ale teď zatím nic.
Motor nekouří i když stojí a pak mu naložím, z výfuku nic nejde a spaliny nesmrdí. Spálený olej smrdí z motorového prostoru jak tam nakapal na výfukové potrubí.
Adaptace vaček neprohlídnu, protože to neumím.
Cokoliv na motoru zatím vyloučím dokud to nepojede.
Zadní brzdy zatím neřeším budou tam sjeté destičky, ale posilovač brzd nejde.
Ta optika koukal jsem jak to vypadá a když jí objednám tak na to budu nějakou dobu čekat, to taky není důležité.
Ten odběr jsem měřil na zavřeném a zamčeném autě několik hodin. Po uspání auta je tam stabilní odběr 0,5A, který se v určitých intervalech zvedá na 6-7A
Když jsem s tím jel tak to u řidiče pípalo a na displayi nic. Dokud to nepřihlásím tak asi nic nezjistím.
Teď je pro mě nejdůležitější eliminovat ten odběr aby to bylo pojízdné, motorový prostor mohu vyčistit jinak stejně nic nezjistím, pak brzdy a zfunkčnit LPG pak můžu na TK Ještě jsou v předu cítit nejspíš ramena, ale myslím si že to není tak hrozné abych neprošel.
- soukupadam
Čau, neřešil někdo disa motorky na n62? Dnes jsem měl venku sání a v tom jednom disa motorku dost rachtá, tak nevim jestli je po něm?
Celý víkend jsem měřil odběry, pokud auto není zamčené tak odběr klesne až na 0,2A
Pokud je zamčené tak žere 6-8A akorát nemohu dovnitř abych vytahoval pojistky.
Podíval jsem se za CD changer a žádná optika v něm zapojená není ani tu nic volného nevisí. Je tam optický kabel s jinou koncovkou zastrčený do smyčky. Asi to changer nemělo a někdo ho tam přidělal a neměl jak zapojit.
Marná práce dvou dnů. Nebudu to zamykat nebo tam dám bateriák.
Pokud je zamčené tak žere 6-8A akorát nemohu dovnitř abych vytahoval pojistky.
Podíval jsem se za CD changer a žádná optika v něm zapojená není ani tu nic volného nevisí. Je tam optický kabel s jinou koncovkou zastrčený do smyčky. Asi to changer nemělo a někdo ho tam přidělal a neměl jak zapojit.
Marná práce dvou dnů. Nebudu to zamykat nebo tam dám bateriák.
Na E39 to šlo merit s otevřenými dvermi. Stacilo aby si auto myslelo, ze jsou zavrene a zamklo se. Melo by to jit bud na zamku dveri nebo na kastli prepnout na zavřené.
Pockat 20 min aby auto usnulo a pak sis mohl hrat s pojistkama.
Muzes mít vlhkost v ridicich jednotkach, prohlidnul bych vsechny kastliky s nimi. Ale E65 neznam.
Pockat 20 min aby auto usnulo a pak sis mohl hrat s pojistkama.
Muzes mít vlhkost v ridicich jednotkach, prohlidnul bych vsechny kastliky s nimi. Ale E65 neznam.
Kdyby to někdo chtěl tak nabídky do SZ.
Viskozitu oleja si dal OK.
Ak po prešliapnutí nejde dym z výfuku, je to malý zázrak... dobrá správa
Adaptácia vačiek =>
INPA => BMW E65/E66 => Engine/Motor => ME9 for N62 => F5 (Status) => F6 => Camshafts adaptation/Adaptácie vačiek
CD changer bol v Tvojom aute súčasťou výbavy. Nie je dorábaný. Mohol si odfotiť, ako ten konektor a optická slučka vyzerá.
Ak máš prioritu eliminovať parazitický odber, dobre.
Ale budeš musieť najprv fixnúť MOST, aby nerobil zlobu - nezobúdzal auto.
Tie optické prepojky si rovno zožen 3 (CD changer, navigácia a telefónna jednotka v blízkosti navigácie). Ako už bolo spomenuté, dajú sa kúpiť aj lacnejšie (viď Google obrázky - BMW MOST bypass).
Na troch spomenutých jednotkách odpojíš kabeláž, optiku prepojíš kúpenými slučkami. To by sa ti už mal rozbehnúť zvuk a idrive. Potom zamkni auto, a prúd meraj až po hodine, mal by byť pod 40mA.
P.
Ak po prešliapnutí nejde dym z výfuku, je to malý zázrak... dobrá správa

Adaptácia vačiek =>
INPA => BMW E65/E66 => Engine/Motor => ME9 for N62 => F5 (Status) => F6 => Camshafts adaptation/Adaptácie vačiek
CD changer bol v Tvojom aute súčasťou výbavy. Nie je dorábaný. Mohol si odfotiť, ako ten konektor a optická slučka vyzerá.
Ak máš prioritu eliminovať parazitický odber, dobre.
Ale budeš musieť najprv fixnúť MOST, aby nerobil zlobu - nezobúdzal auto.
Tie optické prepojky si rovno zožen 3 (CD changer, navigácia a telefónna jednotka v blízkosti navigácie). Ako už bolo spomenuté, dajú sa kúpiť aj lacnejšie (viď Google obrázky - BMW MOST bypass).
Na troch spomenutých jednotkách odpojíš kabeláž, optiku prepojíš kúpenými slučkami. To by sa ti už mal rozbehnúť zvuk a idrive. Potom zamkni auto, a prúd meraj až po hodine, mal by byť pod 40mA.
P.
Tady je fotka pod palubkou, je tam vidět nějaká originální smyčka a zelené optické vlákno, které je propojené, to černé je zásuvka do CD měniče. Pokud bych si koupil další smyčku tak bude k ničemu, protože do měniče je úplně jiný konektor.
Ta spotřeba energie není tak hrozná,mohu odpojit baterku, navíc pokud jsou otevřené dveře, nebo to není zamklé tak to klesne na 0,2 A
Spíš mě sere, že to je jako nedobytný hrad, nikam jsem se neposunul. Dvě noci hledám na netu kam mají směřovat ty přiblblý hadičky a nic. Žádný servisní manuál co jsem našel to vůbec neřeší.
Jako bonus jsem ztratil sponu z váhy vzduchu.

Ta spotřeba energie není tak hrozná,mohu odpojit baterku, navíc pokud jsou otevřené dveře, nebo to není zamklé tak to klesne na 0,2 A
Spíš mě sere, že to je jako nedobytný hrad, nikam jsem se neposunul. Dvě noci hledám na netu kam mají směřovat ty přiblblý hadičky a nic. Žádný servisní manuál co jsem našel to vůbec neřeší.
Jako bonus jsem ztratil sponu z váhy vzduchu.

To lízatko na foto by mala byť originál prepojka/diagnostické rozhranie MOST zbernice, ktorá je v priehradke pred spolujazdcom. Musí ostať zapojená!
Tá modrá prepojka zelenej optiky - aspoň vidíš, ako to vieš realizovať lacno (a pofidérne, môže sa zhoršiť kvalita optického signálu), bez tých OEM prepojok
Len musíš rozobrať konektor a dobre si poznačiť ľavé/pravé vlákno.
Ak originál prepojku/lízatko na foto odpojíš, optické káble aj s konektorom dokážeš vložiť do konektora CD meniča na foto. Taká matrioška
To len pre predstavu, ako by ti poslúžili tie OEM prepojky.
Kam vedie tá čierna dvojlinka z konektora CD meniča?
P.
Tá modrá prepojka zelenej optiky - aspoň vidíš, ako to vieš realizovať lacno (a pofidérne, môže sa zhoršiť kvalita optického signálu), bez tých OEM prepojok

Ak originál prepojku/lízatko na foto odpojíš, optické káble aj s konektorom dokážeš vložiť do konektora CD meniča na foto. Taká matrioška

Kam vedie tá čierna dvojlinka z konektora CD meniča?
P.
To černé není kabel je to nějaká výztuha asi toho optického vlákna.
Dneska jsem to nechal stát na volnoběh a když přidám hodně plyn tak to zakouří.
Hledal jsem ten podtlak a prostě tam není, podle mě asi píchlý do DD.
Dneska jsem to nechal stát na volnoběh a když přidám hodně plyn tak to zakouří.
Hledal jsem ten podtlak a prostě tam není, podle mě asi píchlý do DD.
- soukupadam
Tak ty dvě zelený optiky mají být v tom černym konektou do CD měniče ne? Se v tom už někdo hrabal a nechal to bejt. Musíš ten konektor rozcvaknout.
To nejde tam chybí takový to černý zakončení.
Spojil jsem optiku u měniče a navigace a přestal mi hrát i ten jediný reprák co mi hrál.
Dělal jsem na Inpě test motoru a vše je v zeleném, nevím co všechno to bylo, ale proklikal jsem všechny testy.
Spojil jsem optiku u měniče a navigace a přestal mi hrát i ten jediný reprák co mi hrál.
Dělal jsem na Inpě test motoru a vše je v zeleném, nevím co všechno to bylo, ale proklikal jsem všechny testy.
- soukupadam
stejně bysis tím nepomohl, protože takhle to je zapojený právě kvůli mrtvýmu cd měniči.
Když jsem překlenul měnič a navigaci takto stejně píše přerušený okruh MOST. Vůbec to nemá vliv na to co odpojím nebo zapojím.