Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal595

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#3641 Příspěvek od Michal595 »

Je to krasne jak si filzof myslis ze mat firmu znamena ze ti tam niekto leje peniaze a ty si len kupujes co chces:)))nechapem preco nemas firmu ked je to take perpetum mobile a ty by si nemusel uz desat rokov filozofovat co kupis teda co nikdy nekupis…
inspi1981

#3642 Příspěvek od inspi1981 »

Tak to by me zajimalo, kudy tam ten olej chces jako nalit
xaler

#3643 Příspěvek od xaler »

Chladičem převodovky.
To je jedno nebudeme tu bádat, žádný způsob kontroly hladiny už není tak budu řešit ten co je.
Filozof

#3644 Příspěvek od Filozof »

Michal595 píše:Je to krasne jak si filzof myslis ze mat firmu znamena ze ti tam niekto leje peniaze a ty si len kupujes co chces:)))nechapem preco nemas firmu ked je to take perpetum mobile a ty by si nemusel uz desat rokov filozofovat co kupis teda co nikdy nekupis…

Michale mohu mít dvě firmy ale v jedné bych lítal po čr a sk a stále po zakázkách s lidma a druhá to bych zas byl v Praze ale abych neviděl své děti vyrůstat to mi za to zatím nestojí ... dělat od 10 i 12h denně 7dní v týdnu často ...je to šílená pakárna a mě by spíše vyhovovalo dělat sám na sebe mít třeba živnost bez zaměstnanců v klidu svoji práci než přebírat firmy které mi moc svým charakterem práce nevyhovují.

Zajimavé je dnes investovat vhodně do kryptoměn a různých projektů a novinek.
Technologických specialitek apod.

Mít firmu je fajn co se týče zisku pokud vše funguje ale má to svá úskalí je to stále honička s časem / zákazníky / výrobou / dokončením zakázek/ aby firmy platili ... dost jich dělá problémy... a není to žádná sranda a neplatičů je taky dost ... a stím se moc nehneš.
Doba kdy se podepisovali zakázky za desítky tisíc nebo i 2-4kila pro Banky apod. jsou pryč... --- jak říkám roky 90-2008 už dávno skončily kdy byla nejvyšší ziskovost.

XALERE je tam jeden kontrolní šroub po vytažení se doleje v rovině jen tolik než to jde ven. Klidně stříkačkou nebo pumpou na olej...není tam nic zvláštního... dej to na 4 stojky at se tam dostaneš a pak tam dolel co je třeba.
Naposledy upravil(a) Filozof dne stř 03.11.2021 09:41, celkem upraveno 2 x.
PetoK

#3645 Příspěvek od PetoK »

Jáj, tak ty by si mohol mat firmy, ale nechces...

:smich2: :smich2: :smich2: :smich: :smich: :smich:
Stepan1

#3646 Příspěvek od Stepan1 »

Je hezký jak Filda dokáža v jednom postu napsat něco ve smyslu, že kdo má firmu si prostě koupí káru jakou chce a hned ve druhým se přiznat, že by mu jeho otec klidně jednu ze svých firem předal ("mohl bych mít"), ale on na to nemá koule / schopnosti / povahu a proto radši smrdí zašitej někde v korporátu a už pět let kňučí, že není schopnej si u manželky vyjednat pořízení káry za čtvrt milionu a ještě k tomu si na ní musel vzít úvěr :lol: :lol:

Skutečnost, že se snaží Michalovi, kterej podniká mmjn. i ve stavařině, vysvětlovat, jakej je podnikání vlastně oser s lidma, je už úplně třešníčka na dortu :lol:

A "ta doba" není vůbec pryč kamaráde. Naopak, dneska prakticky cokoliv co seš ochotnej dělat je zlatej důl a narozdíl od 90. tě aspoň nechodí vypalovat pánové v kožených kabátech. Spolužáci ze základky co šli na průmyslovky střední berou v montovnách 60k+ hrubýho. Od svých 19 let. Co víc bys kurva chtěl.

Kdokoliv kdo je ochotnej dělat rukama a přivést si pod sebe pár ukrošů zakázky za desítky tisíc nebo i 2-4kila podepisuje asi tak každej měsíc. Dokone mu ty UKR dodá nějakej Oleg klidně od hodiny, aby neměl moc nervů s fixníma nákladama. Prachy se válej po ulici a kdo je ochotnej je sebrat, ten se holt má celkem OK. Zdražení energií a žrádla ho možná trošku sere, ale rozhodně kvůli tomu neoželí letní dovču.
Kdo neumí nic a radši se vymlouvá, ten chodí brečet o slevu 25k do inzerce na BMWklub :(

Edit: Lol ty píčo jak jsem vožralej, tak jsem upřímnej a musím uznat, že já mět fotrovi říct, že se s tím svým podnikáním může jít třeba pojebat, protože já se radši schovám někde na HPP za pár šušní a budu do smrti kňučet, že mám málo peněz (teda že ojetý bavoráky jsou na bazoši moc drahý), tak bych se hanbou propadl :lol:

Edit dva: Sorry kurva, jsem se na tom málo soustředil. Až teď jsem si to dal slovo od slova a tohle je fakt gold
Jinak jo mít prachy je asi fajn ...ale ta doba je pryč. Lepší je dle mě mít nějakej cash a investovat vhodně do kryptoměn a ruzných projektů nebo nových věcech.
Technologických specialitek apod. Případně vytvořit něco nového ale ekonomicky stabilního i v nestabilní době.
Doba, kdy bylo mít prachy fajn je dávno pryč. Dneska potřebuješ CASH vole!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
klabos

#3647 Příspěvek od klabos »

Ty kráso fílo, podle toho posledního příspěvku bych Ti typnul tak 14 let :D :D
Elektronika je na BMW E65 pohoda dokud nenarazíš na nějakou řídící jednotku, což je asi tak každých třicet centimetrů drátu. Tam je prostě konec, smířit se s tím, že to nefunguje, nebo to nějak ojebat a zapojit jinak. Já v podstatě už rok dělám přesně to co píše palciatko.
Kdybys nebyl trouba, nekoupil naslepo první nejlevnější vrak z mobile a neopravoval to jak stodvacítku, tak bys nepsal takový hnoje.
Je vidět, že jsi moc pořádnejch aut ještě neměl. Sedma je ještě celkem v pohodě.

Až přitáhneš domu cayenne v podobný cenový relaci, to ti teprv slezou vlasy :D :D
kurevtor

#3648 Příspěvek od kurevtor »

nechápu, že dávno nevyprodáváš stadiony s motivačníma přednáškama Filozofe. Revolta 2 :D
Filozof píše: Zajimavé je dnes investovat vhodně do kryptoměn a různých projektů a novinek.
:D :D :D zajímavé. Do různých projektů a novinek :D :D :D A ty projekty sháníš na bazoši a voláš si vo slevu, že?
Filozof píše: Technologických specialitek apod.
i ty specialitko :D
Filozof píše: Mít firmu je fajn co se týče zisku pokud vše funguje ale má to svá úskalí je to stále honička s časem / zákazníky / výrobou / dokončením zakázek/ aby firmy platili ... dost jich dělá problémy... a není to žádná sranda a neplatičů je taky dost ... a stím se moc nehneš.
Doba kdy se podepisovali zakázky za desítky tisíc nebo i 2-4kila pro Banky apod. jsou pryč... --- jak říkám roky 90-2008 už dávno skončily kdy byla nejvyšší ziskovost.
pohádka + bonusovej pláč, že dobře už bylo. Mluvíš jak nějaká krachující troska. Roky 90-18 už skončily, aha. :shock: :roll:
Michal595

#3649 Příspěvek od Michal595 »

Filo zbural si mi moje sny....to NAOZAJ podnikanie znamena nejake to nahanaie aj mimo klasickej pravovnej doby a starosti ktore klasicky zamestnanec nepozna???to vazne ???fakt to neni len o tom ze si kupujes auta ake len chces lebo na firmu je to okej?vlastne cokolvek si mozes kupovat lebo je to na firmu ako to opakovane prezentujes????To fakt ked sa chces mat lepsie a nie si zovna vyvoleny stastlivec ze dokazes nieco vynimocne tak musis proste trosku nahanat veci aby to slo?....no nic som z toho rozhodeny stale som cakal ze sa dostanem do stavu ktory si tu vzdy prezentoval jak je na firmu v pohodicke vsetko kupit peniaze sa tam bez prace naleju same a netreba ich zarobit....msusim sa zamyslet co dalej teraz:)
Ale zase s tebou musim suhlasit ze top biznis by bol keby nepotrebujes ludi jak zamestnancov tak s ludmi celkovo spolupracovat...len som zial taketo nieco nenasiel co by bolo pre mna vhodne no...
LukesE39

#3650 Příspěvek od LukesE39 »

A to si uz nekteri mysleli (minimalne ja), ze se Fila uz tezko prekona, a hele ho.. :D
Filozof

#3651 Příspěvek od Filozof »

Každá firma člověku nemusí sedět.
Kdybych měl autosalon s BMW nebo něco co mě baví rád bych to dělal.
Člověk má dělat to co jej baví přeci ne ? A ne se nutit do něčeho čemu moc nerozumí.

Podnikatel musí mít kolem sebe dobrej team lidí a co vidím já tak to tam hlavně majitelé odedřou a není to co bych si představoval a chtěl převzít. Musela by mě vyloženě ta práce bavit a bejt to obor co mě baví.

Já zatím investuji do kryptoměn beru to taky jako jednu z možností jak mít nějakej zisk navíc. A taky to není jen tak a člověk musí obětovat dost času studiem a spousty informací si dohledat takže to taky x hodin týdně sebere ... A to se nebavím o tom že občas lidem dělám něco navíc nějakej počítač atd.

Druhá firma je z rodiny ale to taky není co bych rád dělal. Navíc jsou tam měsíčně takové platby že kdybych to neukočíroval tak bych mohl bejt rychle v mínusu a někde pod mostem.... Ale to tady asi málokdo pochopí a každej vidí že zbytečně něco odmítám ... duležité je vidět taky dovnitř té firmy. :roll:

Není nad to dělat práci co vás baví a ještě živí... a ideálně jste svým pánem a ikdyž se nedaří stále děláte práci co vás baví.... a o tom to je.

Stepane ty se tu prezentuješ že u vás každá uklizečka bere 50k měsíčně a kdejakej franta ve fabrice 60k ale přijde mi to uplně uhozené jedině bys bydlel někde u Mnichova v DE.

Moc dobře vím jak se podnikatelé nadřou a nic není zadarmo ...vždyt jich je kolem mě jak máku.
horan

#3652 Příspěvek od horan »

Ve Vyškově se rozdávají firmy na počkání. Budu se muset přestěhovat. Dal jsem si ve Znojmě inzerát v Kauflandu, že bych možná převzal firmu, ale musí bejt "zdravá" a nikdo se neozval. Jsme tu asi dost pozadu.
Michal595

#3653 Příspěvek od Michal595 »

Nezabudni dat do inzeratu ale ze to musi byt firma v ktorej nehrozi strata ziadna ..len taka kde su ganarantovane zisky ale bez nutnosti srat sa s ludmi mat flexibilnu pracovnu nonstop pracovnu dobu…a idealne k tomu jedna e65 v cene…kde mohol byt taky Bata keby mal toto filovo knowhow…
Stepan1

#3654 Příspěvek od Stepan1 »

Filozof píše: Stepane ty se tu prezentuješ že u vás každá uklizečka bere 50k měsíčně a kdejakej franta ve fabrice 60k ale přijde mi to uplně uhozené jedině bys bydlel někde u Mnichova v DE.
Nn, vlastně docela kousek od Vyškova. Za necelou hodinku bych tam autem byl.
Jj, kdejakej franta ve fabrice těch 60k udělá. Na 3 směny, ale to už je holt život. Uklízečka 50k neudělá, protože její práce takovou hodnotu nemá. To je taky holt život.
Kurevtor ti to tady minule napsal taky. Ukrajinec na stavbě si vezme 700/hod a to na něm ještě někdo musí vydělat... Protože holt něco umí.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#3655 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Skoda, ze tyhle blbosti jsou těžko přeložitelné v celkovém kontextu, protože jinak by šlo tisknout na trička a prodávat ;-)
“Ability is what you're capable of doing.”
Jaris330D

#3656 Příspěvek od Jaris330D »

Stepan1 píše:
Filozof píše: Stepane ty se tu prezentuješ že u vás každá uklizečka bere 50k měsíčně a kdejakej franta ve fabrice 60k ale přijde mi to uplně uhozené jedině bys bydlel někde u Mnichova v DE.
Nn, vlastně docela kousek od Vyškova. Za necelou hodinku bych tam autem byl.
Jj, kdejakej franta ve fabrice těch 60k udělá. Na 3 směny, ale to už je holt život. Uklízečka 50k neudělá, protože její práce takovou hodnotu nemá. To je taky holt život.
Kurevtor ti to tady minule napsal taky. Ukrajinec na stavbě si vezme 700/hod a to na něm ještě někdo musí vydělat... Protože holt něco umí.
Kdejaky Franta tech 60 000 kc fakt neudela a ukrajinec 700/hod ? Hosi vy si snad snupene dobry matros. Jezdim po hodne stavbach a ty ukajinci pres 180/hod fakt nejdou. Vyplati se jim delat metry, ale hodinove urcite ne. A pokud delas ve fabrice za 60 000 kc, tak musis byt vedouci smeny a mozna ani to ne. Staci se podivat v cem tam ty lidi jezdi a kde bydli. Poznas borce, co vydela 50 000 kc. Nepocitam Brno, Praha, Plzeň. Tam je zase jina zivotni uroven.
James745

#3657 Příspěvek od James745 »

Já ve fabrice dělám a na 60k se dostanu :D
James745

#3658 Příspěvek od James745 »

Každopádně záleží co je to za firmu, jaké má zázemí a v čem podniká a jaké má vyhlídky do budocnosti. Dělám dlouhý a krátký týden s nočníma. Do toho přijde roční bonus a jeden měsíc máš 120k hrubého.. + každé tři měsíce hodinové vyrovnání. Výhodou je, že nám se práce navyšuje narozdíl od ostatních. Tím pádem takové peníze lze ve fabrice vydět. Je ale pravdou, že záleží na dovednostech a pozici. Od toho se odvíjí plat.
Jaris330D

#3659 Příspěvek od Jaris330D »

Tech fabrik neni ale moc, to jsou vyjimky a sam si to upresnil, ze zalezi na umeni a pozici. Nevim v cem jezdis, ale s takovim platem bych jezdil v individualu, az po usi.
Filozof

#3660 Příspěvek od Filozof »

James to je nějaká nadnárodní fabrika a jsi na pozici ředitel výroby nebo Mistr a bereš ještě procenta ze zisku firmy / směny jako bonus ?
Pak bych to pochopil.

98 Procent lidí bere do 60k hrubého ve fabrice kde pracuje 520lidí...
Jen těch pár lidí uplně nahoře bere kolem 70-120k.

Je možné že Praha je nastavená na dvojnásobné platy.

Pokud mi někdo dá 700kč čistého hodinovku budu to klidně za toho ukrajince dělat sám.

Tady co jsou ukrajinci tak dělají 12ky a mají 35k maximálně za měsíc.

JARIS píše tak reálně jak se to pohybuje tomu bych věřil.
Ale je klidně možné že prodejem drog se ti ukrajinci dobře uživí a těch 5-7k denně jim BOSS dává z prodeje... :lol:

Rád bych viděl kde si vyděláš 7000,- čistého denně za 10h manuální práce pokud nejsi podnikatel.
To jest 140 000,- měsíčně jako UKčko.
Pokud nedělá někde bagrem nebo v lese harvestrem tam bych to pochopil.
Odpovědět