Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#3701 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Tak on může odejít “částečně”. Zcela běžná věc, že přestanou hrát bassy. Nedávno jsem tak nas*al jurajofa :D Pustil mi DVD a říká, dobře to hraje že? Tak jsem to stejný DVD pustil u sebe a hned věděl, že 5.1 mu nehraje jak má.
Ten případ výše to chce slyšet nebo podrobněji popsat, co se dělo/nedělo. Nebo taky jestli po té vymlácené baterce pouští PM do L7 a nejde to jen přes ASK.
Nadzi

#3702 Příspěvek od Nadzi »

Tomasis píše:A nevzal sis druhý klíč?
Ano mam druhy klíč. Teraz som tam dal ten prvý a hraje to tak ako pri kúpe... :shock:
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#3703 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Vyfoť si to nastavení eqalizeru ať to pak můžeš nastavit i na druhém klíči ;)
Nadzi

#3704 Příspěvek od Nadzi »

Ďakujem. Mam to uložené a už to hraje tak jak sa mi to paci. To som fakt netušil ze kľúč si ukladá do pamäte tieto veci.

Pri kúpe bývalý majiteľ upozornil že sa stráca servo kvapalina. Jedine kde vidím nejaký únik je na fotke. Je to úplne dole ako je kryt motora. Je tam niečo z čoho by mohlo unikát servo?

Obrázek
soukupadam

#3705 Příspěvek od soukupadam »

Tak tam je zrovna asi všechno z čeho by mohlo unikat "servo". Pumpa, trubky a hlavně dynamic.
Nadzi

#3706 Příspěvek od Nadzi »

Aha :D no zatiaľ funguje všetko ako ma aj dynamic. Tam je od dynamicu trúbky alebo aj nejaká pumpa? Na STK ktorá bola robená 20 dní dozadu sa píše: Z ostatného príslušenstva uniká olej alebo iná nebezpečná látka avšak neukapava na vozovku :D
soukupadam

#3707 Příspěvek od soukupadam »

Sundej plastovej dekl pod motorem a všechno to uvidíš, stabilizátor, pumpu, trubky. U spolujezdce v podběhu je pak ventilblok nebo jak se to nazve česky. Ono to bude fungovat, akorát to poteče no, to je normální. A nebo upadne trubka a přestane to fungovat.
HyndaDan

#3708 Příspěvek od HyndaDan »

Nebo muze tect rizeni, sundej prachovky jestli v nich neni olej.
e66 750Li
Jaris330D

#3709 Příspěvek od Jaris330D »

Me chcal chladic DD. Vymenil se a je klid. Rozeni muze chcat taky, to rizeni je u E65-66 fakt dementni. Je poddimenzovane a staci vzit velkou diru a je po nem. Ja hupsnul do neoznacene frezovane diry asi v 30 km/h a uz me rosi prachovka. To to rizeni mam 2 roky po repasu. Zatim ale nejak netluce, tak to neresim.
Nadzi

#3710 Příspěvek od Nadzi »

a je to uz trochu lepsie skonstruovane co sa tyka napriklad pumpy ze staci vymenit len nejake tesnenie alebo stale celu pumpu alebo cele riadenie ??? kvoli tesneniu za 20 eur treba u inych aut menit celou pumpu za 500 eur...
A kde je chladic DD?
xaler

#3711 Příspěvek od xaler »

Takovej malinkatej před chladičema, jestli chceš vidět jak vypadá tak je to číslo 17217559964.
Nadzi

#3712 Příspěvek od Nadzi »

Jo všetko to pozrem ale asi dám mechanikov nakoľko mám len náradie od bmw v kufri a zdvihák na kolo :D

Teraz niečo k ovladaniu :)

Mam webasto s diaľkovým ovládaním.
Zaujímalo by ma načo q ako to funguje.
Keď stlačím ON na kľúčiku nič sa nedeje. Stlačím off a nič sa nedeje teda ze nijak neblika ten kľúčik. Keď stlaciim vrtulku a kluciku tak začne svietiť na zeleno a tlačítko On blikne na červeno 5x.
Jaris330D

#3713 Příspěvek od Jaris330D »

Sundej kryt a uvidis, kde to chcije. Co vic chces poradit. Webasto funguje tusim pod 5 °C a ja zmacnu mode pak on a bezi. Kdyz zmacknes mode 2*, tak se zvoli ledka u vrtulky a to se zapne jen ventilator (jako odvetravani).
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#3714 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

Nadzi....... ;) foto z videa na prd...

2021-11-28_022350.jpg
2021-11-28_022350.jpg (219.68 KiB) Zobrazeno 1819 x
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
xaler

#3715 Příspěvek od xaler »

Nejsem si jistý,ale na chladič almary se neptal.
Nadzi

#3716 Příspěvek od Nadzi »

Bol som aj na diagnostike a hádže to tieto chyby. Motor občas rozsvieti kontrolku oleja

Obrázek

Ale trochu zle som si to odfotografovať

Potom som si zohnal diagnostiku z alzy za 5 eur :lol: a vyskúšal ci sa to sparuje s autom a podarilo sa a vyhodilo tieto chyby. Zmazal som ich a kontrolka zhasla ale po asi 20 km sa zase rozsvietila takže tam bude trvalý problém

Obrázek
pGb

#3717 Příspěvek od pGb »

lean at idle ti rozsvítí kontrolku motoru, důvodů může být hodně (třeba ne úplně na 100% seřízený lpg) , ale ten ten senzor hřídele vypadá ošklivěji a začal bych tím (rozvody, špatný poziční senzor ,.... atd - nejsem servisák, navštiv někoho kdo s tímhle má zkušenosti (pha snejk, olomouc jarax, a určitě jsou i další schopní)
chuppa

#3718 Příspěvek od chuppa »

Můžu poprosit info o jakou diag se jedná? Pro zajímavost.díky
Nadzi

#3719 Příspěvek od Nadzi »

https://www.alza.sk/tv-foto-audio-video ... 498388.htm

Klasický pripojíš do zásuvky na androide stiahneš aplikáciu Car Scanner ELM OBD2 zapneš Bluetooth v aplikácii klikneš na pripojiť ono sa to sparuje a už môžeš skenovať je to po česky.
Ja som to využil keď sa mi vybil batéria. Naštartoval som auto cez káble a potom mi vyhodilo nejakú chybu auto išlo nepravidelne a triaslo. Zapojil som túto diag zmazal všetky chyby a auto išlo potom normál e ako pred vybitim.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#3720 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Nadzi píše:Bol som aj na diagnostike a hádže to tieto chyby. Motor občas rozsvieti kontrolku oleja

Obrázek

Ale trochu zle som si to odfotografovať

Potom som si zohnal diagnostiku z alzy za 5 eur :lol: a vyskúšal ci sa to sparuje s autom a podarilo sa a vyhodilo tieto chyby. Zmazal som ich a kontrolka zhasla ale po asi 20 km sa zase rozsvietila takže tam bude trvalý problém

Obrázek
Prohodil jsem dnes pár slov s JaraXem a došlo i tady na ten Tvůj dotaz, tak tady máš krátkou odpověd.

“Hele, ty chyby nejsou vidět podrobnosti, jestli chudá nebo bohatá směs, každopádně pokud je tam LPG, projet bez LPG jestli směs zůstane v chybě, stejně tak kontrola hadic odvětrání z ventilvík do škrtící klapky, musí byt dokonale těsné, jestli tam bude jakákoliv netěsnost, tak už je chudá směs, hadice nelepit, pokud jsou prasklé vyměnit za inovované. Membrány odvětrání pouze origo! Žádné Febi, Vaico, Topran apod. nefungují, netěsné sání je u N62 velmi vzácné, tam bych problém nehledal, chyba polohy vačky může mít x věcí, od vady v jednotce DME, přes skutečně špatnou polohu rozvodů, až po vytahané rozvody, vadné nějaké čidlo atd. Todle bych řešil hned. Dokud tam bude chyba pozice vačky, nebude ten motor nikdy dobře fungovat. Osobně ti doporučuju zajet s tím autem k někomu, kdo tomu rozumí, celé ho proleze a řekne Ti, co tomu je, pak až si to mužeš třeba opravovat sám, ale když budeš takto laborovat, tak nic nevyřešíš a dopadneš jak Xaler, který je schopen na banální závadě strávit desítky hodin času.”

Co se týče diagnostiky, tak tu pič*vinu vyhoď, můžeš s tím nadělat víc škody, než užitku. Dřív jsem takový levný věci k ničemu zkoušel taky, dnes mám od ice.blade set diagnostik a nástrojů za 150€ a super. Eventuálně si sežeň ověřenej kabel a na netu stáhni zdarma Mike’s set. Ale od ice.blade máš i podporu. Tadle Tvoje blbost je max na načtení a mazání chyb. Otázka… a pomohlo Ti to? Odpovím si sám. Ne. S ISTA a INPA se můžeš podívat na data a možná bys i jako lajk pochopil, že někde to svítí zeleně a někde červeně a že to červený máš řešit. Dalo by Ti to odpovědi na to, co zmiňuje JaraX.
forum/viewtopic.php?f=57&t=92127
Odpovědět