Nadzi píše:Bol som aj na diagnostike a hádže to tieto chyby. Motor občas rozsvieti kontrolku oleja
Ale trochu zle som si to odfotografovať
Potom som si zohnal diagnostiku z alzy za 5 eur

a vyskúšal ci sa to sparuje s autom a podarilo sa a vyhodilo tieto chyby. Zmazal som ich a kontrolka zhasla ale po asi 20 km sa zase rozsvietila takže tam bude trvalý problém

Prohodil jsem dnes pár slov s JaraXem a došlo i tady na ten Tvůj dotaz, tak tady máš krátkou odpověd.
“Hele, ty chyby nejsou vidět podrobnosti, jestli chudá nebo bohatá směs, každopádně pokud je tam LPG, projet bez LPG jestli směs zůstane v chybě, stejně tak kontrola hadic odvětrání z ventilvík do škrtící klapky, musí byt dokonale těsné, jestli tam bude jakákoliv netěsnost, tak už je chudá směs, hadice nelepit, pokud jsou prasklé vyměnit za inovované. Membrány odvětrání pouze origo! Žádné Febi, Vaico, Topran apod. nefungují, netěsné sání je u N62 velmi vzácné, tam bych problém nehledal, chyba polohy vačky může mít x věcí, od vady v jednotce DME, přes skutečně špatnou polohu rozvodů, až po vytahané rozvody, vadné nějaké čidlo atd. Todle bych řešil hned. Dokud tam bude chyba pozice vačky, nebude ten motor nikdy dobře fungovat. Osobně ti doporučuju zajet s tím autem k někomu, kdo tomu rozumí, celé ho proleze a řekne Ti, co tomu je, pak až si to mužeš třeba opravovat sám, ale když budeš takto laborovat, tak nic nevyřešíš a dopadneš jak Xaler, který je schopen na banální závadě strávit desítky hodin času.”
Co se týče diagnostiky, tak tu pič*vinu vyhoď, můžeš s tím nadělat víc škody, než užitku. Dřív jsem takový levný věci k ničemu zkoušel taky, dnes mám od ice.blade set diagnostik a nástrojů za 150€ a super. Eventuálně si sežeň ověřenej kabel a na netu stáhni zdarma Mike’s set. Ale od ice.blade máš i podporu. Tadle Tvoje blbost je max na načtení a mazání chyb. Otázka… a pomohlo Ti to? Odpovím si sám. Ne. S ISTA a INPA se můžeš podívat na data a možná bys i jako lajk pochopil, že někde to svítí zeleně a někde červeně a že to červený máš řešit. Dalo by Ti to odpovědi na to, co zmiňuje JaraX.
forum/viewtopic.php?f=57&t=92127