Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW Bychl Praha 4 Vestec

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
Miki1

Re: BMW Bychl Praha 4 Vestec

#41 Příspěvek od Miki1 »

Většina příspěvků, je tady staršího data, takže taky přidám svou dnešní zkušenost a jednu asi měsíc starou s autorizovaným servisem BMW Bychl.
Před měsícem...Dovezl jsem si BMW 116i r.v. 2008 z Německa a rozsvítila se mi kontrolka motoru, konkrétně zvýšené emise. O své auto se vždy dobře starám a tak jsem vyrazil do výše zmíněného servisu. Upozorňuji, že jinak nebyl žádný problém, žádné cukání,ztráta výkonu,nic by nikdo nepoznal, nebýt té kontrolky.
A teď servis Bychl...jednání, domluva co a jak, zjištění závady na diagnostice a že se mi ozvou. Jednání velmi slušné, ochotné, nemam připomínek.
Volali asi po 8h, ať přijedu, že mají výsledky...zkráceně...celý motor na výměnu, oprava cca. 75tis. chybná hlášení ze všeho co asi jen hlášení podat mohlo. Samozřejmě trochu šok. Cena auta je zhruba 170tis.Kč. Tak jsem poděkoval, zaplatil 2500Kč za diagnostiku a odjel.
Začal jsem, to řešit se svým velmi šikovným mechanikem na vesnici. Začal zjištovat svou diagnostikou, co a jak...pořád něco s výfukovými plyny, katalyzátor...poradil mi začít svíčkama, cívkama, to stějně vždy po koupi měním, jedna zapalovací cívka byla špatná. Poté zjistil, že je ukousané od myší čidlo teploty výfukových plynu a Lambda...opraveno cca.za 5000Kč i s prací a problém vyřešen!!!Auto jezdí krásně, kontrolka zhasla, ušetřil jsem 65tis. Kč. Vše se odvíjelo dle jeho slov od lambdy, která nefungovala a vše ostatní mělo špatné údaje,emise atd.

Když už jsem pomalu pouštěl z hlavy, čeho jsou schopni a zároveň neschopni v autorizovaném servisu, tak se mi ozvali, že na mé auto je svolávací akce na přeprogramování řídící jednotky...
Řekl jsem si klasicky, je to zdarma, snad to byl minule totální úlet a dnes jsem tam ráno auto dal a ve 12h. volají, že hotovo, ať přijedu. Jednání zase velmi slušné a vstřícné.
A teď!!! Nasednu, nastartuji a motor cuká, pod plynem se dusí a vypadá, že buď chcípne nebo vyskočí z auta. Byl jsem totálně zděšen, vypnul motor a šel zpět, že motor cuká takovým způsobem, že ani neodjedu a co s tím dělali?!?!?!
Odpověd...to už bylo, za to nemůžeme a to přeprogramování na to nemohlo mít vliv!!!
Naštěstí poznali, že jsem opravdu vytočenej, když jsem jim řikal, že auto bylo naprosto v pořádku.
Řekli, že to teda ještě napojí a omrknou, koukám, jak to jdou za 5min. projet, za dalších 5min. se vrátil a ze už je to v pořádku, že při přehrávání řídící jednotky omylem něco smazali, moc jsem nerozuměl, ale něco snad s adaptací motoru či co.
Do očí tvrdí, že to už bylo a nemůže souviset s jejich přehráváním!!!!! Cukat to míň, řeknu si co je , asi mínus 4 stupně, odjet a vrátit se tam za chvíli, tak mě naprosto vyfakujou a za opravu tam nechám deseti tisíce.

Takže takové jsou mé zkušenosti...s BMW Bychl ve Vestci. Už NIKDY!!!
Misanek

#42 Příspěvek od Misanek »

ty vole, tak to je hnus... :?
xyron

#43 Příspěvek od xyron »

Klasika... :roll:
honzabiker1

#44 Příspěvek od honzabiker1 »

Miki1 píše:...motor cuká, pod plynem se dusí a vypadá, že buď chcípne nebo vyskočí z auta. Byl jsem totálně zděšen, vypnul motor a šel zpět, že motor cuká takovým způsobem, že ani neodjedu a co s tím dělali?!?!?!
Odpověd...to už bylo, za to nemůžeme a to přeprogramování na to nemohlo mít vliv!!!
Naštěstí poznali, že jsem opravdu vytočenej, když jsem jim řikal, že auto bylo naprosto v pořádku.
Řekli, že to teda ještě napojí a omrknou, koukám, jak to jdou za 5min. projet, za dalších 5min. se vrátil a ze už je to v pořádku, že při přehrávání řídící jednotky omylem něco smazali, moc jsem nerozuměl, ale něco snad s adaptací motoru či co...
S BMW Bychl zadne zkusenosti nemam (kupoval jsem tam jen jednou nejake dily), ale to co popisujes opravdu nemusela byt jejich chyba. Pokud neco okolo motoru nefunguje jak ma a smazou se adaptace (a ty se smazaly urcite pri prehrani cele ridici jednotky), projevuje se to tak, jak popisujes. Po ujeti par km se to srovna. Takze bych doporucoval zkontrolovat pres diagnostiku, co je spatne..
Miki1

#45 Příspěvek od Miki1 »

Jasně..to udělali a je to ok, problém je, že mi tvrdili, že už to bylo a nemůže to být tím, co oni nahrávali...To je hodně nesolidní.
Stát se může cokoli, nejsem prudič, ale čekal bych, že řeknou...aha, vydržte, napojíme a zjistíme co a jak...a byl klid a já uplně spokojenej...
Odpovědět