Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Svítí airbag e39
-
ahoj, tak se mi taky rozsvítila kontrolka airbagu. Nejspíš to bude, protože mi pasažér na zadních sedadlech nohou vypojil ty dva kabliky pod sedačkou spolujezdce. Po zapojení ovšem kotrolka svítí dál, takže to bude chtít nejspíš smazat diagnostikou. Nedá se to smazat něják jednoduše? Třeba jako když si pomocí drátu mažu olejový servis v pinech na připojení diagnostiky 

-
-
-
proč to všichni tak řešíte ..potká to skoro každou e39/e38/e46....
Stačilo vyluxovat a airback se mi sám rozsvítil. Pak jsem na diagnostice u kamoše nechal chybu smazat ...vydrželo měsíc dva a pak zase luxování a zase se mi rozsvítil. Při luxování spolujezdce jsem se dotkl jen sedačky a kabeláže takže zrada je bud skoro vždy dečka spolujezdce nebo další možnost předpínače bezp pásů.
Dneska na to kašlu a neřeším. Až bude čas pořeším ale je spousta jinejch věcí.
Možnost smazání je fajn ale jen dočasně pak se to stejně objeví po čase...holt na to trpí všechna e39/e38/e46.
Jde o to zjistit kde je chyba. Pak se to dělá, takže bud nová dečka, ta je drahá nebo odpor kterej se napájí a oblbne a chová se jakoby tam furt někdo seděl ... nebo prostě pořešit předpínač.
Vyjimečně kroužek pod volantem...
Ale u tak starých aut je to bohužel častá závada. Navíc dečka je opravdu citlivá a je to další věc co se u těchto řad aut hodně se.e.
Jak píšu stačí jen vyluxovat auto např v mém případě a chyba se zase objeví.
Stačilo vyluxovat a airback se mi sám rozsvítil. Pak jsem na diagnostice u kamoše nechal chybu smazat ...vydrželo měsíc dva a pak zase luxování a zase se mi rozsvítil. Při luxování spolujezdce jsem se dotkl jen sedačky a kabeláže takže zrada je bud skoro vždy dečka spolujezdce nebo další možnost předpínače bezp pásů.
Dneska na to kašlu a neřeším. Až bude čas pořeším ale je spousta jinejch věcí.
Možnost smazání je fajn ale jen dočasně pak se to stejně objeví po čase...holt na to trpí všechna e39/e38/e46.
Jde o to zjistit kde je chyba. Pak se to dělá, takže bud nová dečka, ta je drahá nebo odpor kterej se napájí a oblbne a chová se jakoby tam furt někdo seděl ... nebo prostě pořešit předpínač.
Vyjimečně kroužek pod volantem...
Ale u tak starých aut je to bohužel častá závada. Navíc dečka je opravdu citlivá a je to další věc co se u těchto řad aut hodně se.e.
Jak píšu stačí jen vyluxovat auto např v mém případě a chyba se zase objeví.
Zjistil jsem že pomocí diagnostiky jde vypnout dečka u spolujezdce a tím pádem všechny problémy odpadají a měl by bejt snad klid do smrti
Další věc je ten odpor 3,3K plus dioda co se napájí na krabičku. Ale stále to nepomůže při problému s předpínačem pásu podle mě tedy.
nejlevnější je ten odpor a dioda.
http://www.bmwklub.sk/navody-a-manualy/ ... 10775.html

Další věc je ten odpor 3,3K plus dioda co se napájí na krabičku. Ale stále to nepomůže při problému s předpínačem pásu podle mě tedy.
nejlevnější je ten odpor a dioda.
http://www.bmwklub.sk/navody-a-manualy/ ... 10775.html
Nemá někdo tu černou krabičku pod spolujezdcovu sedačku která snímá zátěžovou dečku??
Mám ji asi k.o. Protože jakejkoliv odpor co tam napájím nepomáhá a pořád to hlásí špatnou dečku...
Zkoušel jsem několik různých diod s odporama dle návodu ale stále to hlásí chybu tak chci zkusit přepájet tu černou krabičku pod sedákem spolujezdce ze které vedou kabely do dečky. Díky
Mám ji asi k.o. Protože jakejkoliv odpor co tam napájím nepomáhá a pořád to hlásí špatnou dečku...
Zkoušel jsem několik různých diod s odporama dle návodu ale stále to hlásí chybu tak chci zkusit přepájet tu černou krabičku pod sedákem spolujezdce ze které vedou kabely do dečky. Díky