Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Martin Maršík Málkov u Berouna

Ukradená vozidla a díly BMW, podvodníci atd.
Zpráva
Autor
blackjack

#41 Příspěvek od blackjack »

je to sice OT, ale musím se zastat oldafa. Co se znalostí starých nafťáků týče, M51 speciálně, tak neznám nikoho kdo by se mu trochu vyrovnal... Mě osobně dal tdso dohromady za 10minut a pár korun, oproti tomu že jsem to předtím řešil půl roku a nacpal do toho zbytečný a nesmyslný peníze.

Takže se tady pánové nehádejte ;)
Obrázek
Paty

#42 Příspěvek od Paty »

blackjack píše:je to sice OT, ale musím se zastat oldafa. Co se znalostí starých nafťáků týče, M51 speciálně, tak neznám nikoho kdo by se mu trochu vyrovnal... Mě osobně dal tdso dohromady za 10minut a pár korun, oproti tomu že jsem to předtím řešil půl roku a nacpal do toho zbytečný a nesmyslný peníze.

Odborníků na tds jich taky pár znám, a když je neznáš ty tak samozřejmě budeš uznávat oldafa kterého jsi měl po ruce.

S oldafem se známej domluvil že když si koupí mech. čerpadlo tak mu je předělá na 12mm hlavu.

Známej si je za nemalé peníze koupil a pak psal cca 3 měsíce volal mu a on nebyl schopný mu dodnes odpovědět. I když mu nabízel jednou tak velké peníze aby mu to udělal.
Vzápětí na to neodpovídal nezvedal telefony a nijak se neozýval.
Tak sakra když někdo něco slíbí a pak se na něj vysere vy říkáte solidní jednání??? No já teda ne. Ale takových lidí je na světě moc tak je potřeba si o nich psát at se další lidi vyvarujou s nimi cokoli řešit.

Tady máte tu vaši domluvu s "oldafem" chtěl jsem tady o něm taky napsat ale nechci ho pošpinit víc než je známo. Myslím že když napíšu tady, tak mu to bude stačit a třeba si dá pozor při jiným jednání, nebo at raději žádné jednání už nedomlouvá.
Protože příliš lidí je zklamáno,(což určitě mnoho lidí tady z vás už aspon jednou v životě stalo) jaci druzí lidé dělají podrazy. Toto je moje a ještě jednoho borca zkušenost s "oldafem".

Toto je můj názor na oldafa a měnit ho nehodlám!

Sorry za OT patří to jinam, jenom jsem reagoval na oldafův příspěvek ohledně diffu.
oldaf

#43 Příspěvek od oldaf »

Paty píše:
blackjack píše:je to sice OT, ale musím se zastat oldafa. Co se znalostí starých nafťáků týče, M51 speciálně, tak neznám nikoho kdo by se mu trochu vyrovnal... Mě osobně dal tdso dohromady za 10minut a pár korun, oproti tomu že jsem to předtím řešil půl roku a nacpal do toho zbytečný a nesmyslný peníze.

Odborníků na tds jich taky pár znám, a když je neznáš ty tak samozřejmě budeš uznávat oldafa kterého jsi měl po ruce.

S oldafem se známej domluvil že když si koupí mech. čerpadlo tak mu je předělá na 12mm hlavu.

Známej si je za nemalé peníze koupil a pak psal cca 3 měsíce volal mu a on nebyl schopný mu dodnes odpovědět. I když mu nabízel jednou tak velké peníze aby mu to udělal.
Vzápětí na to neodpovídal nezvedal telefony a nijak se neozýval.
Tak sakra když někdo něco slíbí a pak se na něj vysere vy říkáte solidní jednání??? No já teda ne. Ale takových lidí je na světě moc tak je potřeba si o nich psát at se další lidi vyvarujou s nimi cokoli řešit.

Tady máte tu vaši domluvu s "oldafem" chtěl jsem tady o něm taky napsat ale nechci ho pošpinit víc než je známo. Myslím že když napíšu tady, tak mu to bude stačit a třeba si dá pozor při jiným jednání, nebo at raději žádné jednání už nedomlouvá.
Protože příliš lidí je zklamáno,(což určitě mnoho lidí tady z vás už aspon jednou v životě stalo) jaci druzí lidé dělají podrazy. Toto je moje a ještě jednoho borca zkušenost s "oldafem".

Toto je můj názor na oldafa a měnit ho nehodlám!

Sorry za OT patří to jinam, jenom jsem reagoval na oldafův příspěvek ohledně diffu.
Tak poslouchej když chceš něco takovýho tady kydat tak se trochu prober. Píšeš o Tonym, ten ode mě dostal myslím dost rad, čerpadlo jsem mu nabízel že mu ho postavím tak jako dalším desítkám lidem co jsem ho dělal. Jěště po vánocích jsem mu nabízel že tady mám čerstvě jedno postavený že mu ho vyměním kus za kus, jen mi doplatí. Na to mi ten tvůj Tony odpověděl že mi NEVĚŘÍ a že by chtěl být u stavby čerpadla. Po tom co mi tohle řekl i napsal jsem se rozhodl že člověku kterej ve mě nemá důvěru přece nebudu něco stavět, kde to jsem? Sám bych si nenechal dělat u někoho něco pokud bych k tomu člověku neměl důvěru. A to že mi za to nabízel o dost víc peněz než si za to normálně beru máš pravdu, ale mám taky nějakou hrdost a pokud někdo nemá ve mně důvěru tak pro něj nic dělat nebudu ať mi za to nabízí cokoliv.
Paty

#44 Příspěvek od Paty »

Jo je to Tony, a taky Nevěřím nikomu koho neznám abych mu posílal výměnou čerpadlo za pět litrů úplně za jiný čerpadlo.( To jsem mu sám řekl at to rozhodně nikomu neposílá) On se snad s tebou domlouval že ti to doveze a že mu to uděláš na počkání (nemusel být u toho).
Toto jednání by se nelíbilo nikomu. Potom jsi neodpovídal na nic.
Obrázek at si každý z toho přístupu udělá sám. Už jsem psát nic nebudu at to tady zbytečně nezas*rám nějakýma sporama, když to sem nepatří.
Kotoul

#45 Příspěvek od Kotoul »

Po velmi dlouhé době sem se přišel podívat na tento web a nestačím se divit, někdo se ze mě snaží udělat podvodníka ?? Tak to pardón !! Rád bych popsal celou situaci z druhé strany a zveřejnil pár věcí, které zde kupující zapomněl zmínit, sedněte si to bude na dýl !

Opravdu jsem prodával E39 530i dle mého ve velmi slušném stavu, jednu sobotu se na ní měli přijet podívat zájemci. Ráno volali, jestli není problém přesunout prohlídku z domluveného místa (benzinka) na místo, kde auto stálo přes noc, aby viděli první studený start, já neměl jediný důvod nesouhlasit a poslal jsem jim adresu, aby věděli kam jet.

Okolo deváté hodiny přijela E60 s třemi zájemci a začala důkladná prohlídka vozu, dokladů, faktur a prostě všeho (důkladná píšu proto, že trvala cca do 13:00, což znamená 4 hodiny a ve třech lidech to dělá 12 hodin prohlížení a zkoušení všeho možného ze všech stran). Jeden z kupců mě upozornil, že nemám nic zatajovat že kupuje padesáté BMW a že vše stejně pozná. (50 není překlep skutečně tuto číslovku vyslovil !!! ) v průběhu obhlídky se zeptali, jestli můžou použít diagnostiku a připojit se, já neměl důvod nesouhlasit (i když sem se trochu bál, jestli to nemůže nějak autu ublížit neodborným zacházením), ale opět sem byl ujištěn, že to je padesáté kupované BMW a že vědí co dělají, a tak jsem souhlasil (neměl jsem důvod nesouhlasit). Po připojení dvou diagnostik nebyla nalezena jediná závada a vydali jsme se všichni na testovací jízdu, která vedla nikoliv po krásné rychlostní silnici, jako to bývá, ale po horších klikatých cestách mezi malými vesnicemi se spoustou výmolů, zatáček, kopců a tak podobně, prostě žádná široká rovinka 500m - tady se otočte a jedeme zpátky, jako to dělají bazary. Já seděl na místě spolujezdce a neřídil jsem, řidič nezaznamenal žádné vůle v řízení A NIKDO Z NÁS NESLYŠEL ŽÁDNÝ ZVUK PŘIPOMÍNAJÍCÍ NAČATÝ DIFERENCIÁL !!! a nemyslím si, že kdyby ho někdo ze tří kupců slyšel, že by si to nechal pro sebe. Po krátké asi 10 km projížďce jsme se vrátili zpátky a začala druhá fáze – smlouvání. Padaly názory, že auto ještě není podle jejich představ a že to bude chtít ještě nějaké investice (co si pamatuji tak víko kufru začalo na spodní hraně reznout to přiznávám ) a pokud nedám výraznou slevu, že to nekoupí. Nevadilo mi to, protože sem na prodej nepospíchal a o další zájemce jsem se nebál, proto jsem řekl, že se bohužel nedomluvíme, protože auto je pěkný a jezdí bez problémů tak proč výrazná sleva ?! Na to mi tedy odpověděli, že alespoň malou slevu bych dát mohl, tak jsem nabídl nějakou menší slevu už ani nevím kolik a těšil jsem se po čtyřech hodinách strávených venku v chladnu dovnitř do tepla. Proběhla klasická smlouva, předání všech dokladů, auta, klíčků a peněz, já si z auta vyndal svoje věci a na cestu sem jim přibalil bednu náhradních dílů, kde byla nějaká loketka, nový ježek který často odchází, PDC čidla, světla nad SPZ, gumové koberečky origo BMW, origo přední pružiny a prostě všechno možný, co jsem k tomu autu měl. U podání rukou při odjezdu jsem jim ještě říkal „kdyby něco, kdykoliv volejte“ a pánové odjeli. Ještě to odpoledne skutečně zazvonil telefon, vzal jsem ho a nový majitel se mě ptal na nějaké otázky ohledně CD changeru, to jsme probrali a zase se rozloučili. Do této doby bylo vše v pořádku a považoval jsem je za seriózní kupce, dokud mi večer nepřišla SMS, kterou už si nepamatuju přesně, ale bylo to něco ve smyslu: Auto se rozbilo, bylo odtaženo přímo do servisu, ozvu se ohledně finanční kompenzace nebo odstoupení od smlouvy. To mě překvapilo že takové věci se řeší pomocí SMS, ale odpověděl jsem otázkou, co přesně se stalo a co všechno je zničené. Jejich odhad byl hardyna nebo diferák na to sem odepsal něco ve smyslu, že mě auto nikdy nikde nenechalo a chovalo se tak jako při testovací jízdě…

Každopádně jsem byl plný otázek: Proč nikdo nevolal ? Stát se může cokoliv, ale první snad budu volat prodejci, co se stalo ! Já bych přijel a situace by se začala řešit ! Zajímalo mě co se asi s autem děje... Je někde na servisu a někdo tam s ním něco dělá? Proč sem to nemohl vidět? Kde je ten servis? Proč nic nevím a někdo po mě bude chtít nějaké peníze? Nic mi nedávalo smysl a nechápal jsem, proč mi nikdo nemohl zavolat, že je problém… Pak už jen přicházely sms (skoro až výhružné), že auto je někde na zvedáku, v podstatě je to šrot, ze kterého teče olej a zasekl se diferenciál, mají na to znalecký posudek, budou to řešit jako občansko-právní vztah, zavolají policii a já budu platit všechno včetně práci znalce a bude to stát 50 000. Nabízeli, že to všechno můžou vyřešit normálně a budu to mít levnější, ale já už neměl chuť něco řešit… Proč ? Zaseknutý diferenciál?? To se běžnou jízdou nestává.. Mám se přijet podívat na auto, které leželo někde na zvedáku ? Bude ten diferenciál ten můj nebo tam leží nějaký jiný ? Jak můžu vědět, že se něco stalo, když sem auto neviděl ten den ? A opět otázka: proč sakra nikdo nezavolal, abych mohl přijet a podívat se, že auto nejede a skutečně je něco špatně? Jak je možné, že 3 lidi nepoznají načatý diferenciál, když kupují padesáté BMW ? Prostě jsem tomu všemu přestal věřit a na rady mého okolí jsem nekomunikoval.. nebral jsem telefony a neodepisoval… já už jim k tomu neměl co víc říct… čekal jsem jen na nějaký oficiální dopis od těch všech soudních znalců a policistů, který tedy do dnes nepřišel. A poslední otázka : když to byl tedy takový šrot který neujel 100km a měli k tomu všechny znalecké posudky, proč mi nic nepřišlo? Nebyla to náhodou jenom taková zkouška, jestli ze mě náhodou nevypadne nějaká ta výrazná sleva, co chtěli původně?

Jestli se s autem skutečně něco stalo a kupující s tím měl nějaké náklady, které nepředpokládal, tak je mi ho líto, rozhodně mu to nepřeji. Ale měl prostě vzít telefon a zavolat mi : hele je to v hajzlu s tím autem něco je. Přijeď se podívat, ať víš, že nekecám. To by úplně stačilo a mohli jsme to řešit….

Teď už je na vše pozdě, já dopis nedostal, na autě je prý provedeno spoustu úprav snad i motor byl venku, takže to nepíšu z důvodu, že se chci přít nebo něco vyřešit.. Upřímně mě docela zaskočilo, že moje jméno figuruje v sekci krádeže a podvody, já se totiž jako zločinec nebo podvodník rozhodně necítím ! Proto toto vyjádření a navíc jsem zde nechtěl členy ochudit o tuto soap operu na pokračování.

Abych to nějak zakončil.. V den prodeje jsem se myslím choval velmi vstřícně a večer bych se zachoval stejně tak - stačilo zavolat a přijel bych … po 3 dnech na servisu už fakt ne. Nehledě na to, že auto jsem prodal v dobrém stavu, dle mého nejlepšího vědomí a svědomí, na vady jsem upozornil, a to, že někdo svou blbostí zadře diferák, to už je věc jiná..

Vám všem přeju bezproblémový nákup/prodej

Martin Maršík
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#46 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Crazy píše:Martin Maršík Málkov u Berouna (údajně je na klubu, neznám nick ) prodal kamarádovi e39 530i která se hned večer vysypala a to dost slušně, seknul se diff. od té doby nekomunikuje, neodpovida na nic. Chová se jako mala holčička a nedokaže se k tomu postavit jako chlap a vyřešit to dohodou . Pravní kroky jíž máme naplanováne na zakladě kupní smlouvy a zn.posudku ale přece jen dat mu šanci vyřešit to dohodou by jsme taky chtěli, jen ne a ne se sním spojit. Takže pokud ho někdo zná, sdělte mu prosím at se ozve , je to v jeho zájmu.

Díky

Crazy

Jak dopadly ty naplánované právní kroky?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od patras Čestný člen »

Urcite nijak, kluci asi moc dobre vedeli co s autem provedli :) ... puvodni majitel to napsal dobre :)
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Michall

#48 Příspěvek od Michall »

Znám Martina Maršíka a znal jsem i auto.Byl to jeho mazel,kterému dával veškerou péči.Takže když se ho rozhodl prodat,byli jsme překvapeni.Prodával ho jen proto,protože chtěl e60.Tu si také vzápětí koupil a daval jí tu samou péči.Chci jen říct že Martin se o své auta stará víc než je potřeba a pokud by tam byl sebemenší náznak načatýho diffu,určitě by to hned řešil.Není to typ člověka,který by něco zatajoval nebo nic neřešil.K.dyby dotyčný zavolal hned jak se mu to vysypalo,určitě by sednul do auta a jel to řešit.Poslat ale SMS,že se auto rozbilo a je někde rozebraný na servisu je dost divný.Pokud by se mi něco stalo s autem který bych koupil,tak prvně zavolám prodejci a budu to snim řešit a ne nějakou SMS po třech dnech kdy už bylo auto udajně rozebraný někde na servisu.
Michall

#49 Příspěvek od Michall »

A ještě jedna věc.Proč to tady řeší nějakej Grazy?Proč to neřeší přímo kupec?Mohl by se k tomu taky vyjádřit,jak dával tomu autu čočku až se rozlousknul diferák.Mě se taky na tříce rozlousknul,když jsem mu dal kopanec přes spojku.To se hold stává,když se k tomu chováš jak prase. :D :mad:
Perunwit

#50 Příspěvek od Perunwit »

chlapečči "kupující" se mi jeví, jako typický příklad osoby, označované, jako ZMRD

http://dfens-cz.com/zmrdi-i-zasveceni/
chip

#51 Příspěvek od chip »

Michall píše:A ještě jedna věc.Proč to tady řeší nějakej Grazy?Proč to neřeší přímo kupec?

Třeba je to ten s padesáti nakoupenými BMW :D
martys07

#52 Příspěvek od martys07 »

50 to je docela velká spotřeba bavoráků to už si žádá sponzora v podobě prodávajícího. Najednou je tady misto jednoho podvedeného kupujiciho 50 zklamaných prodavajicich. Tak třeba by se chlapci taky mohli představit aby jsme věděli komu nemáme prodávat naše mazly. Mimochodem křivé obvinění a veřejná pomluva je trestný čin.
Rade520

#53 Příspěvek od Rade520 »

Slušná kovbojka,
Pokud jde jenom o diferák,tak koupím za 2-3tisíce jinej za jedno odpoledne ho kdokoliv trochu schopnej dokáže přehodit.
Zavolám původnímu majiteli jestli zaplatí půlku výdajů(něco stál odtah)a je to.
Snad nejde o statisíce ne.
madmarty

#54 Příspěvek od madmarty »

Pročítám vlákno a nestačím se divit. Tohle se stát mě mám možnosti jak to řešit, jsme v demokratickém právním státě.

Buď se rozhodnu auto vrátit a počítám s tím, že bude následovat soudní znalec a případný soudní spor, nebo se rozhodnu auto opravit a znalecký posudek. Pokud závěrem bude, že závada musela být při koupi tak budu škodu vymáhat. Pokud závěrem bude, že závadu nelze určit jtak ýže byla před prodejem, mám smůlu a vše zaplatím sám. Ale psát sem do fóra něco co zní jako výhružka a prodávajícímu pošlu pouze sms, nezkontaktuji jej na jeho adrese, kterou uvedl do smlouvy... tak jednak riskuji že veškeré náklady nesu sám a před celým fórem budu za blbce, nebo za zmr-da jak zde bylo napsáno.

Aby tomuto každý kupující předešel má přeci možnost nechat auto prohlédnout v servisu, v servisu BMW, nechat prohlédnout zkušeným automechanikem, soudním znalcem, možností je plno. Pokud neudělám nic a veřejně pranýřuji prodejce, aniž bych provedl veškeré kroky k vyřešení situace, jsem fakt blbec :(

Lidi, využívejte všech možností jaké máte, ať pak nemusíte brečet na špatném hrobě.
Odpovědět