Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Martin Maršík Málkov u Berouna

Ukradená vozidla a díly BMW, podvodníci atd.
Zpráva
Autor
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Crazy »

Martin Maršík Málkov u Berouna (údajně je na klubu, neznám nick ) prodal kamarádovi e39 530i která se hned večer vysypala a to dost slušně, seknul se diff. od té doby nekomunikuje, neodpovida na nic. Chová se jako mala holčička a nedokaže se k tomu postavit jako chlap a vyřešit to dohodou . Pravní kroky jíž máme naplanováne na zakladě kupní smlouvy a zn.posudku ale přece jen dat mu šanci vyřešit to dohodou by jsme taky chtěli, jen ne a ne se sním spojit. Takže pokud ho někdo zná, sdělte mu prosím at se ozve , je to v jeho zájmu.

Díky

Crazy
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Jste jí nakládali, až to dif nevydejchal?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
loyd-krismas

#3 Příspěvek od loyd-krismas »

Pokud to řešit chcete dohodou, tak se tam stavte osobně. Musíte mít přece adresu. :wink:
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Crazy »

kdo, kdy nakládá hned autu které úplně neznáš? :roll: ve finale najelo cestu Beroun -Praha - odtah servis. 100-tkm to vydrží každý BMW ne?

Adresu máme a byli jsme u něj doma, ale zas aby jsme tam nejeli zbytečně, bude se zašivat a nevyleze a může si vesele zavolat benga, leda že s trestním oznámením tam jet, ale to zas postrádá smysl, proto říkám, radí by jsme se dohodli v klidu. Zkouším zda ho někdo nezná ale třeba si to i přečte a ozve se, dějí se horši věci ale vyřešit se to musí. :wink:
oldaf

#5 Příspěvek od oldaf »

No nevím ale řešit seklej diferák reklamací? To jsem zvědavej jak by se k tomu postavil třeba soudní znalec :D Na diferáku se nemá normálním používáním co posrat, maximálně nějaký hučící ložisko, to aby se kousnul je potřeba na něm urvat třeba zub a to určitě slušným zacházením neuděláš.
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Crazy »

jak říkám, musel byt už ko. je vysypaný, na autě už je nový, ano je to jako skryta vada ale tady už jde spíše o princip poctivostí...
oldaf

#7 Příspěvek od oldaf »

Promiň, ale pokud si někdy viděl dif uvnitř tak bys tohle nemohl napsat.
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Crazy »

ale videl, převodovky, diferaky atd atd. taky mne to uplne zarazilo, tenhle jsme ještě nerozbrali, ale zni to jako by v něm byly vysypané kuličky. nehučel nic a najednou rana a bylo to
oldaf

#9 Příspěvek od oldaf »

Diferák co je v pořádku se jen tak na pár kilákách normální jízdou nerozesere, a v pořádku asi byl protože jsi nepsal že by v něm při zkušební jízdě něco chroupalo nebo hučelo :D
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Crazy »

pravě že nic moc nedělal, nehučel. až ho rozeberme tak se budeme bavit dal.

ale pokud je ok tak za 80 km se s tím těžko něco stane. když to jede po dálnici a pak po spojce, tam to bokem nejde :lol:
Kukace

#11 Příspěvek od Kukace »

Pokud je pri koupi v poradku a ani za dalsich 80 km nic nepoznas,tak co chces reklamovat nebo se dohadovat,proste smula-vysralo se to tobe a ne jeste jemu.Nemusel o tom vubec vedet,nemas sanci z nej nic dostat a ani na to nemas zadnej narok,ani moralni.
nws

#12 Příspěvek od nws »

puvodni majitel o tom sice vedet nemusel, ale mohl by alespon komunikovat a rict svuj nazor. jestli se od toho takhle distancuje a nezveda telefony, tak asi nema uplne cisty svedomi a to je podstata tohodle prispevku.. ja si od toho Marsika radeji nikdy nic nekoupim
Kukace

#13 Příspěvek od Kukace »

To je samozrejme jina,komunikovat by mohl.Ale prodat ja takhle auto nevedom si nejake zavady a kupujici me druhej den vola, ze se mu neco vysralo,tak ma proste smulu.Ani u soudu neuspeje, pokud ma rozumnou kupni smlouvu.Je to holt smula,mohl s tim treba ten co to prodaval prasit,ale pokud to nic nedelalo, tak nemusel mit podezdreni,ze s tim neco je.
Nevim jak to ve skutecnosti bylo,ale pro me kdyz kupuju nebo prodavam, tak podpisem smlouvy automaticky prechazi vady na kupujiciho (kdyz je dobra smlouva).To ze na takhle starych autech se muze neco vysrat kazdej den je uplne normalni,zname to tady asi vsichni.
TT
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od TT »

Crazy píše:Adresu máme a byli jsme u něj doma, ale zas aby jsme tam nejeli zbytečně, bude se zašivat a nevyleze a může si vesele zavolat benga, leda že s trestním oznámením tam jet, ale to zas postrádá smysl, :wink:

myslím, že normální jízdou se diferák 100% nezasekne :), ještě když říkáš, že při zkušebce ani nehučel ani tam nic nešoupalo....
z borce nedostaneš vůbec nic, rád bych věděl v čem by spočívalo to trestní oznámení se kterým bys tam chtěl jet??

Napadá mě snad jen uvedení někoho v omyl, tedy přečin podvodu, ale jak bys chtěl dokázat, že ten podvod byl na tobě popř. kámošovi spáchán?? Jestli chceš řešit tento spor soudní cestou tak max veřejnoprávní cestou. Trestní, těžko páč nemáš žádný důkaz, že ten podvod byl spáchan. Uvědom si, že tu sám píšeš, že diferák byl před koupí OK, jestli tam byla nějaká závada tak to zjistí odborným zkoumáním jen soudní znalec, nebo pak mě ještě napadá, že bys mohl na borce zakleknout a třeba se ti přizná, že ten diferák den před tím poskládal a že byl vlastně KO, ale tam se zase ty dostáváš do role zločince a on naopak na tebe může podat trestní oznámení za vzniklou újmu na zdraví :).
Tak jako tak se skryté poškození může zjistit na základě odborného zkoumání nebo že Ti to někdo přizná, určitě jako důkaz nebude bráno to, že to ty v neděli rozhodíš v garáži a najdeš tam 3 utržený zuby. Také počítej, že odborné zkoumání stojí nějaký peníz, sice si tyto výdaje můžeš v dalším řízení u soudu nárokovat, ale nikde není psáno, že se ta skrytá vada potvrdí a zároveň, že soud dá za pravdu tobě a borce co Ti prodal auto označí za viníka a osobu, která záměrně zamlčela pravý stav prodávané věci.

Já sám vím kdy se mi u auta zasekl diferák, měl najeto přes 80tis a já s ním kravil jako hovado, drifty atd, pak se přestalo toči jedno kolo a bylo to, nikdy jsem normální jízdou žádnej diferák neudělal a to i když hučel vždy ještě než jsem ho zrepasoval nějakej kilometr najel.

A to že borec nebere telefony, to musíš vědět jen ty a on jak jste spolu vedli konverzaci, zda v poho nebo jsi na něj nastoupil ať kouká vrátit prachy, že Ti prodal shit :)
BMW E63 LCI - 650i Manuál + E84 - X1 20dX + E87 - 120i
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Crazy »

vyčerpávající info :cool2: myslel jsem OP spor. komunikace v poho, celou dobu až na tu poslední sms co napsal ve znění ´´já jsem s tím problémy neměl´´ :lol: kámoš je smířený a příště si nechá poradit :lol: hold dif + práce je to další na řadě po oleji a filtrech :) nejde tady vůbec o peníze ale slušné jednání což většina lidi postrádá.
TT
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od TT »

...jo, jo slušnost se vytrácí mezi lidmi úplně všude, tak držim palce při dalším nákupu :D TT
BMW E63 LCI - 650i Manuál + E84 - X1 20dX + E87 - 120i
chip

#17 Příspěvek od chip »

A pokud on napíše, že s tím problém neměl, tak je to neslušné? Pokud odmítne debatovat nad dohodou, což asi znamená sleva, nebo já nevím, co, tak je to neslušné, potom, co si to auto projel a koupil za stanovenou cenu? Nutno dodat, nemáme vyjádření protistrany. U podobných případů bývají často odlišné verze. Že někdo hrozí soudem, to je slušné?
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Crazy »

nevím co se čertíš, první nápad byl ho kontaktovat jinak než sms a to tady.a ne hned soudem a podobně. jinak ta sms byla od něj jediná. Takových keců tady o ničem, být to můj problém tak to vůbec nepustím do světa o si bud jistý. jen jsem chtěl pomoct kamarádovi ho dohnat. tak že klídek
chip

#19 Příspěvek od chip »

Já jen shrnul situaci. Tak jste ho kontaktovali sms, že je špatnej dif, on o tom nevěděl. Asi jste po něm chtěli dodatečnou slevu, on nechtěl, pak přestal komunikovat - nebylo už o čem se bavit.... Upřímně dost pochybuji, že když nereaguje na mobilu, že bude reagovat zde na foru :wink: .
Pak hrozba soudem včetně znaleckého posudku. No jsem zvědav, jak ten soud dopadne. Byl by to zajímavý precedent :wink:. Pokud to teda nebyly jen planý řeči...
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Crazy »

věděl- nevěděl, je to skrytá vada, a kdyby měl koule tak telefon zvedne vysolí na jetý dif( i kdyby dohodou jen na pulku)a je pro problému. ale takhle typický český zapírat zapírat, schovávat se a pod. :evil: už se tím nechci zabývat, můj problém to není a jen jsem chtěl pomoct.
Odpovědět