Dan td píše: Já přeci neříkám, že za to může Bratn. Co se týká klubu, tak jsem tu pár let prožil, proto se vyjadřuju. To, že dlouholetí členové odchází, je fakt. Jasně, někdo už na klub nemá čas, přeci jen s věkem se mění priority. Ale odchází i tací, kteří jsou prostě jen znechuceni tím, co se tady děje. A jsou to lidé, kteří tenhle klub zakládali, věnovali mu mraky času, peněz a dalšího. To mi přijde škoda.
A kde je chyba, když ne ve vedení klubu? Léta se tu řeší jen pravidla na pravidla, záplaty na ta pravidla, koncepce žádná. Když chce někdo udělat sraz jako to bylo dřív, radši si ho udělá sám, protože aby dostal pár korun od klubu, musí dělat prdelí osmičky a ve finále se dozví, jak se na tom napakoval.
Prostě pár lidí si tu honí triko, teď už jde i o nemalé peníze v klubové kase, ale na to, že by klub měl být hlavně o členech se nějak zapomnělo. Po posledních změnách se "klub" scvrkne na pár (možná) desítek lidí.
Proč se akce, které se dřív domlouvaly tady, dneska dělají tak, že si pár lidí zavolá/napíše a jede se? Protože to, že do něčeho zapojí klub jim jen zkomplikuje práci s tím spojenou.
Mě stál klub taky spoustu času a peněz a nikdy jsem to nevyzdvihoval a nepočítal jako někteří. Jsem tady skoro od začátku klubu, byl jsem u založení o.s. a nikdy dřív se srazy nedotovaly. Z kopce to jde od doby až byly na účtu peníze a někteří jen přemýšlí jak je utratit nebo z klubu dostat. Dotace lidi na sraz taky nepřitáhne, klidně bych je zrušil i když jsem v minulosti párkrát hlasoval jinak. Stejně tak se mi příčí rozdávání odměn, ale aktivních lidí je tu málo :-/
Dan td píše:Jak sám říkáš, srazy jsou o lidech. Ale ti lidé, o kterých ty srazy jsou a kvůli kterým tam většina jezdíme na ně nejen z výše uvedených důvodů nejezdí. Takže v podstatě "klub požírá klub".
Proč se do rady cpou lidi, kteří na to nemají čas/chuť? Podívej se sám do radní sekce, jeden příklad za všechny - někdo chce něco rychle rozhodnout a položí tam otázku "uděláme to takhle nebo takhle?" a jistí členové tam po 14 dnech napíší "ano".
A mrzí mě to proto, že BMWklub jako takový má potenciál, aby členům něco nabídnul (a nejen jim). Proč jsou auto nebo moto kluby, kde jsou členové na to hrdí, že jsou členy? A není to o slevách, kartičkách a já nevím čem a už vůbec ne o byrokracii kolem toho. To dělá pár lidí, které to baví nebo na to aspoň mají čas a prostě svoji práci položí na "oltář klubu".
Podle mě je to hlasování VR taky špatně, ta by měla zajistit chod klubu (web/hosting/karty/reklama/partneři) a zbytek nechat na lidech(klubácích).
Dan td píše:O tom co jsem předvedl nebo ne nehodlám diskutovat, je tady toho o tom dost, já mám svědomí čisté. A když jsem zjistil, že přes některé lidi "nejede vlak", jsem sám odešel. Bohužel tu máme lidi, kteří si myslí, že mají patent na rozum, rozumí úplně všemu a drží se tady těch místních pseudofunkcí zuby nehty za každou cenu. A dokud to tak bude, půjde to tu dál jen do kytek.
To jsem nemyslel útočně, že bys měl mít černé svědomí, jen mě mrzí to věčné naříkání. Pokud ti na klubu záleží tak se dá kritizovat i konstruktivně...