Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Nadzi

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#4261 Příspěvek od Nadzi »

Jaris330D píše:
Nadzi píše:Ludia potrebujem poradit.
Kupil som novy snimac vacky a vymenil. Auto islo super a prestalo hadzat chybu senzora vacky. Po par km auto zacalo triast a ukazovat ze nepali spravne 5 valec. Vymenil som teda cievku za original a vse ok. Potom zacalo pisat ze nepali 6ty valec. Tak som vymenil aj tam za origo cievku. Vsetko okej ale auto jemne trasie na volnobehu. Dal som to znova na diagnostiku a auto len sporadicky hodi chybu SYSTEM TO LEAN AT IDLE BANK 1. moze to trasenie vyvolavat tato zavada?

Este by som chcel vediet kam patri tato trubka na fotke.

Obrázek
Ta hadicka patri do nasavani. Jenze to mas ulomene, takze jedine sejnat jinou. Je to to cerne kolenou od skrtici klapky do filtru.
Aha
K comu sluzi ta hadicka? Ak je to ulomene moze to sposobit nejaku zavadu?
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#4262 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

tak to vypadá na špatnej rozměr pístu, vůči válci, nebo tomu dal počoudit za čerstva víc, než bylo zdrávo a "chytlo se to " těžko soudit, překlad zatím není

jen taková zkušenost ... např do tatry byli 3 rozměry pístů a válců , do motorů s turbama (ty první V12 ) se zásadně dávali -museli dávat do A válců-vložek B písty kvuli tepelný roztažitosti, jinak to při zátěži za chvíli "zabouchalo", vím že je to úsměvný srovnání, ale princip roztažení materiálu při tepelným namáhání je stejnej
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
soukupadam

#4263 Příspěvek od soukupadam »

Ten dědek mu tam vysvětluje, že ty vložky se tepelně neroztáhnou stejně jako píst, jelikož už nejsou alusil. Prostě píst se roztáhne víc, proto to vzalo první ty dva zadní kvůli vyšší teplotě. A taky že ty vložky jsou uplně na piču jelikož jsou jako vejce.
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#4264 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

soukupadam--tak to bude asi ono, moc festový , blbej průměr válce,nebo blbě opracovaný, už si nepamatuju, kde to nechával dělat, nevim jak to má tenhle motor, jestli má nějaký "výbrusový" rozměry
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Nadzi

#4265 Příspěvek od Nadzi »

Tak dneska sa v domacich podmienkach prelestovali svetla

Obrázek
Obrázek
Filozof

#4266 Příspěvek od Filozof »

něco s N62 za šílenou raketu ... kdo si to koupí ??? :lol:

https://auto.bazos.cz/inzerat/149056196 ... packet.php

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 87574.html

Ta 7ma aspon vypadá ale oba dva asi spadli z višně na hlavu :lol:

Tahle má aspon krásny stav i cena by tomu realně odpovídala ...
https://www.classicmaster.eu/de/fahrzeu ... 182-ex-btw

Co to je za medvedí koberec nejakej individual ?

Obrázek
fishmaker Moderátor
Moderátor

#4267 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

Filozof píše:něco s N62 za šílenou raketu ... kdo si to koupí ??? :lol:
no ty určitě nééééé :lol:

EDIT : Radio Frequency 315 MHz, Nasca a bez Alarmu...to nechceš :D ... ale naleštěný je to pěkně 8-)
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#4268 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

Alpina Dekor a ještě tutová stočenka :smich2: :smich: :smich: :smich:
Jaris330D

#4269 Příspěvek od Jaris330D »

Proc stocenka, treba opravdu jo. Kamos ma Peugeota 607 a ma najeto 45 000 km. Jako nova.
kurevtor

#4270 Příspěvek od kurevtor »

souhlas s Jarisem, maly najezd nemusi prece hned znamenat, ze to nekdo stocil... kor u tohodle auta, ktery si majitel poridil jako buhvi kolikaty auto do flotily. Pak zjistil, ze sou ty sportovni sedacky na kundu tak s tim nejezdil. Vubec mi ten najezd nepripada podezrelej, navic kdyz kouknu na loketku, na ktere jeste snad ani nebyl loket...

Muj deda si koupil novou Felicii (Felicii, tzn. jediny auto, se kterym jedes, kdyz musis) a za prvnich 20 let najel asi 12 tisic kilometru.

Nadzi: chtelo by to fotky pred a po :D protoze ac nerad tak narovinu kdybych to hodnotil tak jako prvni pokus samodomo asi oukej (porad ti to sviti a nedojebal si to), ale ze by to bylo nejak extra rozlestene se mi nezda... :D Sorry za uprimnost. Nechci ti to kritizovat, vim, ze to neni vubec prdel... Ja se do takovejch akci radsi sam nepoustim, vim, ze to clovek akorat vic dojebe u tehle specifickejch cinnosti jako je pece o lak, kuzi, plasty apod. Tyhle veci je lepsi nechavat lidem co uz maji nejaky vysledek za sebou (rozumej zkusenosti) a vedi presne: jakej material, jakej nastroj, cemu se vyhnout a celkove co a jak.

Jinak ta 550i za 900 tisic. Dobrej vtip. Ale jeste lepsi vtip je, ze ji ma Filozof v hledacku :D Na druhou stranu prostor pro slevu je :lol:
Filozof

#4271 Příspěvek od Filozof »

Nemám ji v hledáčku jen jsem se chtěl podívat za kolik se prodávají e61 a tohle na mě vyběhlo ... asi se někdo zbláznil....cena za kterou se prodávají M5 v TOP stavu. :lol:

Na tom serveru i ta 745i bílá vypadá dobře jak nová z fabriky.
https://www.classicmaster.eu/de/search/ ... der=asc&q=
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#4272 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

Jaris330D píše:Proc stocenka, treba opravdu jo. Kamos ma Peugeota 607 a ma najeto 45 000 km. Jako nova.
třeba se mýlím, ale na pohádky sem už starej vůůl :lol: koukni na loketku a na sedačku , to stačí , po takových km to musí vypadat jak nový, proč není sedačka řidiče vyfocená pořádně stejně jako zadní sedačky ?? to sou všechno věci , co svědčí o něčem , ale nebudu tu kazit radost nad fungláčem z r.2005 asi tak ;)
fishmaker Moderátor
Moderátor

#4273 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

Filozof píše:Na tom serveru i ta 745i bílá vypadá dobře jak nová z fabriky.
až na tu svěšenou stropnici :lol:
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Filozof

#4274 Příspěvek od Filozof »

fishmaker píše:
Filozof píše:Na tom serveru i ta 745i bílá vypadá dobře jak nová z fabriky.
až na tu svěšenou stropnici :lol:
Tak to je drobnost za pár korun ... :lol:

Jinak opticky exterier vypada pěkně ... i ta druhá co je v nabídce.

Jen se mi nepozdává kryt motoru. Ten by měl bejt čistší3-.
soukupadam

#4275 Příspěvek od soukupadam »

Stejně to není zajímavý za ty peníze. Kamaše edišn, sedačky na hovno, stropnice v hajzlu a kdo ví co ještě. Za tu cenu máš echt individual a při dovozu si ho můžeš stočit sám o kolik budeš chtít.
kurevtor

#4276 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:
Jen se mi nepozdává kryt motoru. Ten by měl bejt čistší3-.
:smich:
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#4277 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Mazec.
Jaris330D

#4278 Příspěvek od Jaris330D »

Stropnice neni v haji cela. Jen clonitko u stresniho. Mne se to stalo taky, jestli kdyzvtam kdysi zateklo, tak to asi povolilo. Jinak to opravdu neni zajimave. Sice malo najeto, ale sedma bez vybaveni neni sedma.
kabyr01

#4279 Příspěvek od kabyr01 »

Fílo, my jsme mysleli, že hledáš teď F11 :D
Filozof

#4280 Příspěvek od Filozof »

Kabyr01:
Po přečtení servisních nákladů na F11 mě přešla chut tam už to neokecám s 3d tiskárnou ani díly z druhovýroby. ... jsme zpátky u rodinného passatu z čehož radost nemám.

Ale B8 2.0tdi DSG je trochu zkousnutelná nejede to špatně ikdyž přední náhon a je to takové auto pro všední den... sice mi přijde nemastné neslané ale co už 5litr je nesmysl když se starám o dvě nemovitosti nejsou prachy na auta ...

Vzhledem ke stále zhoršující se situaci v Evropě a energetické krizi a ekonomické krizi ... která nás příští rok všechny čeká a nemine mi nic jiného nezbývá ... :?
Pokud nepatřím k 10procentům bohatší vrstvy spokojím se s běžným autem.

Ted jsem jednoho mohl mít rok 2015 ale měl malou výbavu a přes 350k najeto to mi nešlo přes nos ...koukám se dál ...a snažím se navýšit limit na auto.

Na Fka jsem slyšel chválu jen od 2 majitelů co stím jezdí pár tisíc ročně a většinou je to 2-3tí auto v rodině.
Zato od lidí co stím jezdí denně tak je to stálo 2x tolik co celé auto. Je to prostě ekonomický nesmysl.

Ještě mě napadla taková uvaha a nouzové řešení F11 520i 135kw. Co se čipuje na 160-180kw že to s 8kvaltem ZF nejede zle ale ty motory taky nejsou nic extra co se týče výdrže. A cpát do holé f11ky ve 4válci prachy ? No nevím jak bych si to sám před sebou obhájil. :lol:
Hromady jich byli na díly a to vykazuje taky velkou poruchovost.

U mě je to složitější s výběrem ... má intuice mi říká že nás nic dobrého nečeká a v tom vybírat auto je dost protichůdné. Jezdit v e38 taky nemohu do smrti. :lol:
Odpovědět