Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výkon 328, úpravy

upravené vozy :)
Odpovědět
Zpráva
Autor
Black-Light

#61 Příspěvek od Black-Light »

Speedy píše:No každopádně ten výkon motoru v TP je udávaný na klice, řešíte pičoviny ;-)

Proč? Já a tukan tu říkáme, že je na klice... Pár expertů tu mluví o tom, že je na zadních kolech...
Black-Light

#62 Příspěvek od Black-Light »

patras píše:tenhle topic ma bejt o upravach 328 a ne o hadani se jak se meri vykon a co je v technicaku !!! prestante plkat OT !

Mno tak mi prosím vysvětli, jak se máme zachovat, abychom dostáli všem regulím fóra?
To jako když někdo zmíní něco, co není přesně to, co kdysi před půl rokem řešil titulek topicu, tak mu odpovím dvěma větama na něco, co je relevantní a zbytek odpovědi dám do nového topicu a přidám sem link, jo?
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#63 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Black-Light píše:
Speedy píše:No každopádně ten výkon motoru v TP je udávaný na klice, řešíte pičoviny ;-)

Proč? Já a tukan tu říkáme, že je na klice... Pár expertů tu mluví o tom, že je na zadních kolech...

šak to nebylo na vás, ale obecně.

ad patras, má pravdu, tohle by se dalo dát do jiného topicu :-)
tukan

#64 Příspěvek od tukan »

hele já nemám technický vzdělání takže mi to přijde jako docela duležitý když chci upravit svoji 2,8 vim jenom tolik co se kde dočtu nikdo ze známejch tenhle motor ještě neupravoval asi se za tebou budu stejne muset stavit a hodit o tom řeč (teda jestli nejsi proti :D )
tom28

#65 Příspěvek od tom28 »

Mohl by někdo přeložit tuto debatu. Píše se Tam něco o vstřikách z 3,5 motoru. Tedy myslím, jsem na cizí jazyky levej.
Konkrétně je to předposlední příspěvek v tématu. Díky

http://www.bimmerwerkz.com/forum/3-seri ... 46218.html
tukan

#66 Příspěvek od tukan »

tak jsem si dneska dovezl sání z třílitra (díky wincetnovi za pujčení :D) tak ho zejtra pujdu zkusit jestli tam pasuje na první pohled to vypadá že šířka a atd je stejná
tukan

#67 Příspěvek od tukan »

takže sání z tříltra je sání z 2,8 :lol: což jsme zjistili s wincentem podle čísla dílu jinak dal jsem celonerez koncovku od firmy atu na tyhle kw super zvuk neduní vevnitř o něm nad 3 000 kvuli zvuku motoru nevim svíčky denso iridium power novej palivovej a vzduchovej filtr prijde mi (a nejen mě) že to jede líp ve vyšších otáčkách dnes jsem byl tady http://www.bmwpower.cz kvuli chipu co mě překvapilo je že pan Hajro dělá program na každý auto individuálně zítra nebo o víkendu si to jedu nechat nahrát chtěl jsem posunout max. výkon z 5300 na 6000 a omezovač cca na 7 000 až to bude tak se podělím o pocity 8)
WinCent

#68 Příspěvek od WinCent »

tukan píše:takže sání z tříltra je sání z 2,8 :lol: což jsme zjistili s wincentem podle čísla dílu jinak dal jsem celonerez koncovku od firmy atu na tyhle kw super zvuk neduní vevnitř o něm nad 3 000 kvuli zvuku motoru nevim svíčky denso iridium power novej palivovej a vzduchovej filtr prijde mi (a nejen mě) že to jede líp ve vyšších otáčkách dnes jsem byl tady http://www.bmwpower.cz kvuli chipu co mě překvapilo je že pan Hajro dělá program na každý auto individuálně zítra nebo o víkendu si to jedu nechat nahrát chtěl jsem posunout max. výkon z 5300 na 6000 a omezovač cca na 7 000 až to bude tak se podělím o pocity 8)

už jsem zvědavej :)
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od patras Čestný člen »

chipovat ma smysl az s vackama a jinym sanim a to konkretne s M50 sanim :)
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#70 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

staci JEN chipovat... mozna staci i jen nekam poslat penize, auto to pozna a pojede lepe samo... btw-7tis je unreal uz jen kvuli hydrostelum, pokud ti to nekdo tvrdi, proste lze nebo je hloupej...
“Ability is what you're capable of doing.”
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od patras Čestný člen »

Hanz píše:staci JEN chipovat... mozna staci i jen nekam poslat penize, auto to pozna a pojede lepe samo... btw-7tis je unreal uz jen kvuli hydrostelum, pokud ti to nekdo tvrdi, proste lze nebo je hloupej...

v bmwpower je nejak prej zafixujou nejakou podlozkou bo co .. aby to "simulovalo" valecky z m3 :)
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#72 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

zajimave, kdyz ti nejde o hmotnost/setrvacnost celku ventil-pruzina-podlozka tak urcite reseni, bohuzel pri 7tis o tu hmotnost uz jde... tahle zdvihatka se bezne meni za titanova i u M3... asi to nebude kvuli tomu aby to bylo drazsi :-) to je fuck, proste bude mit max vykon v 6ti a tocky max 7tis, no problem...
“Ability is what you're capable of doing.”
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od patras Čestný člen »

:) me o to nejde myslim si ze je picovina s tim motorem delat takovyhle prasarny :) ...
tukan

#74 Příspěvek od tukan »

Tak mam nachipovano omezovač na 7 000 od cca 6300 jde vykon dolu. Změna je myslím citelná na dvojku na stejným useku kde jsem měl před z50 asi 105km/h tak po mam skoro 120 km/h je znát že to auto jde líp ve všech režimech přístup pana Hajra super mužu jen doporučit kdo mi nevěří tomu to cpát nebudu 8) kdo se bojí o motor ten at to nečte :D
tukan

#75 Příspěvek od tukan »

Hanz píše:staci JEN chipovat... mozna staci i jen nekam poslat penize, auto to pozna a pojede lepe samo... btw-7tis je unreal uz jen kvuli hydrostelum, pokud ti to nekdo tvrdi, proste lze nebo je hloupej...

tak se prijed podívat ty chytráku já ti těch 7k ukážu :D kdyby jsi to zkoušel a napsal nejde to tak to beru ale ty meleš jen svoje chytrý keci a kde nic tu nic takový lidi fakt miluju co si to někde přečtou a hrajou frajery v teorii a praxi je dost rozdíl to by sis měl uvědomit a když to vidim na vlastní oči že mi to sekne omezovač na 7 000 tak to asi bude pravda :mad:
WinCent

#76 Příspěvek od WinCent »

tukan píše:

tak se prijed podívat ty chytráku já ti těch 7k ukážu :D kdyby jsi to zkoušel a napsal nejde to tak to beru ale ty meleš jen svoje chytrý keci a kde nic tu nic takový lidi fakt miluju co si to někde přečtou a hrajou frajery v teorii a praxi je dost rozdíl to by sis měl uvědomit a když to vidim na vlastní oči že mi to sekne omezovač na 7 000 tak to asi bude pravda :mad:

jj souhlasím :D
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#77 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Hanz to myslel asi tak, že 7k je možný motor roztočit, ale výkon tam už dávno nebude, protože jsou tam už tak velké ztráty vlivem setrvačnosti hmotnsoti rozvodů, že to nemá cenu točit.
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od patras Čestný člen »

roztocit to jde jeste vic ... ale neni to na to delany .. myslim ze jednoho krasnyho dne se muze ozvat rana :)
WinCent

#79 Příspěvek od WinCent »

jj taky souhlasím :D
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#80 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

bezpecny otacky jsou 7,5k. Jinak tenhle motor(M50, M52, M54) je nepotkavaci, ale pri vyssich ot hrozi podpaleni ventilu. Pokud se vyresi vaha zdvihatek(vyhodi se hydrostely), a daj se ostrejsi vacky, zvladne tocit i 8,5k ot/min.
Odpovědět