Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

7er vs ostatní prémiové vozy

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
soukupadam

Re: 7er vs ostatní prémiové vozy

#681 Příspěvek od soukupadam »

Ta Ramka je bomba, mě by se to líbilo ne jako pickup ale jako SUV. Prostě jako Durango ale 2x vetší
Filozof

#682 Příspěvek od Filozof »

tady je to mé téma zde nikomu vadit nebude přidám další zkušenost.
Včera došel známej co má několik aut a dojel zrovna v Range Rover Sport v upravě cca 460koní a nabídl svezení a prohlídku a jelo to fakt, jak střelené prase - velice pěkně pro ostřílené závodníky ... váha cca 2,1Tuny takže lehčí jak ten GL od MB kamošův ten je těžkej má 2,5tuny a rozdíl v zrychlení je tam cítit.
Maximálku má mít 275km/h což je na SUV opravdu hodně.

Má to zajimavou funkci masáží ...a matrix světla jsem viděl v akci a sound systém taky nehraje špatně, celkově prostor byl velký v autě, tak mě to potěšilo že jsem se mohl podívat na zajimavé auto. 8-)
Je fakt že mě bolela záda z fitka a ty masáže byli fajn ale slabé. Představoval bych si ještě několik stupnů navíc.
Masáže jsou možná cítit více po 8h v autě což je asi důležité a tu pravou si člověk musí zaplatit. :lol:
Dvě LCD obrazovky na dotyk jsem sice nikdy nemusel ale tady to vypadalo vcelku pěkně.
Pokud člověk nastoupí a zavře dveře tak se auto hned zvedne. Když otevřu auto sjede dolů aby se asi lépe vystupovalo.
No mají to vychytaný. A už chápu že někdo tady opěvoval RR. 8-)

Pár fotek.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Michal595

#683 Příspěvek od Michal595 »

No za mna RR sport je podla mna male auto interier, z vonku to vyzera docela velke ale dnu je to male a hlave totalne nahovno je stredovy tunel je zosikmeny asmerom k noham cize som si tam nevedel normalne sadnu pravu nohu som mal stale vykrutenu uplne hovno takze to som hned zavrhol...RR normalne je v pohode tam je to velke ako ma byt...na RR ma najvic odradzali prave tie dotykove obrazovky , spomalene reakcie, vcelku na hovno rozlisenie atd..ale inak RR ked som bol skusat super spracovanie atd len im to sere to ovladanie za mna...
Filozof

#684 Příspěvek od Filozof »

Michale ale ty jsi abnormálně velký mám pocit. Za mě a mých 180cm to bylo v pohodě a cítil jsem se velice dobře. Místa na nohy a všude dost. Vzadu taky hodně místa.

Je fakt že je to prostě sportovní SUV. Ikdyž hledáš něco s velkým místem tak toho musíš vyzkoušet více. Ale věřím 95procentům lidí to bude vše vyhovovat.

RR velkej LAND ROVER je už zase obluda velká a těžká jako GL to už není moc sportovní jako RR sport. :)
Don

#685 Příspěvek od Don »

Jenze ta velka obluda ma pres 550 koni a 700Nm. Zrychleni cca 5,5s pri necelych 2,5t hmotnosti coz sesekali proti predchozi L322 o 300kg. Je to neskutecna bestie a mel jsem v tom strach
Michal595

#686 Příspěvek od Michal595 »

Tak neviem ci som abnormalne velky:))maly nie som urcite akoze...ale tam nejde az tak o velkost ale proste ze je strasne debilne tvarovany ten tunel, neni rovny alo pri Q7 alebo dovnutra smerom jak pri x5 ale proste zmensuje priestor pre vodica a myslim ze to by vadilo aj mensiemu soferovi....ono zase za to ze to ma v nazve Sport tak to neznamena ze to je zrovna aportove auto...mne je proti srsti hovorit ze suv je sportove auto, ked je nieco jak krabica tak to nemoze byt sportove v pravom zmysle slova....ze je tam silny motor s ktorym je sranda to je druha vec ale proste sportak to neni za mna:)velky RR je za mna super, ideal auto podla mna, len tie veci s dotykovym rozlisenim obrazoviek a spomalenych reakci to su take minusy no...ale zase nmoze byt vsetko idealne:)))
Filozof

#687 Příspěvek od Filozof »

spíše SUV sportovnější. Některé SUV jsou jen krabice co se naklání v zatáčkách a toto je hodně stabilní.

Já měl taky strach při 460koních u 2tunové RR ..když neřídím já jsem dost nejistej. Naštěstí cesta zpět byla klidnější a řešili jsme spíše audio a matrix světla a vychytávky atd.

Ono jinak záleží co má jaké auto za motor ale tahat 2.5tuny by se mi moc nechtělo tam už si to pápne o dost víc jak u toho 2tunového. Nevím o kolik se to liší ale věřím že klidně o dost.
Ten RR sport má i EKO režim a dokáže jezdit i za 8.5l nafty což je celkem ok. Ale většinou si jej koupí tací lidé kterým je to uplně jedno kolik to bere.

Ty eko režimy jsou dobré do oktávek či menších aut nižší a střední třídy tam se hledí uspořit o každé deci a litr méně. V těch luxusních je to takové zvláštní ... možná pro nějaké blondýny nebo tatíky co chtějí velké auto bezpečné a vybavené pak snad ano ale 99procent lidí prostě jezdi a neřeší takové věci prostě chapu že chtějí dojezd aspon 800km to ano ale když se zeptám někoho takového na spotřebu skoro se cítím trapně ... a většinou odpoví 8-25L podle nohy kolika koním dá nažrat. :lol:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#688 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

RR Sport jel kamarád paralelně s námi do IT na hory, kalil 160-200, já tehdy v Passatu 140 temp - výsledkem bylo, že cestou asi 3x tankoval, dorazil o 20 min přede mnou... o tom, že jsme jim vezli věci ani nemluvím, ve 4 na lyže je to full...
Jako bonus v zatáčkách lidi vzadu bojovali s obsahem žaludku.
Do města na masírku proč ne, ale jinak trochu nepraktický :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
Filozof

#689 Příspěvek od Filozof »

já spíše obdivoval ty technologie což je pěkný. Má to člověk co peníze ani spotřebu neřeší ...ale říkal že dálky klidně se dají fakt jet celkem na pohodu ekonomicky 140-150km/h tacho a jede kolem 9L...

Měl tedy 3litr naftu oturbenou a upravenou od nějakého dvorního upravce +160hp což je dle mého šílenost ... měl si rovnou vzít ten benzín. Ale pro lidi co peníze neřeší asi ideální volba ...dokáže to klidnou nohou jet do 8,5-10L a pokud jede jak šílenec tak jede za 2x tolik.

Zvláštní je že venku u výfuků to nebylo poznat že je to nafta ...asi odladěný na zvuk benzínu.
Sám řekl že MB prodal a koupil toto.

Každému se holt líbí něco jiného. Pro mě je to spíše jen zajimavá zkušenost ale kdybych si měl vybrat a byl v jeho kůži šel bych do BMW 7er....klidně nového a případně JEEP na zemědělskou usedlost.
cheater

#690 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 22:22, celkem upraveno 1 x.
Stepan1

#691 Příspěvek od Stepan1 »

Včerejší zásek v opravě auta mě donutil změnit pohled na mé servisování a došlo k nějakému osvícení / prozření.
Končím a sháním rodinnej krám 4-6let stáří co má do 120tis km at prostě čas věnuji rodině a dětem.
Auto hodím do servisu max mu vyměním olej či kapalinu a ne že budu jeho otrok co 14dní ležet pod ním a nemít čas na život.

Omlouvám se za toto prozření v komunitě ale 7er bude už jen okrajová záležitost. Mám ty auta rád ale nemohu stovky hodin proležet pod autem když mi život utíká a děti mě potřebují a chci snimi trávit mnohem více času.
Takže měním hodně věcí v životě - nejen toto.

Díky a at se vám daří.
Občas sem zavítám se podívat...

Svoji 7er nějak dám dokupy postupně a prodám nebo ji hodim pod plachtu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Timto jsem udělal tlustou čáru a skončil jednu etapu života.

Budeš nám chybět :(
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#692 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

WTF ?
Stepan1

#693 Příspěvek od Stepan1 »

Filozof si uvědomil, že na provoz 7er nemá finančně ani mentálně a vysral se na to.
Na jednu stranu si říkám "už bylo na čase" na druhou stranu každýmu přeju splnění nějakých snů. A je škoda, když se to vzdá.
kabyr01

#694 Příspěvek od kabyr01 »

Toršku z toho cítím, že do toho zasáhla nějaká životní okolnost,ale ok, pokud došel do bodu, že už je spokojenej a má vyřešeno, tak je to vlasntě dobře a moc mu to přeji :)
xaler

#695 Příspěvek od xaler »

On ten rodinej krám pár let starý může být stejný, nebo horší. Stačí když tam bude přímý vstřik v kombinaci s DSG.
kurevtor

#696 Příspěvek od kurevtor »

stepan: odkud je ta citace?

uzavirame sazky jak dlouho to vydrzi? :lol:
Vanessa_CZ

#697 Příspěvek od Vanessa_CZ »

a kdo tu ted bude vypisovat moudra???
kurevtor

#698 Příspěvek od kurevtor »

ted kdyz sou ty E65 vraky fakt tak levny a ted, kdyz skutecne prisla ta krize, ne kterou cekal 15 let se na to vysere? Styl :lol: Samozrejme vsem muselo byt jasny, ze filozof to nikdy nekoupi takze ten konec je jakoze hrozne smutnej, ale....on jeste konec neni, nebojte
cheater

#700 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 22:22, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět