Zdravim, po nejake dobe mam dalsich par dotazu
Cetl jsem, ze hydrokufr u E65 po fl se sere mnohem mene nez u pred fl. Muze to nekdo hodnoverne potvrdit, pripadne dat k tomu blizsi info? Pokud se to rozbije, jde to bez problemu ovladat rucne nebo se to muze posrat tak, ze se do kufru pak treba neda dost dobre dostat?
Co jsem si tak cetl a hledal, tak nejrozumnejsi motor do e65 je 745i, je to hodne casta motorizace, takze zkusenosti a dilu bude hafo. Jinak co se tyce obecne rady N62 tak predpokladam, ze se ruzne vykonove verze lisi pouze objemem, plus samozrejme s tim souvisejici dily jako treba dimenzovani sani apod, ale ten "zelezny" zaklad bude podobny. Je u techto motoru neco typickeho, co by me nechalo nekde o pulnoci na dalnici zcistajasna stat? Vanos, valvetronic, nebo nejaka ta membrana a trubka (ktera jeste nevim poradne k cemu je

). Nejake nenadale potize s chladicim okruhem, palivovou soustavou, systemem DD apod?
Muze bez varovani odejit prevodovka? Co jsem si tak cetl u jednolivych uzivatelu, tak pomerne dost lidi problem s prevodovkou resi. Je na to nejakej figl, jak po koupi (idealne jeste pred koupi

) poznat (mam na mysli servisni zasah v cene do cca 5tis), ze ta prevodovka bez problemu pri slusnem zachazeni vydrzi zarucene treba 100tis km a pak teprve v prubehu casu bude potreba se ji povenovat byť i financne narocneji? A ted nemyslim, ze se proste vymeni olej a musi to byt cajk.
Jinak jsem z tech, kteremu se libi pred fl. Ta po fl je uz nacuchla takovym tim mainstream vzhledem, hlavne zezadu. Nicmene ani po fl zachovalemu kusu bych se nebranil, spis chci rict, ze pred fl by mi urcite nevadil. Ale to je kazdeho preference, co se mu libi.
Ja se zajimam o BMW z toho duvodu, ze se mi libi vykonna a hodne specificka benzinova motorizace a taky se mi vzdycky libila rada 7er jako auto snu. Prirozene jsem ale pokukoval po 5er rade v dojmu, ze za mensi penize dostanu kousek, ktery bude na porizeni, provoz a spolehlivost vyrazne lepsi nez cokoli rady 7er. Po procteni mnoha a mnoha prispevku nabyvam pocitu, ze to bude prinejmensim rovnocenne, plus rada 7er k tomu nabizi v cene nejakou tu "muziku" navic. Coz samozrejme nektere lidi nakonec i presvedcilo a jiz nemuzou bez 7er levelu existovat, nektere ne a jsou spokojeni s 5er. Ale nepisu to sem, aby vznikl dalsi flame, kterych uz je tu i tak dost, pisu to sem jako svuj dojem, kdyz je takove i tema topicu. Radeji bych fakticke odpovedi na moje otazky vyse.
Dik za odpovedi.