Majore!! Děkuju, dodals mi optimismu.
Jenom bych doplnil - že ty ďubky na špičce jsou bohužel zřejmě na všech vačkách. Nebo alespoň na těch, které jsem v té poloze viděl.A že fotky vypadají možná o něco příznivěji mírným zesvětlením (víko vypadá opravdu černěji...)
Jinak hlava je černá jen na šroubech a takových výstupcích, jinak jde vidět na ten hliník..
A ještě jsem nedodal asi podstatnou věc - při vyšroubování víčka byl z pod deklu cítit nádech spáleného benzinu. Po sundání ventildeklu to nebylo tak zjevné..
Každopádně zkusím ten motor takhle "resuscitovat" uvidím jak na tom bude v budoucnu
V oleji je vždycky trochu benzínu. Čím vyběhanější motor tím víc. Nebo když poskakuješ po městě s furt studeným motorem. A ty výfukový plyny se tam taky dostanou jako ten benzín. Okolo pístních kroužků.
Děkuju, v obchodě mě jestě postrašili jestli mi syntetika rozpusti karbon a sezere tesneni a jestli nezadřu.. Tak sem rekl ze mam vymenu na polovinu nez se vycisti.. (jinak objednal sem Shell Premium 5w 40 - neni to ten nejdrazsi ale snad okej. Na procisteni starline classic SAE 15w40)
Jeste me napadlo - kdyz sem sundalval sani mel sem cerny nanos na konci v oblasti vstriku - ten nanos je aj v komurkach - nevim jestli je to zrovna karbon - ale nesvedčí to také o horším stavu bloku?
To je snad poslední dotaz. Děkuju za to, že se mi věnujete.
Tak sem to tady tak nějak přelouskal, ale pořád nejsem zcela moudrej z toho jakej olej do 328i, bejvlej majitel tam lil ( auto je z itálie ) OW30, tady sem se dočet že ten olej neni vhodnej pro naše podnebí, tak se chci zeptat jestli to chápu dobře a bude ideální když tam naleju 5W40 ? Nebo i nějakej jinej, auto mam na normální ježdění, ale občas tomu šlápnu do plnejch, na ceně oleje mi ani nějak nezáleží a jakou osvědčenou značku vybírat ?
Psal jsem Majorovi SZ ale asi neni momentalne k mani, takze pokud by vedel nekdo jinej odpoved na muj dotaz, byl bych rad. Mam 523i E39 a netusim co tam kdo lil prede mnou za olej. Ceka me ted prvni vymena a tak bych rad vedel jaky olej mam zvolit abych tomu neublizil... ???
Nalil bych tam to, co se doporučuje v manuálu Takže nějakej 10W40 nebo 5W40, hlavně kvalitativně bych tam volil ACEA A3. A pokud chceš mít super jistotu, tak buď průplach nebo potom jsou k mání nějaký ty "čistidla", co se přidaj do teplýho oleje, nechá se to chvíli vrčet na volnoběh a pak se olej vypustí, ale to už je tenkej led, opláckej 2.016V 100kw to zkous vpoho, u bawa nevim. Každopádně už to tu zaznělo a tak bych to udělal - nalít tam nějakej ten A3 olej, chvíli na něj jezdit (já nevim ... 5000?) a pak vylít a dát novou náplň. Každej kvalitnější olej má dobré rozpoštěcí a protiusazovací vlastnosti, takže buď tam předtím byl olej kvalitní a nestane se nic nebo tam byl nekvalitní a pak ten nový na sebe naváže nečistoty a ty vypustíš při té dřívější výměně
Ahoj mam dotaz ted mam ve sve 330d olej Valvoline 5W40 muzu tam dat tento longlife od Castrolu... ?
název výrobku: Castrol EDGE 5W-30 (5W30) 1litr
popis: Castrol EDGE 5W-30 je syntetický olej speciálně vytvořen tak, aby splňoval nejnáročnější testy motorových olejů koncernu VW zaměřených na ochranu jednotlivých částí motoru a řešil jeho veškerá kritická zatížení. Určuje nové standardy v průmyslu, vyhovuje požadavkům moderních benzínových a naftových motorů VW a poskytuje ochranu emisních systémů. Je vyvinut tak, aby využíval syntetické technologie k dosažení lepších výkonnostních parametrů než klasické oleje.
Splňuje specifikace: ACEA A3/B3/B4, BMW LL04, VW 504 00, 507 00, MB 229.51
Nevyznam se v tech cislech a mam obavy aby nebyl ridsi a nenadelalo mi to paseku...?
Dale jsem se chtel zeptat co prijde na zadek do kardanu za olej a kolik ?
Pracoval jsem ve firme zabyvajici se rozvozem a prodejem PHM a oleju, je to no.1 v oboru a tak do jejich vybaveni patri i programek, do ktereho se zada znacka vozu, r.v., motorova specifikace a z programu vyleze jaky olej je jevhodnejsi vcetne znacky oleje. U me (316i ´94) MOGUL 5W-40 a Castrol 5W-40. Na doporuceni jsem vybral MOGUL 5W-40 EXTREME.
Pokud by mel nekdo zajem, muzu zjistit ktery olej by mel byt nej do vaseho auto. Samozrejme jen v omezenem mnozstvi, nemuzu chlapum volat kazdy den, to by me rychle
Posilejte SZ a ja se pokusim to tu vzdy jednou za 14 dni vyvesit
Tak já se taky připojím s dotazem - když jsem si přivezl 325i, 212tkm, tak v něm byl podle štítku 0W-60, nalili jsme do něj na doporučení Synthoil longtime 0W-30 (Liqui Moly) ale podle mě to tam nepatří (kor když jsem se pátral po tom,pro jaká auta je určen), čeká mě tento měsíc další výměna, co mu mám dát teď? thanks
otázka asi na dsvatose:
mám ISo, dávám 10w40 a už mi trochu žere olej... na 10000 km musim jednou dolejt. Poradíš mi jestli tam lít dál 10w40 nebo radši něco jiného? dík
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
jarda píše:otázka asi na dsvatose: mám ISo, dávám 10w40 a už mi trochu žere olej... na 10000 km musim jednou dolejt. Poradíš mi jestli tam lít dál 10w40 nebo radši něco jiného? dík
Mám taky takovej problém.Taky mě ted auto žere olej.Nikde nic nekouří a neteče.
Leju Valvoline 10w-40
jarda píše:otázka asi na dsvatose: mám ISo, dávám 10w40 a už mi trochu žere olej... na 10000 km musim jednou dolejt. Poradíš mi jestli tam lít dál 10w40 nebo radši něco jiného? dík
Jestli ti ISo sežere litr na 10 tisíc, tak si pogratuluj a nic neřeš
Nevíte náhodou někdo jestli můžu do diferáku bez samosvoru nalít Castrol SAF-X 75W140 kterej je pro vozy se svorem?
SAF-XO kterej by tam měl přijít nemůžu sehnat po litrovkách.
Vím,že od Aralu to jde,ale je tam taky problém ho senat v malým množství.