Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW G30/G31 zkušenosti

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Filozof

Re: BMW G30/G31 zkušenosti

#81 Příspěvek od Filozof »

Pokud jde o to pití tak se dá napít a lehce nohou si chytit volant a stabilizovat. Pak jde o to praní se s autem kam se přesně pojede :lol:
Případně máš tedy 20sekund se napít v klidu. :)

Jinak Géčko se mi líbí tak snad dáš potom report za rok či dalších 50-150tis km ...jak se auto chová co odešlo a zda je to spolehlivé auto ... oproti řadám Fxx atd.

Jinak výbava je fakt luxusní a věřím 99procentům lidí dostatečná nadmíru. ;)
MrScully

#82 Příspěvek od MrScully »

Já už měl G30 vloni, takže rozhodně je to auto, které se mi hrozně líbilo, líbí a velmi mi vyhovuje ho řídit. Za těch půl roku vlastnictví mi neodešlo vůbec nic (auto mělo přitom najeto už 130 tisíc), preventivně jsem měnil i olej v převodovce, ale vypadal, že by ještě tak do těch 150 tisíc km vydržel. Teď to auto, které kupuju, má po 60 tisících km taky nulový servis, jen náplně a filtry. Údajně se na Géčku oproti eFku při výrobě nešetřilo, ale je to "jedna paní povídala".

Pro auto si pojedu začátkem příštího týdne, tak pak dám report.
serwo

#83 Příspěvek od serwo »

MrScully píše:Z VIN je vidět barevná kombinace a pak už není problém auto dohledat v inzerci :D Nechci to dávat veřejně, než to koupím (pokud to koupím - ale zatím to tak vypadá, pokud prodejce popsal stav auta přesně a pokud nebude prodej moc protahovat, jsem obecně netrpělivý člověk :).

Já jsem původně trval na Driving Assistant Plus, které jsem měl v minulém autě. Nicméně velká většina toho je přímo v Driving Assistantu: brždění při nebezpečném přiblížení k autu, přibrždění v případě chodce, upozornění na mrtvé úhly, varování před opuštěním jízdního pruhu, maximální účinek brždění v případě nebezpečí atd.

Ta "plus" verze přidává myslím jen to semiautonomní řízení, kdy prostě pustíte volant a auto jede samo. Vzhledem k tomu, že tahle fíčura funguje asi jen dvacet sekund, než se ozve varování, tak bylo to sice cool, ale přestalo mě to bavit a v podstatě jsem to nepoužíval. Je to fajn mít, ale není to must have. Zároveň plus verze obsahuje právě to AC Stop & Go, které ale nicméně lze koupit samostatně k základnímu Driving Assistantu a to je to automatické udržování rychlosti v kolonách - což naopak důležitá věc je.

Takže chápu to tak, že s touhle kombinací obsáhnu cca 80% Driving Assistantu Plus a jediné, o co přicházím, je to, že v rámci pruhu musím prostě držet volant. Lane Departure Warning zůstává, ale nemůžu volant pustit úplně. Je to trochu škoda, byl jsem zvyklý pustit volant a třeba se napít, ale není to nic, bez čeho bych nemohl žít :D
Veď práve preto, že podľa VIN by som si ho pozrel v inzercii :D Neboj sa, nevyfúkol by som ti ho. Už som sa zasa vrátil späť k mojej pôvodnej motorizácii (540d) a zmieril sa s tým, že asi obetujem adaptívny podvozok na úkor B&W audia u toho môjho pôvodného vybraného kusu ;)

Aha, takže už tomu rozumiem. DA+ sú vlastne všetky funkcie. Preto som nevidel vo výbave ACC+Stop&Go, pretože ho vlastne obsahuje ten DA+ :bigups:
Filozof píše:Jinak výbava je fakt luxusní a věřím 99procentům lidí dostatečná nadmíru. ;)
Tak to ja patrím k tomu 1% potom :D
LuboX

#84 Příspěvek od LuboX »

Vyzerá to veľmi fajn. Aký je nájazd a zhruba cena?
MrScully

#85 Příspěvek od MrScully »

50k najeto, zbývají 2.5 roky Service Inclusive, cena někde pod 36000 EUR bez DPH (jsem plátce). Vybral jsem podle výbavy, už mi došla trpělivost, poslední dva měsíce projíždím české i německé inzerce a je to u tohohle motoru celkem bídný výběr, co se týče výbavy.
serwo

#86 Příspěvek od serwo »

Mne sa objavilo toto dnes. Snáď ozaj, jak je v názve inzerátu, je to VOLL. Má aj Executive drive, B&W a všetko ostatné + ešte aj navyše, akurát mu chýba M-aerodynamic. Ale pozerám, že r.v. 09/2019 + service inclusive, 25k km, tak reku napíšem predajcovi, ale zistil som, že nemá nezávislé kúrenie :evil:

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 50c256236e
Filozof

#87 Příspěvek od Filozof »

pokud ty auta dají v pohodě 350tis km bez nějakého velkého sraní ...tak super ... a pak šla kvalita asi dost nahoru co se týče techniky.
Pokud ale po 200tis km se to začne sypat po desítkách tisíc investic ...tak nic moc potom...

To se pozná až po 7-9letech a 250-300tis km a více ... jak jsou na tom ty auta.

Jinak oleje bych rád viděl a měnil si je sám. To je největší ojeb zákazníků v servisech ...bud se nemění vůbec nebo je to polovičaté. Pak jsou motory kolem 150-200Tis km po smrti.
MrScully

#88 Příspěvek od MrScully »

serwo - absenci nezávislého topení bych v klidu překousnul. Ale tu burgundy barvu exteriéru ne :) A ještě jak to není Mpaket... Jinak zbytek výbavy vynikající.

Filozof - u těchto aut tyhle kilometry fakt nikdo neřeší :) Nikdo z nás, kdo si tyhle auta kupuje, si ho nebude držet víc než třeba 5 let. Pak se to střelí někomu tady na BMW klubu a teprve tomu pak začnou servisní starosti... samozřejmě ty náklady po ujetých 200 tisíc km vůbec nebudou malý.
serwo

#89 Příspěvek od serwo »

@Filozof
Tak zas človek, ktorý najazdí 30 - 40k ročne, tak auto bude meniť každé cca 3 roky a kto má o niečo menší nájazd, podrží to max. 5 rokov, čiže takému je to jedno. G-čkové modely ešte asi nebudú s takým veľkým nájazdom. A ono dnes sa autá nerobia tak, aby vydržali 350k.

Ako BMW je na tom so spoľahlivosťou aktuálne nie moc dobre. Ja som pôvodne chcel ísť buď do MB E-klasse alebo GLE, kde by som volil tiež naftu, konkrétne R6 2.9L, nakoľko podmienka bola, že ďalšie auto s min. 6-válcom, najlepšie s radovým. Ale vraj ten MB motor mal nejaké problémy, tak som od toho upustil. Ináč W213 je podľa mňa dizajnovo parádny, ako exteriér aj interiér a je ďaleko za G30. Nakoniec som pozeral aj nový Superb a Peugeot 508 (frajerka má v rodine samé Peugeoty, aj staršie aj novšie a spoľahlivosť super), ale u týchto automobiliek ma odrádzali 4-hrncové motory. Superb je ináč celkom pekný (a čo som zisťoval od taxikárov :) , tak aj spoľahlivý) a 508 keď som videl, tak som skoro odpadol (tam bol ten wow efekt) a dizajnovo asi ich najlepšie auto od čias 406-ky. Holt, ak teda je R6 podmienka, tak nič iné nezostávalo, len teda skúsiť povestný BMW 3-liter ropák. A ďalšia vec je, že v kombinácii so 4-valcom u Superbu a 508-ky v max. výbave dám za takú jazdenku cez 40k, tak to fakt radšej BMW v rovnakej výbave (skôr v lepšej) a so 6-valcom s príplatkom pár tisíc navyše.
MrScully píše:serwo - absenci nezávislého topení bych v klidu překousnul. Ale tu burgundy barvu exteriéru ne :) A ještě jak to není Mpaket... Jinak zbytek výbavy vynikající.
No ja keď idem do nafty, tak chcem proste to webasto. A samozrejme M-packet chýba. Ale tá farba je podľa mňa super. Taká nevšedná a každopádne stále lepšia ako čierna. Si tak spomínam na moju E39 v aspensilber metallic - tá bola parádna.
LuboX

#90 Příspěvek od LuboX »

Royal Burgundy Red Brillant:
Pozrel som na youtube nejaké videá a vôbec to nevyzerá zle.
Výbava super a M paket mi fakt nechýba.
serwo

#91 Příspěvek od serwo »

Mám možnosť si u dealera vyskúšať adaptívny, aj M-sport podvozok, na dvoch autách, akurát že obe sú touringy a ja chcem sedan. Je teda citeľný rozdiel v adaptívnom podvozku medzi sedanom a touringom, keďže touring má zadok na vzduchu? Mám na mysli celkovo komfort, tlmenie...
Odpovědět