Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
řidiči
Originál zaslal Kriznik
[B]jsem mel dojem ze kamion NESMI vyradit, kvuli brzdeni ...
pokud se mejlim omluva, pokud ne tak ten kdo to dela je nezodpovednej kokot k ostatnim na silnici...
ciste kvuli bezpecnosti, nemel bys taky jezdit po dalnici 200 kvuli brzdeni, ostatne v nakladaku kdyz tam v nouzovym pripade pustis rucni brzdu ktera funguje jinak nez v osobaku tak se dejou veci, ja ji tam v Actrosu jednou omylem pustil, a to jen v padesati, sem myslel ze se roztrhne
Originál zaslal Béďa
[B]ne.. motorova brzda funguje az kdyz se dotknes pedalu brzdy, a omezovac vetsinou omezi privod paliva.. takze to frci fklidu dal..
ne, motorova brzda funguje kdyz ji zapnes a zaroven sundas nohu z plynu, a je jedno jesti to je vejfukova brzda, elektromagnetickej retarder nebo kombinace
-
- Kontaktovat uživatele:
Originál zaslal darmon
[B]ne, motorova brzda funguje kdyz ji zapnes a zaroven sundas nohu z plynu, a je jedno jesti to je vejfukova brzda, elektromagnetickej retarder nebo kombinace
No dyt.. ja jsem snad nerekl nic jinyho..
U novych nakladaku se zapina brzdovym pedalem.. a kdyz budes brzdit tak logicky nebudes stat na plynu! Slo jen o to ze kdyz ji nezapnes tak se sama od sebe brzdit nebude.. :bigok:
-
- Kontaktovat uživatele:
Originál zaslal darmon
[B]no pockej to co ma scania v novejsich modelech je akorat nejakej silenej pocitac a kdyz je brzda v automatickym rezimu tak na kratky tuknuti na brzdu muze retarder a vejfukovou motorovku zapnout, ale taky nemusi, v normalnim rezimu funguje normalne.
Jezdil jsem se skrinovou Scanii 2 mesice a zadnej automatickej rezim nemela.. a motorovka se zapla prislapnutim brzdy.. vypne se az kdyz se zas dotknes plynu..
Originál zaslal Béďa
[B]Mercedes.. to ale nemas namysli Actrose? Vetsina "velkych" kamionu to ma na podlaze.. a novy modeli na pocatku brzdy!!!
Jako packu to maj vetsinou autobusy - viz. Karosy a takovy maly nakladacky..
Ceskej strep.. LIAZ to ma taky na zemi vedle spojky..
v prdeli se nakonci pise i ale modely ne

Scania to ma tak jak rikam, jestli mi neveris zajed si do scania centra a puc si nejakej tahac na svezeni, ja tam uz byl omrknout novou radu.
btw skrinova ? to byla naka umrdla sedmituna, ne ?

-
- Kontaktovat uživatele:
Hadat me se nebavi.. je to porad do kola..
proste se shodnem na tom ze to maj reseny ruzne.. Ok?
Scanie byla rok 98 a v tahaci jsem jel taky..
Overoval jsem jak je to s tim automatickym rezimem u Scanie.. a pravdou je ze se ta brzda na pedalu da vypnout..
A Atego.. mas recht.. packa je na sloupku pod volantem a automaticky se zapina pri sundani nohy z plynu.. (to ale Scania nema nebo aspon nemela nebo o tom nevim.. )
S Ategem ted jezdi tatik.. ted mi to doslo..
Takze Ti dekuji za osvetleni tohoto problemu
proste se shodnem na tom ze to maj reseny ruzne.. Ok?

Scanie byla rok 98 a v tahaci jsem jel taky..
Overoval jsem jak je to s tim automatickym rezimem u Scanie.. a pravdou je ze se ta brzda na pedalu da vypnout..
A Atego.. mas recht.. packa je na sloupku pod volantem a automaticky se zapina pri sundani nohy z plynu.. (to ale Scania nema nebo aspon nemela nebo o tom nevim.. )
S Ategem ted jezdi tatik.. ted mi to doslo..

Takze Ti dekuji za osvetleni tohoto problemu