Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

7er vs ostatní prémiové vozy

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
cheater

Re: 7er vs ostatní prémiové vozy

#841 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 22:26, celkem upraveno 1 x.
540david

#842 Příspěvek od 540david »

honzaD93 píše:
540david píše:Jedině LS 460. LS 600 je finanční sebevražda na baterie. LS 460 jsem zkoušel od známého a je to neuvěřitelně těžký a nemotorný. Ale audio ML je úplně jiný vesmír proti Logic a všemu ostatnímu. A zadní Ottoman udělá ze zadních komfortů v E66 plastovou lavici ikea. Ale je to strašně moc specifický auto....
zajímavý s tím audiem, nedávno tu snejk psal, že Mark Levinson v LS je dobrý, ale na logica v e65 to nemá, tak nevím, podle čeho to hodnotíte... Asi zaujatost na jednu značku, podle mě normální člověk pokud to není nějaký vycvičený hudebník, nemůže moc poznat rozdíly a tvrdit, že je to jiný vesmír
Srovnal jsem Logic v E66 s LS 600h. CD origo Queen. Slyšet to ihned po sobě vyrazí dech. Hifi mám jako koníček tak snad něco poznám. Logic hraje suprově, ale tohle je jiný sport. Nejvíce znát je to na minimální hlasitost a na maximální. Kde Logic jen řve, vysoké tóny jsou zcela ploché a basy začínají zadrhávat, tak ML je na polovině schopností. Stačí se podívat na komponenty které ten systém tvoří.
Jaris330D

#843 Příspěvek od Jaris330D »

I kdyby to hralo sebelip, tak bych LS 600 nikdy nechtel. Tohle se servisuje snad uplne ze vseho nejhur.
540david

#844 Příspěvek od 540david »

Jaris330D píše:I kdyby to hralo sebelip, tak bych LS 600 nikdy nechtel. Tohle se servisuje snad uplne ze vseho nejhur.
Souhlas. Volal jsem i do Lexuspa a LS600 mě jednoznačně vymluvil. Mě zákazníka co trefil srnku. Led světla nevyrábí ani origo a půl roku čekali na světlo z inzerce.. za 80... Taky baterie vydrží kolem 12 let. A jak se dostane pod určitou kapacitu, je konec. 250... Ale 460 jednoznačně doporučil.
PetoK

#845 Příspěvek od PetoK »

Jasne, Toyota/Lexus nevie dodat nejake svetla a zhanali pouzite... A teraz daj tu o karkulce... :lol: :lol: :lol:
540david

#846 Příspěvek od 540david »

Předávám zkušenost od servisáka co Lexusu opravdu rozumí. Nevidím důvod proč by lhal
Jaris330D

#847 Příspěvek od Jaris330D »

PetoK píše:Jasne, Toyota/Lexus nevie dodat nejake svetla a zhanali pouzite... A teraz daj tu o karkulce... :lol: :lol: :lol:
Proc o karkulce? Tady v servisu se shanela hadice od klimy do Jaguaru XJ a vysledek byla 6 mesicni pausa a jelikoz se shanel i kompresor klimy, tak byl majitel lehci o 60 000 kc. Tak proc by se neco podobneho nedelo u Lexusu.
cheater

#848 Příspěvek od cheater »

-
horan

#849 Příspěvek od horan »

A nám na dvoře stojí 4 měsíce Jaguar a čeká se na jednotku ABS. Objednaná nová v jaguárů.
Ale chápu, že pro někoho to taky bude pohádka. :roll:
xaler

#850 Příspěvek od xaler »

Jaris330D píše:
PetoK píše:Jasne, Toyota/Lexus nevie dodat nejake svetla a zhanali pouzite... A teraz daj tu o karkulce... :lol: :lol: :lol:
Proc o karkulce? Tady v servisu se shanela hadice od klimy do Jaguaru XJ a vysledek byla 6 mesicni pausa a jelikoz se shanel i kompresor klimy, tak byl majitel lehci o 60 000 kc. Tak proc by se neco podobneho nedelo u Lexusu.
Proč si jí nenechali vyrobit? To tam musí pracovat pořádný dláta.
Jaris330D

#851 Příspěvek od Jaris330D »

Kez by slo vse vyrobit :lol:. Asi to neslo, nejsou to zadny telata. Az budes mit vlastni servis, tak si vse muzes nechavat vyrobit. Divim se, ze se tu jebes s nejakou podelanou 7er a brecis, jaka je to jebka. Jediny dlato ses tu ty.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#852 Příspěvek od matiz »

Nevim o jakem jaguaru se tady bavite, ale vyrobce musi udrzovat po dobu 10 let od ukonceni vyroby dostupnost nahradnich dilu. Pokud je to auto starsi tak to muze byt problem, protoze nektere dily na e9x uz taky nejsou a nikdy uz ani nebudou. A nove automobilka nemusi nechat vyrobit. Pokud jsou ty plecky ale mladsi, nemel by to byt vyrazny problem.

Neumim si úpredstavit ze by pojistovny platily nahradni auto po ctyri mesice protoze neni jednotka nebo svetlo... Da se pochopit ze neco neni z duvodu nejake havarie jak nedavno vyhorela fabrika akm a proste nove jednotky multimedii nebudou minimalne nekolik mesicu az rok, ale to jsou extremy. Muze tam spadat jak jak to svetlo, tak to abs.

Ale u relativne mladych aut by tyto situace nemely nastavat a pokud nastavaji, je to ponauceni ze priste trochu mene te exotiky -)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#853 Příspěvek od Snejk »

tak si zkus objednat blatnik na e70 X5M... neexistuje a vyroba v nedohlednu, ja ho shanel v roce 2018 a jeste letos v lete mi rekli ze porad neni... beru to uz jen jako zajimavost, treba ted uz po dvou letech se racil vyrobit.
a jak dluho se plnily autorizaky fkama cekajicima na egr chladic?
me by zajimalo jak by to resell Pojistovna, na to mi nechteli odpovedet ale auto by ti Melo proplatit Bmw net budou dily, treba kdyz prechazeli na ten novej system a dodavky meli i mesic zpozdeni tak lidi nahradni auta od autorizaku dostali... klidne i na mesic.
Jaris330D

#854 Příspěvek od Jaris330D »

Jednalo se o Jaguar XJ, nakonec to sehnali v Anglii primo v autorizaku. A takova perlicka na zaver, ani sam autorizak netusil, ktere to vedeni tam ma prijit. Byly 3 moznosti a pokazde poslali spatnou :lol:. V Cr nic skladem nebylo a na vrakacich uz vubec nic.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#855 Příspěvek od matiz »

Tak x5m je zrovna takovy maly exot. Kdyz neberu v potaz ten pruser jak predelavali ty sklady, tak zrovna ty dily od bmw jako ze spis jsou nez nejsou. Jasne ze se obcas neco posere, ale neni to pravidlem ze cekas extra dlouho. Mne se nestalo od doby co dali do poradku ty sklady ze bych neco nedostal skoro hned. Jenze abych rekl i to 'B' neberu zadne extra speciality a elektroniku v 99% pouzitou starsi...
xaler

#856 Příspěvek od xaler »

Jaris330D píše:Kez by slo vse vyrobit :lol:. Asi to neslo, nejsou to zadny telata. Az budes mit vlastni servis, tak si vse muzes nechavat vyrobit. Divim se, ze se tu jebes s nejakou podelanou 7er a brecis, jaka je to jebka. Jediny dlato ses tu ty.
Já nepsal vše, hadice klimatizace, nebo jiného vedení se prostě nechá vyrobit, nenapadlo by mě jí někde kupovat a měsíce čekat. Je smutný, že to nedokážou lidi co se opravami aut živí.
soukupadam

#857 Příspěvek od soukupadam »

Jaris330D píše:Jednalo se o Jaguar XJ, nakonec to sehnali v Anglii primo v autorizaku. A takova perlicka na zaver, ani sam autorizak netusil, ktere to vedeni tam ma prijit. Byly 3 moznosti a pokazde poslali spatnou :lol:. V Cr nic skladem nebylo a na vrakacich uz vubec nic.
To je u Jaguaru a Land Roveru normalni. Oni ani nevi jakej motor a prevodovku tam davali v konkretnim roce.
Jaris330D

#858 Příspěvek od Jaris330D »

xaler píše:
Jaris330D píše:Kez by slo vse vyrobit :lol:. Asi to neslo, nejsou to zadny telata. Az budes mit vlastni servis, tak si vse muzes nechavat vyrobit. Divim se, ze se tu jebes s nejakou podelanou 7er a brecis, jaka je to jebka. Jediny dlato ses tu ty.
Já nepsal vše, hadice klimatizace, nebo jiného vedení se prostě nechá vyrobit, nenapadlo by mě jí někde kupovat a měsíce čekat. Je smutný, že to nedokážou lidi co se opravami aut živí.
Tohle vyrobit opravdu neslo.
cheater

#859 Příspěvek od cheater »

-
xaler

#860 Příspěvek od xaler »

Jaris330D píše:
xaler píše:
Tohle vyrobit opravdu neslo.
Chápu, jsou hadice co umí vyrobit v jednom místě na celém světě, prostě taková superhadice.
Odpovědět