Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Odemykani kufru+cidlo

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
barney_stinson

Odemykani kufru+cidlo

#1 Příspěvek od barney_stinson »

I pri zavrenem kufru auto mi pc hlasilo otevreny kufr, nyni nefunguje dalkove odemykani kufru (dvere ano), menila se mezitim baterka. pojistka c 57 (tip z internetu) je v poradku + nesviti leve zadni denni svetlo a osvetleni znacky, mate nekdo zkusenost?
Diky
czNEWMANcz

Re: Odemykani kufru+cidlo

#2 Příspěvek od czNEWMANcz »

Zpřelámané kabely ve svazku (husím krku) vedoucím do kufru. Doporučuju ze své zkušenosti co nejrychleji opravit a do té doby raději nejezdit. Mě se tenkrát na E90 rozsvítilo hned po nastartování z ničeho nic čidlo otevřeného kufru, tak jdu ke kufru a kufr nešel otevřít (pouze manuálně klíčem). Říkám si OK, tak už mě to taky potkalo (je to relativně častá závada), vyřeším doma. Když jsem dojel domů (celou cestu střídavě řvalo čidlo) a otevřel kufr, z husího krku už šel kouř a malý plamen...
Takže následovalo uhašení, odpojení baterie, pořízení opravné sady kabelového svazku a výměna. Naštěstí to neodnesla žádná další elektronika.
Je to dlouhodobý problém BMW sedanů táhnoucí se snad už z minulého století :) Vyřešili to podle mě až u F30, kde je kabeláž vedena kloubem kufru.

Foto po uhašení a odstranění části husího krku mluví za vše... Podotýkám, že když to čidlo kufru zahlásilo poprvé, tak na husím krku nebylo vůbec nic poznat, všechna světla svítila, pouze řvalo čidlo a nefungoval el. zámek kufru. Takhle se to vybarvilo po cca 20 km jízdy domů...ale třeba jsem měl jen smůlu, že to tam blbě šluslo...
Obrázek
TurboShnek

#3 Příspěvek od TurboShnek »

JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

E38 ani E65 s tímto neměli problém.
Odpovědět