Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Při brzdění klepe volant
Při brzdění klepe volant
Ahoj lidi.... Potřeboval bych poradit. Při brzdění mi klepe volant. Kotouče a desky jsou jeté cca 5tis km... Když brzdim lehce při jízdě kolem 50 až 80 km tak je vše ok. Ale jak mile dupnu na brzdu třeba při 150 km tak se mi klepe volant. Dělá to čistě jen při brzdění. Mám najeto 180 tis jedna se o 2.5 benzin e 91 160 kW.... Podle mechanika náprava vůli nemá takže se potřebuji obrátit na Vas. Zda někdo neřešil stejný problém. Díky za informace které mě dovedou ke klidnému brzdění 

-
Re: Při brzdění klepe volant
Ahoj.Pokud je to jen při brždění tak je to špatná montáž (na náboji kola který je pod kotoučem se neočistí rez a jinej bordel) nebo přehřátý zkroucený kotouč, nejčastěji od laciné značky...jsem automechanik a už jsem to zažil/posral 

Tak na to se podívám.... Ale jako kotouče jsou kupovane a dělané v bmw..... Neříkám že nemůžou koupit sracku ale že až takhle to bych nečekal.... Ještě nějaké nápady prosím? Je to opravdu jen při brzdění.... Čím nejlépe kdyztak očistit ty dosedacky? Ocelakem lehce?
-
Jestli to dělali v bmw tak budou origo.Jinak v toyotě to čistíme vrtačkou s drátěným kartáčem.Jde o to,aby byl pod tím kotoučem čistý kov bez jakýkoliv nečistoty.Kolikrát se na to musí pěkně přitlačit.Jinak to jde i dráťákem ale člověk se víc nadře 
A ve fordu se na mondeu kroutily origo kotouče docela běžně.Stačilo po nich chtit na dalnici zastavit ze 130 na 0 prudkým bržděním a byly zkroucený.

A ve fordu se na mondeu kroutily origo kotouče docela běžně.Stačilo po nich chtit na dalnici zastavit ze 130 na 0 prudkým bržděním a byly zkroucený.
-
Jo a teď už to čistit nemusíš,protože už jsou stejně zkroucený.Koupit nový, pořádně očistit a je po problému...
Měřili se minulej tejden a stáhnul je trošku na soustruhu... Byly jak nové.... Říkám najeto na ně max 5tis....
-
Tak to zkusit vyčistit ale myslím si že to stejně nebude ono, protože při vyšších rychlostech je už znát strašně moc každá výchylka toho kotouče.Teď jsem ten samej problém řešil dokonce i na mojí CBR1000RR a nakonec jsem koupil s brekem nový kotouče.
proč jsi to nereklamoval v BMW pokud jsou to origo kotouče a dělány v BMW ???? 

-
- Kontaktovat uživatele:
Kotouče v háji. Při nízkých rychlostech OK, ale při brzdění z vyšší rychlosti kopání do volantu. Měl jsem to samé, vyměnil kotouče a je klid.
To že má kotouč najeto 5000km neznamená, že bude OK. Třeba shit jako Zimmerman, tak jak jsem to měl já po 15000km.
To že má kotouč najeto 5000km neznamená, že bude OK. Třeba shit jako Zimmerman, tak jak jsem to měl já po 15000km.
Zimmermann je shit jo? No hele už jsem to tady psal.... Kotouče jsem nechal stáhnou lehce na soustruhu a pak mi to měřil uchylkomerem. A kotouče ok. To byla první věc po který sem šel.... Proto jsem to ani v bmw neřešil. Takže kotoučema asi ne
Jenže až se zahřejí tak začnou kopat
-
- Kontaktovat uživatele:
Na 99% to jsou kotouče. Za studena OK, jakmile se zahřejí, tak začnou kopat. Naprosto běžná věc.