Tak jsem včera večer sedl na internet a začal hledat co mi trh nabízí. No a zjistil jsem, že mi trh pravděpodobně nabízí tu nejdražší variantu řetězů co snad na SUV lze koupit ale s tím, že v testech jsou propadák

Mám pneumatiky na předku 275/45 R20 a zadku 315/35 R20. Tzn na tuto (děs běs) kombinaci jsem našel pouze typ řetězů od Thule: https://snehove-retezy.heureka.cz/thule ... t-xxl-k66/
Osobně bych bral sněhové řetězy Pewag Servo (v testech dopadly dobře) na přední nápravu ale asi je nesmím na vozidlo instalovat - dle konfigurátoru na mě vyskakuje hláška: "podle údajů výrobce není povoleno použití sněhových řetězů".
Můj dotaz tedy zní, jestli nevíte ještě o jiných typech co by se dali na můj vůz nainstalovat? Zkoušel jsem hledat ale pořád mi vychází jenom tyto od Thule. Nebo myslíte, že lze instalovat Pewagy i když není povoleno od výrobce? Ale asi z nějakého důvodu to je zakázané.
No, takže jsem v začarovaném kruhu. Musím mít v Rakousku řetězy - musím koupit ty nejdražší - ale v testech jsou totální propadáky, tak babo raď

Omlouvám se za slohovku