Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Co vám vadí na e65?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
HyndaDan

Co vám vadí na e65?

#1 Příspěvek od HyndaDan »

Ahoj, co takhle se pobavit o tom co nám na našich autech nevyhovuje, případně si poradit co s tím?

Já začnu :D

1) Nejvíc mi štve ovládání DTC a EDC.. než to najedu v menu... chtěl bych to mít někde na tlačítko.
2) Kliky když sněží jsou plný sněhu... hovadina že při nasedání do 7er máte mokrý ruce.
3) Když mám převodovku v manuálu a dám kickdown tak ta potvora stejně podřadí.
4) pod 70kmh auto jakoby vyřadí a nebrzdí motorem
5) Když si pouštim písničky z CD changeru, tak se mi obrazovka neposouvá jak hrají další.

A to je asi zatím vše.
e66 750Li
soukupadam

Re: Co vám vadí na e65?

#2 Příspěvek od soukupadam »

1 a 5 mě taky sere.

Malej kastlík u spolujezdce, do kterýho se nevejde ta blbá brožura, kterou jsem nedávno koupil a teď ji nemam kam dát.

Když zvedám stěrače tak mi drbou o kapotu, to nevim jestli jde i jinak.
cheater

#3 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 17:46, celkem upraveno 1 x.
horan

#4 Příspěvek od horan »

Serou mě koberečky na suchej zip, ale to je spíš stářím. :lol:
Zadávání navigace a hlasitost povelů.
Michal595

#5 Příspěvek od Michal595 »

Koberceky srali aj mna behali mi stale pod pedale, ale kupil som nove tie uchyty do podlahy a odvtedy drzia jak maju...

Stale si zvykam na pohyb v menu ze len tocim tocim a neposuvam do smerov ale to je vec zvyku...

“Sere” ma ze acc nevie nastavit mensiu vzdialenost kym zacne brzdit jak blazen , alebo ze neni mozmost ho pouzivat aj ako obycajny tempomat...

“Sere” ma ze z predu neviem spustit na obrazovky filmy...

Ale fajn ze nas zatial seru taketo “sialenosti”:)
Filozof

#6 Příspěvek od Filozof »

Soukup Adam: e38 si e65 musí stěrače setřít do poloviny aby byli vertikálně přes sklo rychle vypnout a pak jde ramínko krásně vyhnout a manipulovat se stěračem či jej vyměnit apod.

Je to kvuli tomu aby se stěrače schovávali pod kapotu nejen kvuli aerodynamice ale i zlodějům a vzhledu. Má to e38 a taky e65 i jiné BMW.
Prostě vymakané stěrač tak nejde normálně ukrást slušnou cestou jen prasácky těžce pokud vůbec.

citace: “Sere” ma ze z predu neviem spustit na obrazovky filmy...

Toto by mělo jít nějak nakodovat mám pocit.

Mě sere že e65 nemám ale nevadí počkám si stejně jako jsem čekal na e38. :lol:
kawaman

#7 Příspěvek od kawaman »

Nic nemusíš rychle vypínat filozofe, aby jsi dal stěrač do výchozí polohy. Na to je přece jednoduchý trik - podržíš páčku stěrače v horní poloze pár sekund a sterač ti sám zajede do této pozice. Bez klíčku, jinak ti budou stěrače stírat..

Jinak ovládáni zadní tv zepředu by bylo určitě super, tak jako kratší vzdálenost na ACC
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Filozof

#8 Příspěvek od Filozof »

kawaman: Tak to jsem netušil :shock:

Díky za info zítra zkusím. :lol:
honzaD93

#9 Příspěvek od honzaD93 »

Jo, ovládání zadního monitoru zepředu by bylo super. Pak by chtělo ještě doladil, aby CD changer uměl číst názvy CD.
soukupadam

#10 Příspěvek od soukupadam »

Ty stěrače zkusim. A držáky na koberec si taky koupim, protože ty mě serou hrozně.
HyndaDan

#11 Příspěvek od HyndaDan »

A teď mně napadli další 2 věci:

Nedá se odkódovat ten telefon v šuplíku? Sere mi, jak na mně pořád bliká červená tečka, že neni signál... SIM tam nemam a používat to nehodlám.

A pak se mi taky vadí, že když někdo chce vystoupit ze zamčenýho auta, tak musí vzít za páčku dvakrát... všichni mi za to tahaj, až ve dveřích praská :( s tim ani nepůjde nic udělat, když chci zůstat zamčenej?
e66 750Li
Michal595

#12 Příspěvek od Michal595 »

Ja som telefon vyoperoval von a dal miesto neho suflik:)teraz cervena tecka preblikne len pri starte a uz nepinda nic..
zzeli

#13 Příspěvek od zzeli »

HyndaDan píše:všichni mi za to tahaj, až ve dveřích praská :( s tim ani nepůjde nic udělat, když chci zůstat zamčenej?
Bud musis rychle vypnout motor a dvere se pak automaticky odemknou (to se da nakodovat pokud nemas), nebo musis bejt rychlejsi a odemknout centralne tlacitkem :)

ACC jsem si nakodoval na nejmensi vzdalenost po startu. Mensi bych asi ani nedaval (coz ani nejde) vzhledem k tomu, ze to obcas auto nestaci ubrzdit. Leda bych nakodoval vetsi brzdovy ucinek. Pak jsem si nastavil tempomat od 5km/h, ale myslim, ze to nechce brzdit k tem 5ti moc ochotne, to jeste nemam ozkouseny, nicmene pustit tempomat na mene nez 30 ted jde. ACC jde zmenit na obyc jen kodovanim. Jo a u ACC pozoruju, ze hure rozpoznava dodavky, kamiony a autobusy nez osobaky.

Kastlik byl lepsi v e38, to ze sel posouvat dopredu jsem cumel, zajimalo by me ktery auto to jeste ma. To se pak v tom krasne hrabe :D

Plynovej pedal jde zbytecne lehce, nez jsem si zvykl, tak me bolela noha. Tim spis davam hodne tempomat.

Nakodoval jsem si dvojblik, to je nejvic! Trojblik na mondeu se ted skoro stydim pouzivat, ma to kazda fabie. Na propletani se mestem je dvojblik idealni. Pak jsem si jeste prekodoval uhly natoceni volantu, kdy se ma vypinat blikani. Defaultne jsou male a kdyz zapnu blinkr a radim se do pruhu, tak se mi vypne, coz me sere. Dal jsem vetsi, je to pohodlnejsi.

Dalsi ted nevim.

Edit: Jeste k tomu ACC, kdyz dojizdim auto a nechci aby to brzdilo protoze by to vyslo na kratko, tak ho proste vypnu. Kdyz jedu moc rychle, tak nejdriv tempomatem pribrzdim a pak vypnu. Ridim levou rukou a packu mam porad po ruce, takze casto ovladam auto jen packou a na brzdu nebo na plyn nesaham. Takovej malinko autonomni rezim.
ettore

#14 Příspěvek od ettore »

Jediné co mě v e65 vadí je umístění ovládání vyhrevu, větrání a masáže sedačky. Vše ostatní je pro mě v pohodě.
horan

#15 Příspěvek od horan »

Tak to je zrovna věc, co je super. Úplně bez hledání vím co mačkám. Ale chápu, že nemusí vyhovovat každýmu. Je to prostě jinde, než ostatní BMW.
zzeli

#16 Příspěvek od zzeli »

Tak zrovna na tohle jsem se tesil. Ze aspon u spolujezdce to budu moct nastavovat z mista ridice, protoze vetsina lidi si to nastavit neumi nebo se boji, tak to nastavuju za ne :)
A kdyz jsme u klima tak u e38 je na fukarech kolecko pro mixovani tepleho/studeneho vzduchu na oblicej. U e65 to musim lovit v idrive.
Mahla

#17 Příspěvek od Mahla »

Co mi vadí na e65? Asi to, že když se něco na autě posere, tak je tu málo lidí, kteří to dokážou dobře zaservisovat a hlavně rychle!!!
Druhá věc, a to je možná moje neznalost, když dám zpátečku, tak se zrcátko spolujezdce automaticky sklopí moc dolů, zřejmě abych třeba neodřel kola o obrubník. Raději mám, když vidím trochu víc prostor za sebou. Dá se to upravit tak, aby zrcátko nebylo tolik skolopené?
Michal595

#18 Příspěvek od Michal595 »

Prepni si ten prepinac nastavovania lave prave spatne zekadlo...neviem n ktorej strane ked je tak ho sklapa aby si videl a neskrtol kolesa ale tiez sa minzda ze na sedme sa moc zvrtne dole, takze ho mam v druhej polohe ze sa mi nestaca..
Jaris330D

#19 Příspěvek od Jaris330D »

Ja bych jenom uvital, ze kdyz dam zpatecku, tak aby se stisilo radio kvuli pipaku.
xdreamerx

#20 Příspěvek od xdreamerx »

vadi mi ,ze to auto pritahuje vazně dementy-viz pri parkovani treba. At se mi potom nikdo nedivi, ze stojim pres 2 parkovaci mista nebo pro mista pro rodinu s detmi. Ale dokud budou lidi dementi a neohleduplni, budu se chovat pri parkovani i ja dale takto.

Jestlize jedu s jinym autem stojim normalne a na mistech k tomu urcenych!!
Odpovědět