Dobry den,
jaky mate nazor na vymenu oleje v DCT? Mam M3 F80 se 40tis km. V BMW mi samozrejme rekli, ze olej v prevodovce a diffu se nemeni a je dozivotni. Nicmene v americe oba tyto oleje meni v predepsanych intervalech nekde kolem 40tis mil.
Diky
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vymenit olej v DCT u F80?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vymenit olej v DCT u F80?
v americe to musí měnit, protože tam jsou schopný se soudit kvůli tomu, že kočku dáš do mikrovlnky, ale v návodu nebylo napsáno, že ji tam nemáš dávat a ona to nepřežila...
Majitel firmy pro kterou spolupracuji má v americe mazdu 6 - benzínovej dvoulitr jako v evropě a mají tam 1/3 interval proti evropě, aby se vyhnuli jakýmkoliv problémům v záruce, že by mohly nastat. Dostává pojeb, když prošvihne výměnu oleje v motoru která je zhruba 10tis km
Když to vyměníš - nepokazí se to

Majitel firmy pro kterou spolupracuji má v americe mazdu 6 - benzínovej dvoulitr jako v evropě a mají tam 1/3 interval proti evropě, aby se vyhnuli jakýmkoliv problémům v záruce, že by mohly nastat. Dostává pojeb, když prošvihne výměnu oleje v motoru která je zhruba 10tis km

Když to vyměníš - nepokazí se to

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Vymenit
Chci to udelat taky ted v dohledne dobe. V BMW take rikaji menit olej v motoru po 30tis. 

Prave, ze jsem prekvapenej, jak se na to nazory ruzni. Nekdo tvrdi vymenit s proplachem, nekdo bez proplachu a nekdo nemenit vubec. U sveho predchoziho F11 3.0D jsem vymenil olej s proplachem v ZF Pakra u Jihlavy v nejakych 70tis km a od te doby mi skubalo prerazeni 1,2,3. Takze se trochu obavam, co to provede u M3. Sice to dal jezdilo bez problemu dalsih 100 tis km, ale i tak jsem jen cekal, kdy se to rozsype:).
Diff měnit s každou výměnou mot. oleje (6-10tis)
Převodovku se chystám 60-80tis.
Převodovku se chystám 60-80tis.